Liity verkostomme!

Brexit

Britannia ei enää ole Saksan kanssa käydyn kaupan kymmenen parhaan joukossa Brexit -pureman vuoksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unionin, Ison -Britannian ja Saksan liput leijailevat kanslian edessä ennen Britannian pääministeri Theresa Mayn vierailua Berliinissä, Saksassa 9. huhtikuuta 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke/Tiedostot

Britannia on menettämässä asemaansa Saksan kymmenen parhaan kauppakumppanin joukossa tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 10, koska Brexitiin liittyvät kaupan esteet pakottavat Euroopan suurimman talouden yritykset etsimään liiketoimintaa muualta. kirjoittaa Michael Nienaber että Rene Wagner.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta vuoden 2020 lopussa, kun yli neljä vuotta oli riidelty avioeron ehdoista, joiden aikana yritys Saksa oli jo alkanut vähentää suhteitaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana saksalaisten brittiläisten tavaroiden tuonti laski lähes 11% vertailukaudesta 16.1 miljardiin euroon (19.0 miljardia dollaria), Reutersin tarkastamat liittovaltion tilastoviraston tiedot osoittivat.

Mainos

Vaikka Saksan tavaroiden vienti Britanniaan kasvoi 2.6% 32.1 miljardiin euroon, se ei voinut estää kahdenvälisen kaupan heikkenemistä 2.3%: lla 48.2 miljardiin euroon. EU vuonna 11.

Saksan BGA -ammattiliiton joulukuussa 2020 tekemä tutkimus osoitti, että joka viides yritys järjestelee toimitusketjuja vaihtaakseen brittiläiset toimittajat toisiin EU: ssa.

Tämä suuntaus oli yhä selvempi, vaikka brittiläiset yritykset olivat vielä huonommassa asemassa, sanoi Saksan brittiläisen kauppakamarin puheenjohtaja Michael Schmidt, mikä tekee käännöksestä ennen tämän vuoden loppua epätodennäköistä.

Mainos

"Yhä useammat pienet ja keskisuuret yritykset lopettavat kaupan (Isossa-Britanniassa) näiden (Brexitiin liittyvien) esteiden vuoksi", Schmidt sanoi Reutersille.

Ensimmäisen vuosipuoliskon jyrkkä lasku johtui myös pull-forward-vaikutuksista, ennen kuin uudet esteet, kuten tullitarkastukset, alkoivat tammikuussa.

"Monet yritykset ennakoivat ongelmia ... joten he päättivät nostaa tuontia lisäämällä varastoja", hän sanoi.

Vaikka tämä vaikutus vauhditti kahdenvälistä kauppaa viimeisellä neljänneksellä, se supisti kysyntää tämän vuoden alussa, kun taas uusien tullitarkistusten ongelmat vaikeuttivat myös kauppaa tammikuusta lähtien.

Yhdistyneen kuningaskunnan huono tulos ei johtunut vain huonosta tammikuusta, joka laski vuoden 2021 ensimmäisen kuuden kuukauden keskiarvoa.

Sekä toukokuussa että kesäkuussa kahdenvälinen tavarakauppa Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä pysyi vuoden 2019 lopun tason alapuolella-toisin kuin kaikki muut suuret saksalaiset kauppakumppanit.

"Yhdistyneen kuningaskunnan merkityksen menettäminen ulkomaankaupassa on looginen seuraus Brexitistä. Nämä ovat luultavasti pysyviä vaikutuksia", Kielissä sijaitsevan Maailman talousinstituutin (IfW) puheenjohtaja Gabriel Felbermayr sanoi Reutersille.

Tietojen erittely osoitti, että brittiläisten maataloustuotteiden tuonti Saksasta laski yli 80% ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, kun taas lääkkeiden tuonti lähes puolittui.

"Monilla pienillä yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää ylimääräistä taakkaa pysyä ajan tasalla ja noudattaa kaikkia potkittuja tullisääntöjä, kuten juuston ja muiden tuoretuotteiden terveystodistuksia", Schmidt sanoi.

Mutta uudet kauppatodellisuudet olivat vahingoittaneet brittiläisiä yrityksiä jopa enemmän kuin saksalaisia ​​yrityksiä, jotka olivat tottuneempia käsittelemään erilaisia ​​tullijärjestelmiä ympäri maailmaa, koska monet olivat vieneet eri Euroopan ulkopuolisiin maihin vuosikymmenien ajan.

"Isossa -Britanniassa tilanne on erilainen", Schmidt sanoi ja lisäsi, että monet siellä olevat pienyritykset olivat vieneet pääasiassa EU: hun, joten niiden oli aloitettava tyhjästä uusien tullitarkastusten edessä.

"Monille pienille brittiläisille yrityksille Brexit merkitsi pääsyn menettämistä tärkeimmille vientimarkkinoilleen ... Se on kuin ampuisi itseään jalkaan. Ja tämä selittää, miksi Saksan tuonti Britanniasta on nyt vapaassa pudotuksessa."

Hän ilmaisi toivovansa, että osa laskusta voisi olla väliaikaista. "Yritykset ovat yleensä aina valmiita sopeutumaan nopeasti - mutta tämä vaatii aikaa."

($ 1 = € 0.8455)

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa