Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Ruotsista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynytVänerlöjrom' Ruotsista suojatun alkuperänimityksen (SAN) rekisteriin. Vänerlöjrom valmistetaan Lounais-Ruotsissa Vänernjärvestä pyydetystä makean veden kalasta, muikun mädistä ja suolasta. Sille on ominaista kokonaiset munat, jotka antavat selkeän "popsauksen", jos ne painetaan suun kattoon maistettaessa. Siinä on mieto maku ja lohen puhdas kalamaku. Vänerlöjrom saa erityisominaisuudet Vänernjärven vesissä olevista mineraaleista ja ravinteista. Sillä on myös vahva paikallinen yhteys. Joka vuosi erilaiset Vänernjärveen ja mätikalastukseen liittyvät tapahtumat, kuten muikkumätipäivä, houkuttelevat runsaasti kävijöitä. Uusi nimitys lisätään 1,565 XNUMX jo suojatun tuotteen luetteloon eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Jaa tämä artikkeli:

Maatalous

Maatalous: EU:n maatalouselintarvikekaupan tasainen kasvu

Julkaistu

on

Tuoreimmat EU:n elintarvikekaupan luvut julkaistu osoittavat, että kauppa jatkaa tasaista kasvuaan viennin kasvaessa 7 prosenttia vuoden 2020 kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna. EU:n maatalouselintarvikekaupan kokonaisarvo (vienti plus tuonti) tammi-elokuussa 2021 oli 210.5 miljardia euroa, 5.1 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vienti kasvoi 7 prosenttia 127.5 miljardiin euroon, kun taas tuonti kasvoi 2.3 prosenttia 85 miljardiin euroon, joten maatalouselintarvikekaupan ylijäämä oli yhteensä 44 miljardia euroa vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. Tämä on 17 % kasvua vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisia lukuja raportoitiin Yhdysvaltoihin suuntautuvassa viennissä, joka kasvoi 2 miljardia euroa eli 15 %, mikä johtui suurelta osin viinin sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien vahvasta kehityksestä.

Lisäksi vienti Kiinaan kasvoi 812 miljoonalla eurolla, kun taas vienti Sveitsiin (kasvu 531 miljoonaa euroa), Etelä-Koreaan (kasvu 464 miljoonaa euroa), Norjaan (kasvu 393 miljoonaa euroa) ja Israeliin (288 miljoonaa euroa) lisääntyi. Vienti Isoon-Britanniaan oli tänä aikana (116 milj. euroa) lähes samaa arvoa kuin viime vuonna. Vienti useisiin maihin väheni verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. Eniten väheni vienti Saudi-Arabiaan, joka väheni 399 miljoonaa euroa eli 16 %. Muita merkittäviä laskuja raportoitiin viennissä Hongkongiin (lasku 103 miljoonaa euroa) ja Kuwaitiin (lasku 101 miljoonaa euroa). Tietyissä tuoteryhmissä vuoden 2021 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana viinin (2.5 miljardia euroa) sekä väkevien alkoholijuomien ja liköörien (1.3 miljardia euroa) viennin arvo kasvoi 31 prosenttia ja liköörit 32 prosenttia. Vehnän (lasku 892 miljoonaa euroa) ja lastenruokien (736 miljoonaa euroa) viennin ilmoitettiin vähentyneen. Tuonnin arvo kasvoi eniten öljykakkuissa (1.1 miljardia euroa), soijapavuissa (1.1 miljardia euroa), rasvahapoissa ja vahoissa (500 miljoonaa euroa), palmu- ja ydinöljyssä (479 miljoonaa euroa) ja kaakaopavut (nousu 291 miljoonaa euroa).

Sen sijaan tuontiarvot vähenivät eniten trooppisten hedelmissä, pähkinöissä ja mausteissa (669 miljoonaa euroa), hedelmämehuissa (194 miljoonaa euroa), sitrushedelmissä (159 miljoonaa euroa), raakatupakassa (158 miljoonaa euroa). , ja riisiä (alennus 140 miljoonaa euroa). Lisätietoja on saatavilla tätä ja EU:n maatalouselintarvikekaupasta hänene.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

EU:n maataloustilastot: tuet, työpaikat, tuotanto

Julkaistu

on

Löydä tosiasioita ja lukuja maataloudesta EU:ssa, mukaan lukien rahoitus maittain, työllisyys ja tuotanto, yhteiskunta.

Maatalous on tärkeä elinkeino kaikille EU-maille ja ne kaikki saavat EU:n varoja yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) kautta. Näillä rahastoilla tuetaan viljelijöitä suoraan Euroopan maatalouden tukirahaston ja maaseutualueiden kautta, ilmastotoimia ja luonnonvarojen hallintaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston kautta.

Selvittää miten yhteinen maatalouspolitiikka tukee viljelijöitä.

EU:n maataloustuet maittain

Vuonna 2019 viljelijöille maksettuihin suoriin tukiin käytettiin 38.2 miljardia euroa ja maaseudun kehittämiseen 13.8 miljardia euroa. Lisäksi 2.4 miljardia euroa tuki maataloustuotteiden markkinoita.

Mainos

Yhteisen maatalouspolitiikan varojen käyttöä koskevat säännöt määritellään EU: n pitkän aikavälin talousarvio. Nykyiset säännöt ovat voimassa joulukuuhun 2022 saakka, jonka jälkeen viimeisin yhteisen maatalouspolitiikan uudistus tulee voimaan ja jatkuu vuoteen 2027 asti.

Infografiikka kartalla, josta näkyy yhteisen maatalouspolitiikan tukien määrä EU-maittain vuonna 2019. Keskeisimmät tiedot löytyvät EU:n maataloustuet maittain -otsikon alta.
Yhteisen maatalouspolitiikan varojen jako EU-maiden kesken  

EU:n maatalouden työllisyystilastot

Maatalousteollisuus tuki 9,476,600 2019 3,769,850 työpaikkaa vuonna 2018 ja 1.3 2020 XNUMX työpaikkaa elintarviketuotannossa (vuonna XNUMX), ja sen osuus EU:n bruttokansantuotteesta vuonna XNUMX oli XNUMX prosenttia.

Romaniassa oli eniten maataloudessa työllisiä vuonna 2019, kun taas Tanskassa oli eniten työllisiä elintarviketuotannossa vuonna 2018.

Mainos

Maataloussektori luo jokaista käytettyä euroa kohden 0.76 euroa lisää EU:n talouteen. Maatalouden bruttoarvonlisäys – erotus kaiken EU:n maatalouden alkusektorin tuottaman arvon ja tuotantoprosessissa käytettyjen palveluiden ja tavaroiden kustannusten välillä – oli 178.4 miljardia euroa vuonna 2020.

Infografiikka, joka näyttää työllisyyden maataloudessa (2019) ja elintarviketuotannossa (2018) EU-maittain. Keskeiset tiedot löytyvät EU:n maatalouden työllisyystilastot -otsikon alta.
Elintarvike- ja maatalousalat EU:ssa  

Maataloustuotanto Euroopassa

EU:n maatalous tuottaa runsaasti erilaisia ​​elintarvikkeita viljasta maitoon. EU on säätänyt lainsäädäntöä sen varmistamiseksi, että EU:ssa tuotettu ja myytävä ruoka on turvallista syödä. The EU:n pellolta pöytään -strategiaVuonna 2020 julkistetun hankkeen tavoitteena on varmistaa, että ruokaa tuotetaan myös kestävämmin. Mepit haluavat vähentää torjunta-aineiden käyttöä paremmin suojella pölyttäjiä ja biologinen monimuotoisuus, häkkien käytön lopettaminen eläintuotannossa ja lisää maankäyttöä luomuviljely by 2030.

Infografiikka, joka näyttää kuinka monta tonnia erilaisia ​​elintarvikkeita tuotettiin EU:ssa vuonna 2019.
Elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa  

Yhteinen maatalouspolitiikka 

Tietolähteet 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Euroopan parlamentti äänestää valtavista maataloustuista

Julkaistu

on

By

Euroopan parlamentin jäsenet osallistuvat keskusteluun yhteisestä maatalouspolitiikasta (YMP) Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
Maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski puhuu yhteistä maatalouspolitiikkaa (CAP) koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Lainsäätäjät, jotka auttoivat solmimaan sopimusta hallitusten kanssa Euroopan unionin valtavan maataloustukiohjelman uudistuksista, kehottivat Euroopan parlamenttia antamaan sille lopullisen vihreän valon tiistaina (23. kirjoittaa Ingrid Melander, Reuters.

Sopimus kesäkuussa saavutettu päätti lähes kolme vuotta kestäneen kamppailun EU:n yhteisen maatalouspolitiikan tulevaisuudesta ja muodostaa noin kolmanneksen blokin vuosien 2021–2027 budjetista – kuluttaa noin 387 miljardia euroa (436 miljardia dollaria) maanviljelijöihin ja maaseudun tukemiseen. kehitystä.

Uudet YMP:n säännötVuodesta 2023 sovellettavan säännöksen tavoitteena on siirtää rahaa tehoviljelykäytännöistä luonnonsuojeluun ja vähentää 10 prosenttia EU:n maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Uudistuksella on hyvät mahdollisuudet saada Euroopan parlamentin hyväksyntä myöhemmin tiistaina. Ympäristöryhmät ja jotkut lainsäätäjät kuitenkin sanovat, että he eivät sovita maanviljelyä EU:n ilmastonmuutoksen torjuntatavoitteiden kanssa ja että monet toimenpiteet, jotka on suunniteltu kannustamaan viljelijöitä siirtymään ympäristöystävällisiin menetelmiin, ovat heikkoja tai vapaaehtoisia.

Mainos

"Kehotan teitä Euroopan maanviljelijöiden edun ja ilmaston edun vuoksi äänestämään puolesta", sanoi saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Peter Jahr.

Hän vastasi uudistusten kritiikkiin, että kompromisseja tarvitaan.

Euroopan komission toimeenpaneva maatalousjohtaja Janusz Wojciechowski sanoi, että uudistukset "edistävät kestävää ja kilpailukykyistä maataloussektoria, joka voi tukea maanviljelijöiden toimeentuloa ja tarjota terveellistä ja kestävää ruokaa yhteiskunnalle samalla kun se tuottaa huomattavasti enemmän ympäristön ja ilmaston kannalta".

Mainos

Uudistukset edellyttäisivät, että 20 prosenttia viljelijöille vuosina 2023–2024 suoritettavista maksuista käytetään "ekojärjestelmiin", mikä nousisi 25 prosenttiin maksuista vuosina 2025–2027. Vähintään 10 % YMP:n varoista menisi pienille tiloille ja kaikki viljelijöiden maksut sidottaisiin ympäristösääntöjen noudattamiseen.

Kaupalla luodaan myös 450 miljoonan euron kriisirahasto siltä varalta, että maatalousmarkkinat häiriintyvät hätätilanteen, kuten pandemian, vuoksi.

($ 1 = € 0.8880)

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa