Liity verkostomme!

energia

Komissio hyväksyy Latvian järjestelmän energiaintensiivisten yritysten tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti latvialaisen ohjelman, jolla korvataan osittain energiaintensiivisille käyttäjille uusiutuvan energian tuotannon rahoituksen tukemisesta maksetut maksut. Järjestelmä korvaa aiemman ohjelman, jonka komissio hyväksyi vuonna voi 2017 ja joka päättyi 31. joulukuuta 2020. Edellisen järjestelmän mukaan Latviassa erityisen sähköintensiivisillä ja kansainväliselle kaupalle alttiimpien aloilla toimivat yritykset olivat oikeutettuja enintään 85 prosentin alennukseen sähkölisän rahoitustuesta. uusiutuvan sähkön tuotantoon. Latvia ilmoitti komissiolle järjestelmän ottamisesta uudelleen käyttöön 31. joulukuuta 2021 asti tietyin muutoksin ja 7 miljoonan euron alustavaan talousarvioon vuodelle 2021.

Ilmoitettuun järjestelmään sisältyy seuraavat muutokset edelliseen järjestelmään verrattuna: i) lisämaksun alennukseen oikeutettujen alojen luettelon laajentaminen; ja (ii) koronavirusepidemian taloudellisten seurausten huomioon ottamiseksi sähköintensiteettivaatimuksen keventäminen ja 1-2020 vaikeuksiin joutuneiden yritysten mahdollisuus edelleen saada tukea kaava.

Komissio arvioi ilmoitetun ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen, erityisesti vuoden 2014 ympäristönsuojelun ja energian valtiontukea koskevien suuntaviivojen perusteella, joiden mukaan jäsenvaltiot voivat tietyin edellytyksin myöntää alennuksia uusiutuvan energian tuotannon rahoitukseen myönnettävistä maksuista. Tavoitteena on välttää se, että yritykset, joihin tällaiset maksut erityisesti vaikuttavat, joutuisivat merkittävään kilpailuhaittoon. Tämä koskee erityisesti energiaintensiivisiä käyttäjiä aloilla, jotka ovat erityisen energiaintensiivisiä ja/tai alttiina kansainväliselle kilpailulle.

Komissio totesi, että järjestelmän mukaisesti korvaus myönnetään suuntaviivojen vaatimusten mukaisesti vain energiaintensiivisille yrityksille, jotka ovat alttiita kansainväliselle kaupalle. Lisäksi toimenpiteellä edistetään asetuksessa asetettuja EU:n energia- ja ilmastotavoitteita Euroopan vihreä sopimus vääristämättä kilpailua tarpeettomasti. Tämän perusteella komissio päätteli, että järjestelmä on EU:n valtiontukisääntöjen mukainen. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavilla asianumerolla SA.61149 osoitteessa valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa