Liity verkostomme!

Maatalous

Komissio hyväksyy Kroatian 22.7 miljoonan euron ohjelman koronavirusepidemian aiheuttaman maatalouden perussektorin tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt 22.7 miljoonan euron (171 miljoonan HRK) Kroatian ohjelman tukeakseen yrityksiä, jotka toimivat tietyillä koronavirusepidemian koettelemilla maatalouden alkusektoreilla. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuen yhteydessä Väliaikainen kehys. Järjestelmän mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin hevoskasvattajille, nautakarjan, sian ja siipikarjan tuottajille sekä lammas- ja vuohialalla toimiville yrityksille. Järjestelmän tavoitteena on vastata edunsaajien likviditeettitarpeisiin ja auttaa heitä jatkamaan toimintaansa taudinpurkauksen aikana ja sen jälkeen. Toimenpiteen odotetaan hyödyttävän yli 21,800 XNUMX yritystä.

Komissio havaitsi, että Kroatian järjestelmä on väliaikaisissa puitteissa asetettujen ehtojen mukainen. Erityisesti tuki (i) ei ylitä 225,000 31 euroa edunsaajaa kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 2021 päivänä joulukuuta 107. Komissio katsoi, että toimenpide on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti. SEUT:n ja väliaikaisten puitteiden ehtojen mukaisesti.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja väliaikaisista puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.100417 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Maatalous

"Dai the Dairy" voittaa Walesin maatalouspalkinnon

Julkaistu

on

Tunnettu Pembrokeshiren maidontuottaja Dai Miles (Kuvassa), joka viljelee aivan Haverfordwestin ulkopuolella Walesissa, on valittu 2021 Farmers' Union of Walesin (FUW) palkinnon voittajaksi henkilölle, joka on antanut erinomaisen panoksen Walesin meijeriteollisuudelle.

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on tehnyt suuren panoksen ja josta on tullut kiinteä osa Walesin meijeriteollisuutta. Tuomarit olivat vaikuttuneita panoksesta, jonka Miles on tehnyt ja antaa edelleen meijeriteollisuudelle.

Palkinnon luovuttaessa Royal Welsh Winter Fair -messuilla maanantaina 29. marraskuuta FUW:n presidentti Glyn Roberts sanoi: "Dai Milesiä voidaan kuvata vain meijeriteollisuutemme vahvuutena. Hänen intohimonsa, omistautumisensa ja innostuksensa kaikkeen maitoalaan on inspiroivaa. 

”Hän ei ainoastaan ​​tee erinomaista työtä maidontuottajana, huolehtii karjasta, maasta ja tuottaa kestävää ravintoa, vaan hän auttoi myös varmistamaan Walesista tulevan luomumaidon pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. Palkintoa ei voisi saada arvokkaammalle voittajalle."

Mainos

Dai Miles varttui Felin Fachissa lähellä Lampeteria ja kävi Aberaeronin peruskoulua. Ei maanviljelijäperheestä, vaan Dai aloitti maanviljelijäuransa käymällä Welsh Agricultural Collegessa Aberystwythissä, jossa hän sai kansallisen maatalousdiplomin ja suoritti voileipävuoden Godor Nantgaredigissä.

Yliopiston jälkeen hän työskenteli viisi vuotta 160 lehmän paimenena Waun Fawrissa, Glynarthenissa, Llandysulissa ja sitten vielä viisi vuotta IGER Trawscoedissa avustuspaimenena kahden lypsykarjan, Lodge Farmin ja luomukarjan välillä Ty Gwynissä ennen ottamista. rohkea askel ottaa vuokrasopimus yksin.

Dai, joka on FUW:n varapuheenjohtaja Etelä-Walesissa, on myös entinen FUW:n maito- ja maitotuotekomitean puheenjohtaja, FUW:n entinen piirikunnan puheenjohtaja Pembrokeshiressä ja FUW:n vuokralaiskomitean varapuheenjohtaja. 

Mainos

Lisäksi Dai on osallistunut Farming Connectin Agri-Academy Rural Leadership -ohjelmaan, mikä on auttanut häntä kehittämään edelleen viestintätaitojaan, jotta hän voi hoitaa tehtävänsä tehokkaammin muualla kuin tilalla.

Sen lisäksi, että Dai Miles johti omaa luomumaitotilaansa, hänestä tuli vuonna 2000 yksi Calon Wen Organic Milk Co-operativen neljästä perustajajohtajasta ja ensimmäinen puheenjohtaja. Osuuskunta, jonka omistaa 25 viljelijäperhettä, auttaa turvaamaan Walesista tulevalle luomumaidolle pitkän aikavälin markkinat tukemalla Walesin luomujalostustarpeita. 

Vuonna 2013 hänestä tuli yrityksen toimitusjohtaja ja hän ryhtyi kehittämään brändiä luomumaidon markkinoiden kapealla alueella. Yritys toimittaa nyt oman merkkinsä maitoa, voita, juustoja ja pakastejogurttia suurille jälleenmyyjille Walesissa ja Isossa-Britanniassa sekä laajalle valikoimalle muita vähittäismyyntipisteitä.

Dai menestyksen keskeistä on intohimoinen usko, että kannattava maatalousteollisuus on avain Walesin maaseudun ja maaseutukulttuurin säilyttämiseen tuleville sukupolville.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan tasainen kasvu

Julkaistu

on

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu osoittavat, että kauppa jatkaa tasaista kasvuaan viennin kasvaessa 7 prosenttia vuoden 2020 kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-elokuussa 2021 oli 210.5 miljardia euroa, 5.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 7 prosenttia 127.5 miljardiin euroon, kun taas tuonti kasvoi 2.3 prosenttia 85 miljardiin euroon, joten maatalouselintarvikekaupan ylijäämä oli yhteensä 44 miljardia euroa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisia lukuja raportoitiin Yhdysvaltoihin suuntautuvassa viennissä, joka kasvoi 2 miljardia euroa eli 15 %, mikä johtui suurelta osin viinin sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien vahvasta kehityksestä.

Lisäksi vienti Kiinaan kasvoi 812 miljoonalla eurolla, kun taas vienti Sveitsiin (kasvu 531 miljoonaa euroa), Etelä-Koreaan (kasvu 464 miljoonaa euroa), Norjaan (kasvu 393 miljoonaa euroa) ja Israeliin (288 miljoonaa euroa) lisääntyi. Vienti Isoon-Britanniaan oli tänä aikana (116 milj. euroa) lähes samaa arvoa kuin viime vuonna. Vienti useisiin maihin väheni verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. Eniten väheni vienti Saudi-Arabiaan, joka väheni 399 miljoonaa euroa eli 16 %. Muita merkittäviä laskuja raportoitiin viennissä Hongkongiin (lasku 103 miljoonaa euroa) ja Kuwaitiin (lasku 101 miljoonaa euroa). Tietyissä tuoteryhmissä vuoden 2021 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana viinin (2.5 miljardia euroa) sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien (1.3 miljardia euroa) viennin arvo kasvoi 31 prosenttia ja liköörit 32 prosenttia. Vehnän (lasku 892 miljoonaa euroa) ja lastenruokien (736 miljoonaa euroa) viennin ilmoitettiin vähentyneen. Tuonnin arvo kasvoi eniten öljykakkuissa (1.1 miljardia euroa), soijapavuissa (1.1 miljardia euroa), rasvahapoissa ja vahoissa (500 miljoonaa euroa), palmu- ja ydinöljyssä (479 miljoonaa euroa) ja kaakaopavut (nousu 291 miljoonaa euroa).

Sen sijaan tuontiarvot vähenivät eniten trooppisten hedelmissä, pähkinöissä ja mausteissa (669 miljoonaa euroa), hedelmämehuissa (194 miljoonaa euroa), sitrushedelmissä (159 miljoonaa euroa), raakatupakassa (158 miljoonaa euroa). , ja riisiä (alennus 140 miljoonaa euroa). Lisätietoja on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta hänene.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

EU:n maataloustilastot: tuet, työpaikat, tuotanto

Julkaistu

on

Löydä tosiasioita ja lukuja maataloudesta EU:ssa, mukaan lukien rahoitus maittain, työllisyys ja tuotanto, yhteiskunta.

Maatalous on tärkeä elinkeino kaikille EU-maille ja ne kaikki saavat EU:n varoja yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) kautta. Näillä rahastoilla tuetaan viljelijöitä suoraan Euroopan maatalouden tukirahaston ja maaseutualueiden kautta, ilmastotoimia ja luonnonvarojen hallintaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston kautta.

Selvittää miten yhteinen maatalouspolitiikka tukee viljelijöitä.

EU:n maataloustuet maittain

Vuonna 2019 viljelijöille maksettuihin suoriin tukiin käytettiin 38.2 miljardia euroa ja maaseudun kehittämiseen 13.8 miljardia euroa. Lisäksi 2.4 miljardia euroa tuki maataloustuotteiden markkinoita.

Mainos

Yhteisen maatalouspolitiikan varojen käyttöä koskevat säännöt määritellään EU: n pitkän aikavälin talousarvio. Nykyiset säännöt ovat voimassa joulukuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen viimeisin yhteisen maatalouspolitiikan uudistus tulee voimaan ja jatkuu vuoteen 2027 asti.

Infografiikka kartalla, josta näkyy yhteisen maatalouspolitiikan tukien määrä EU-maittain vuonna 2019. Keskeisimmät tiedot löytyvät EU:n maataloustuet maittain -otsikon alta.
Yhteisen maatalouspolitiikan varojen jako EU-maiden kesken  

EU:n maatalouden työllisyystilastot

Maatalousteollisuus tuki 9,476,600 2019 3,769,850 työpaikkaa vuonna 2018 ja 1.3 2020 XNUMX työpaikkaa elintarviketuotannossa (vuonna XNUMX), ja sen osuus EU:n bruttokansantuotteesta vuonna XNUMX oli XNUMX prosenttia.

Romaniassa oli eniten maataloudessa työllisiä vuonna 2019, kun taas Tanskassa oli eniten työllisiä elintarviketuotannossa vuonna 2018.

Mainos

Maataloussektori luo jokaista käytettyä euroa kohden 0.76 euroa lisää EU:n talouteen. Maatalouden bruttoarvonlisäys – erotus kaiken EU:n maatalouden alkusektorin tuottaman arvon ja tuotantoprosessissa käytettyjen palveluiden ja tavaroiden kustannusten välillä – oli 178.4 miljardia euroa vuonna 2020.

Infografiikka, joka näyttää työllisyyden maataloudessa (2019) ja elintarviketuotannossa (2018) EU-maittain. Keskeiset tiedot löytyvät EU:n maatalouden työllisyystilastot -otsikon alta.
Elintarvike- ja maatalousalat EU:ssa  

Maataloustuotanto Euroopassa

EU:n maatalous tuottaa runsaasti erilaisia ​​elintarvikkeita viljasta maitoon. EU on säätänyt lainsäädäntöä sen varmistamiseksi, että EU:ssa tuotettu ja myytävä ruoka on turvallista syödä. The EU:n pellolta pöytään -strategiaVuonna 2020 julkistetun hankkeen tavoitteena on varmistaa, että ruokaa tuotetaan myös kestävämmin. Mepit haluavat vähentää torjunta-aineiden käyttöä paremmin suojella pölyttäjiä ja biologinen monimuotoisuus, häkkien käytön lopettaminen eläintuotannossa ja lisää maankäyttöä luomuviljely by 2030.

Infografiikka, joka näyttää kuinka monta tonnia erilaisia ​​elintarvikkeita tuotettiin EU:ssa vuonna 2019.
Elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa  

Yhteinen maatalouspolitiikka 

Tietolähteet 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa