Liity verkostomme!

koulutus

Koulutus: "Kerro mielipiteesi" oppimiseen liittyvän liikkuvuuden tulevaisuudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio käynnisti 8. helmikuuta julkisen kuulemisen oppimiseen liittyvän liikkuvuuden tulevaisuudesta suunnitellakseen myöhemmin tänä vuonna annettavaa politiikkaa. Tämän kuulemisen tarkoituksena on tiedottaa kansalaisille ja kaikille kiinnostuneille osapuolille tulevasta ehdotuksesta sekä kerätä todisteita ja heidän näkemyksensä. EU ja sen jäsenvaltiot ovat sitoutuneet edistämään rajat ylittävää oppimiseen liittyvää liikkuvuutta Euroopan koulutusalue kaikille opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnalle.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Oppimiseen liittyvä liikkuvuus vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja inspiroi meitä arvostamaan Euroopan unionin monimuotoisuutta. sen avulla voimme tavata uusia ihmisiä, saada ystäviä ja ennen kaikkea oppia ja kehittyä. Uskomme, että opiskelijoiden olisi helpompi tietää mahdollisuuksista ja siirtyä helposti eri maiden koulutusjärjestelmien välillä. Tämä julkinen kuuleminen on tilaisuus kuunnella kaikkia asianosaisia ​​sidosryhmiä ja tehdä eurooppalaisesta koulutusalueesta totta.

Rajat ylittävä oppimisliikkuvuus on osoittautunut erittäin arvokkaaksi kokemukseksi ihmisille heidän hankkiessaan tietoja, taitoja ja pätevyyksiä, joita tarvitaan henkilökohtaiseen, koulutukselliseen ja ammatilliseen kehitykseen sekä kansalaistoimintaan ja sosiaaliseen osallisuuteen. Silti vain 15 prosenttia nuorista on suorittanut opintoja, harjoittelua tai oppisopimuskoulutusta toisessa EU-maassa. Siksi, kuten sen tiedotteessa on ilmoitettu Työohjelma 2023, komissio on päättänyt esittää ehdotuksen nykyisen ajan tasalle saattamisesta EU:n oppimiseen liittyvän liikkuvuuden puitteet, jotta opiskelijat voivat liikkua helpommin koulutusjärjestelmien välillä ja edistää oppimiseen liittyvää liikkuvuutta mahdollisuutena kaikille. Tärkeimmistä oppimisliikkuvuuteen osallistumisen esteistä ja tavoista käsitellä niitä keskustellaan julkisessa kuulemisessa kansalaisten ja sidosryhmien, kuten opiskelijoiden, kouluttajien, kaikkien koulutusalojen henkilöstön, nuorisotyöntekijöiden, oppisopimuskoulutuksessa olevien ja urheiluhenkilöstön, kanssa. Erityisesti liikkuvuustoimintaan osallistujia lähettävät ja vastaanottavat organisaatiot, mukaan lukien työnantajat, ovat tervetulleita jakamaan palautetta. Myös päättäjien, sidosryhmäjärjestöjen ja tutkijoiden panokset ovat erittäin arvokkaita. 

Kaikilla EU:n kielillä saatavilla oleva todistepyyntö ja julkinen kuuleminen on avoinna 12 viikon ajan. Niihin pääsee käsiksi Hanki Say-portaalisi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa