Liity verkostomme!

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

Vuoden 2021 G7-johtajien tiedonanto: Yhteinen toimintaohjelmamme globaalille toiminnalle paremman rakentamisen takaamiseksi

Julkaistu

on

Viimeisimmän G7-kokouksen lopussa (11.-13. Kesäkuuta) G7-maiden johtajat onnistuivat sopimaan yhteisestä tiedonannosta - verrattuna edelliseen G7-kokoukseen, kun Trump sopi ja hylkäsi sitten tiedonannon, tämä voidaan jo merkitä edistymisenä. Oli laaja yhteisymmärrys tarpeesta yhdistää pyrkimykset auttaa maailmanlaajuisesti vastaamaan pandemiaan. Muita käsiteltyjä aiheita olivat avoimen yhteiskunnan ja demokratian edistämisen yhteiset ihanteet, yhteiset sitoumukset monenvälisyyteen ja hyvinvoinnin edistäminen maailman toipuessa pandemiasta.

Pääkohdat.

Mainos

Continue Reading

EU

EU ja Japani käyvät korkean tason poliittista vuoropuhelua koulutuksesta, kulttuurista ja urheilusta

Julkaistu

on

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel järjesti 10. toukokuuta videoneuvottelun Japanin opetus-, kulttuuri-, urheilu-, tiede- ja teknologiaministerin Koichi Hagiudan kanssa. (Kuvassa), keskustelemaan EU: n ja Japanin yhteistyöstä niiden salkkujen aloilla. Molemmat osapuolet vahvistivat sitoutumisensa jatkuvaan yhteistyöhön ja ohjelmiensa tukemiseen ja sopivat yhdistävänsä tutkijoiden liikkuvuuden. Tämä jatkuva yhteistyö on saanut uuden merkityksen COVID-19-kriisin aikana, joka on kärsinyt kovasti näistä aloista.

Komissaari Gabriel sanoi: "Koulutus, kulttuuri ja urheilu tuovat ihmiset yhteen - oppimaan, opettamaan, luomaan ja kilpailemaan. Kansainvälinen yhteistyö näillä alueilla johtaa aina parempaan ymmärrykseen - kuten Euroopan ja Japanin välillä. Brysselissä, kuten Tokiossa, katsomme koulutuksen tulevaisuutta ja digitaalista siirtymää. Minulla oli ilo vaihtaa ideoita ja hyviä käytäntöjä tällä alalla sekä kulttuurissa ja urheilussa herra Hagiudan ja hänen tiiminsä kanssa. "

Japanin kesäolympialaisten edessä ministeri Haiuda jakoi kokouksessa päivitykset tällaisen suuren mittakaavan tapahtuman järjestämisestä näinä ennennäkemättöminä aikoina. Komissaari Gabriel ja ministeri Hagiuda oli myös tyytyväinen kolme erityistä EU: n ja Japanin yhteistä Erasmus Mundus -maisteriohjelmaa robotiikassa, laajennetussa todellisuudessa ja historiassa, jotka käynnistettiin ensimmäinen poliittinen vuoropuhelu heinäkuussa 2018. Lopuksi molemmat korostivat ihmisten välisen vaihdon merkitystä ja sopivat ylläpitävänsä suoria keskusteluja säännöllisesti. Tuleva EU: n ja Japanin huippukokous korostavat entisestään EU: n puitteissa tehtävän yhteistyön laajuutta ja laajuutta EU: n ja Japanin strateginen kumppanuussopimus. jvoin lausunto että Lisätietoja tämän päivän kokouksen jälkeen ovat saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa