Liity verkostomme!

koulutus

EU:n nuorista aikuisista kahdella viidesosalla on korkea-asteen koulutus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2022 yli kaksi viidesosaa (42.0 %) EU 25–34-vuotiailla oli a korkea-asteen koulutustaso (jotkut tämän ikäryhmän ihmiset saattavat vielä opiskella).

Niistä 240 NUTS 2 -alueet joista on saatavilla tietoja (ei tietoja Mayottesta Ranskassa tai Ahvenanmaalta Suomessa), 72 aluetta (vastaa 30 prosenttia kaikista EU:n alueista) oli jo saavuttanut tai ylittänyt EU:n tavoitteen tällä alueella: 45.0 prosenttia. . Alueet, jotka ovat jo saavuttaneet tämän tavoitteen, on varjostettu kartalla vihreä-sinisellä.

Jakauman kärjessä oli Liettuan pääkaupunkialue 73.6 prosentin osuudella, jota seurasivat muut 11 aluetta, joissa vähintään 60.0 prosentilla nuorista oli korkea-asteen koulutustaso. Näitä olivat Ranskan, Irlannin, Alankomaiden, Puolan, Unkarin, Ruotsin, Luxemburgin ja Tanskan pääkaupunkialueet. Monet näistä alueista houkuttelevat korkeasti koulutettuja ihmisiä luultavasti niiden tarjoamien monipuolisten koulutus-, työllistymis- ja sosiaalisten/elämäntapamahdollisuuksien vuoksi. 

Suhteellisen korkeat osuudet korkea-asteen koulutuksesta kirjattiin myös kahdella tutkimus- ja innovaatiotoimintaan ja/tai korkean teknologian tuotantoon erikoistuneella alueella: Utrecht Alankomaissa ja País Vasco Pohjois-Espanjassa; Pohjois- ja Länsi-Irlanti oli ainoa EU:n alue, jonka osuus ylitti 60.0 prosenttia.

Jakauman toisessa päässä oli 17 aluetta, joilla alle neljänneksellä kaikista 25–34-vuotiaista oli korkea-asteen koulutustaso vuonna 2022: 7 Romanian kahdeksasta alueesta (poikkeuksena pääkaupunkiseutu Bucureşti-Ilfov), 8 aluetta Unkarissa, 3 aluetta Bulgariassa, yksi alue Tšekissä, 2 aluetta Etelä-Italiassa ja Guyanan (Ranska) syrjäisin alue. Joitakin näistä alueista luonnehdittiin maaseutualueiksi/eristetyiksi alueiksi, joilla on vähän korkeasti koulutettuja työpaikkoja. Toisille oli ominaista suhteellisen korkea erikoistuminen ammatillinen koulutus.

ohjelmia, jolloin opiskelijat siirtyvät työmarkkinoille oppisopimuskoulutuksen ja koulutusjärjestelmien kautta akateemisen pätevyyden sijaan. 

Alueellisesti alhaisimmat korkea-asteen koulutustasot kirjattiin Romanian Sud-Muntenian (16.0 %) ja Sud-Estin (17.0 %) alueilla, Tšekin Severozápadin alueella (18.0 %) ja Unkarin Pohjois-Magyarországin alueella (18.2 %). %).

Mainos

Haluatko tietää enemmän koulutuksesta EU:ssa?

Voit lukea lisää koulutuksesta tästä osiosta Alueet Euroopassa - 2023 interaktiivinen painos ja Eurostatin alueellinen vuosikirja - 2023 painos, saatavana myös nimellä sarja Statistics Explained -artikkeleita. Vastaavat kartat Tilastollinen atlas tarjota koko näytön interaktiivinen kartta.

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa