Liity verkostomme!

koulutus

Kumppanuus tulevaisuutta varten: Miten nuoret muokkaavat ydinenergiayhtiön koulutuksen tulevaisuutta?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1. joulukuuta Nižni Novgorod. Global Impact Conference 2022 – asiantuntijafoorumi, jossa on useita miljoonia yleisöjä – isännöi keskusteluja koulutuksen tulevaisuudesta, innovatiivisesta edtechistä ja strategioista kestävän tietoekosysteemin rakentamiseksi.

Erityinen osa annettiin Impact Team 2050:n jäsenille, jotka moderoivat paneelitilaisuuksia ja esittelivät tuloksia omasta tutkimuksestaan ​​– Education X: Catalyst for the Future –, joka sisälsi tärkeimmät suositukset Venäjän ydinenergiatekniikan johtajalle Rosatomille heidän koulutuksensa ja koulutuksensa hyödyntämisestä. taitojen koulutusta maailmanlaajuisesti.

Rosatomin pääjohtaja Aleksei Likhachev käynnisti vuosi sitten globaalin nuorisoyhteistyön – Impact Team 2050 – tavoitteenaan käsitellä yritysjohtamisen ja sen muuttamisen keskeisiä kysymyksiä nuoremman sukupolven vaatimusten mukaisesti. Kumppanuus toteutetaan toimitusjohtajan neuvoa-antavan toimikunnan muodossa, johon kuuluu 11 nuorta miestä ja naista 11 maasta (Kiina, Intia, Brasilia, Egypti, Turkki, Uzbekistan, Kazakstan, Armenia, Argentiina, Etelä-Afrikka ja Venäjä). Jokaisen tiimin jäsenen takana on oman maansa nuoriso, jolla on omat arvomaailmansa ja näkemyksensä maailman kehitystrendeistä.

Kumppanuus nuorten kanssa otettiin käyttöön osana Rosatomin – YK:n Global Compactin jäsen – pyrkimyksiä edistää kestävää liiketoimintaansa YK:n vuoden 2030 kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti. "Nuoret on tunnustettava ympäri maailmaa muutoksen vetureina" ja heidän on voitava "on täysin sitoutunut tulevaisuuteensa vaikuttaviin päätöksiin", sanoi YK:n pääsihteeri António Guterres World Youth Skills Day -tapahtumassa.

"Education X: Catalyst for the Future" -raportin mukaan ydinalan koulutuksella on ensisijaisesti tieteellinen ja teknologinen profiili, joka liittyy kiinteästi energia-alaan, eikä se vastaa ajan tarpeita. Nuorten suosittelemia aloitteita olivat vaikuttamisvälineiden tuominen koulutusfoorumien kautta, jotka auttaisivat selittämään yleisölle ydinenergian perusteita ja sen sovelluksia. Ydinvoimakoulutuksessa on siirryttävä yksisuuntaisesta monisuuntaisesta lähestymistavasta, jossa tiede nähdään kuitenkin ydinperustana ja sen jälkeen ohjelmat uusiksi ydinalan yrityksiksi.

"Maailma tarvitsee yhteisen näkemyksen ja tavoitteet, jotka eivät jätä ketään jälkeen, sekä kiireellistä muutosta taloudellisiin ja sosiaalisiin strategioihin yhteisten ongelmien ratkaisemiseksi", sanoi Princess Mthombeni, Impact Team 2050:n jäsen ja Africa4Nuclearin (Etelä-Afrikka) perustaja. Nisanur Kepceler, Impact Team 2050 -ryhmän jäsen Türkiyestä, on kiinnittänyt huomiota ydinteknologiaa koskevan tiedon valtavaan puutteeseen monissa osissa maailmaa: "Meidän on lisättävä yleisön tietoisuutta: ensinnäkin tämän pitäisi olla tehdään koulutusrakenteen kautta. Rosatom, yhtiö, jolla on laaja kokemus tällä alalla, voi ottaa johtoaseman tämän ongelman ratkaisemisessa.

Yhä useammat kansainväliset yritykset ja globaaleihin keskittyneet yritykset tavoittavat nuoremman sukupolven neuvoja kestävän tulevaisuuden strategioiden rakentamisessa. Nämä ovat pääasiassa nuorisoryhmiä IGO:n tai yrityksen johdolla. Tunnetuimpia niistä on YK:n pääsihteerin ilmastonmuutosta käsittelevä nuorisotyöryhmä. Tämä suuntaus on näkynyt myös alueellisessa ja kunnallisessa hallinnossa, eli Tatarstanin tasavallan valtioneuvoston nuorisoparlamentissa tai New Yorkin Civilian Complaint Review Boardin nuorisoneuvostossa. Rosatom ei ole yksittäinen bisnesesimerkki tiiviistä yhteistyöstä nuoremman sukupolven kanssa: Ernst & Young on perustanut hyväntekeväisyyssäätiönsä alle Nuorten neuvottelukunnan.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa