Liity verkostomme!

liiketoiminta

Ei tarvitse kiirehtiä - tämä syksy ei ole aika ennenaikaisille, lyhytnäköisille päätöksille

Julkaistu

on

Abraham Liu, Huawei: n pääedustaja EU: n toimielimissä (kuvassa).

"Aivan kuten loppuvuodesta 2020, myös tämä syksy ja talvi eroavat normaaliaikoista. Valitettavasti koronavirustaudit jatkavat joustavuutemme ja sopeutumiskykymme testaamista lähitulevaisuudessa. Kun astumme Euroopan kylmään kauteen, monet meistä ole huolissasi tulevista kuukausista. Silti kuten jokaisessa monimutkaisessa tilanteessa, on myös toivoa "- kirjoittaa Abraham Liu, Huawei: n pääedustaja EU: n toimielimissä

"Tarkastellessani, mitä olemme yhdessä saavuttaneet vuoden 2020 alkupuolella, en voi olla myös optimistinen: rokotteiden edistyminen etenee vaikuttavalla tavalla. Olemme pystyneet hillitsemään viruksen kuolleisuutta. Kaiken kaikkiaan tiedämme nyt paljon enemmän kyllä, tulevat viikot ovat vaikeita. Mutta olen varma, että kaikkialla Euroopassa voitamme viruksen ja palaamme normaaliin tilaan.

Eräänä päivänä kävin Euroopan historian talossa Brysselissä. Historia ja erityisesti Euroopan myrskyinen historia opettaa meille, ettei mitään voida pitää itsestään selvänä. Useaan otteeseen menneisyydessä ihmiskunta on kokenut tiedon ja tekniikan menetystä. Sitten kesti valtavia ponnisteluja ja hyvin kauan, jotta saisimme takaisin tyhmästi tuhotun. Haluan tehdä selväksi: Ei ole olemassa automatismia, jonka avulla voimme säilyttää nykyisen teknologisen kehityksemme. Ilman vakautta ja ennustettavuutta ei ole edistystä. Jos pandemia opettaa meille jotain, se on, että tekniikka on ihmiskunnan paras liittolainen viruksen voittamiseksi ja vastaavien virusten estämiseksi, jotka uhkaavat meitä kaikkia tulevaisuudessa. Meillä ei ole muuta toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa kuin investoida tekniikkaan ja panostaa etenemiseen!

Ei ole minun arvioida, onko Yhdysvallat ja Kiina päässeet Graham T. Allisonin kuuluisaan Thucydides-ansaan. Uskon kuitenkin ja kannatan sitä, että Euroopalla on keskeinen rooli ja vastuu vakauden varmistamisessa tulevina kuukausina. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel huomauttavat perustellusti, että EU ei ole tavoite, vaan aihe kansainvälisissä suhteissa. Kansainväliset yritykset, kuten Huawei, tarvitsevat vahvan Euroopan muodostaakseen huomisen osallistavan teknologiamaailman. Maailma, jossa Eurooppa on teknisen sääntelyn edelläkävijä ja jossa uutta tekniikkaa otetaan käyttöön eurooppalaisten arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

Euroopan unioni voi olla vahva vain, jos myös sen 27 jäsenvaltiota pysyy sen periaatteiden mukaisena eikä anna periksi lyhytaikaisille paineille. 5G-kyberturvallisuutta koskeva EU: n työkalupakki on älykäs ja kattava lähestymistapa, joka antaa EU-maille riittävästi aikaa tehdä päätelmänsä. Kolmansien osapuolten ei pidä heikentää tätä vakaata eurooppalaista menetelmää ennen vaaleja. Aina kun Euroopan hallitukset painostuvat näinä päivinä mahdollisesti syrjivien toimien polulle, joka rikkoo EU: n lakia, haluan sanoa heille: hengitä syvään. Älä viettää aikaa. Älä kiirehdi toimiin, joita et ehkä ole ajatellut.

Haluan tehdä selväksi: Huawei on syvästi sitoutunut Eurooppaan. Olemme täällä pysyäksemme ja panostamme voimakkaasti Euroopan ICT-ekosysteemiin. Viimeisten 20 vuoden aikana Huawei on vaikuttanut ratkaisevasti yhteiskuntien onnistuneeseen digitaaliseen muutokseen kaikkialla Euroopassa. Katsokaa vain Puolaa ja Romaniaa: molemmissa maissa Huawei on tarjonnut turvallisia, nopeita ja kohtuuhintaisia ​​tietoliikenneverkkoja, jotka ovat selkäranka vaikuttavalle talouskasvulle, jonka sekä Puola että Romania ovat kokeneet viime vuosina. Varsovassa ja Bukarestissa Huawei on perustanut suuria alueellisia toimintoja, jotka työllistävät tuhansia ihmisiä.

Huaweilla on taitotietoa ja päättäväisyyttä toimia yhdessä Euroopan unionin kanssa keskeisenä kumppanina, jotta kyberturvallisuuteen voidaan soveltaa maailmanlaajuisia standardeja, tehdä Euroopan vihreästä sopimuksesta totta ja kumppanina maanosan autoteollisuuden kanssa liikkuvuuden uudistamiseksi yhdessä.

Uskon, että tulevaisuudessa ei ole kovinkaan kaukaisessa tulevaisuudessa, että katsomme vuotta 2020 nopeutetun siirtymävaiheen hetkeksi, jolloin jotkut avainhenkilöt ottivat pidempään henkeä tehdäkseen oikeat päätökset, kun historia niitä kehotti. Hengitä tätä syvään ja ajattele hetki, ennen kuin annat lyhytnäköiselle paineelle! "

liiketoiminta

Italiassa televiestintämarkkinoiden hallinnan monopoli on parhaillaan käynnissä

Julkaistu

on

Italian telepalvelumarkkinoista saattaa tulla paljon vähemmän kilpailukykyisiä lähitulevaisuudessa uuden monopolin luomisen myötä, jos käydään läpi kiistanalainen suunnitelma kansallisen laajakaistaliittymän perustamiseksi, jonka mukaan Telecom Italia (TIM) sulautuisi avoimen kuidun kanssa. sen ainoat kilpailijat laajakaistamarkkinoilla. TIM: n toimitusjohtaja Luigi Gubitosi puolestaan ​​on poikkeuksellisen hyvä toiveikas ja odottaa projektin toteutuvan pian. Silti nämä odotukset voivat olla epäkypsiä, kun otetaan huomioon, että vastarinta sulautumista vastaan ​​kasvaa, kirjoittaa Colin Stevens.

Pinnalla Gubitosilla on kuitenkin hyvä syy olla optimistinen tällä hetkellä. Italian hallitus on enemmän kuin innostunut sopimuksesta, sillä se on ollut sen liikkeellepaneva voima vuodesta 2018. Sitten Roomassa tämän vuoden elokuussa hyväksytty sulautuman jälkeisen yhtiön ehdotettu omistussuunnitelma, jonka laati valtion omistama investointipankki Cassa Depositi e Prestiti (CDP). Lehdistötiedotteiden mukaan CDP on suunnitelman tärkein kannattaja ja takaaja syntyminen AccessCo, yhtenäinen kansallinen laajakaistaverkko hallitsemaan markkinoita.

Yksityiskohdat ovat edelleen kesken neuvotellaan Mahdollisten kumppaneiden suljettujen ovien takana ryhmä, johon kuuluu myös italialainen energiajätti Enel, joka hallitsee noin 50% avoimen kuidun osakkeista ja toinen puoli CDP: n käsissä. Tässä skenaariossa TIM ottaisi lopulta enemmistöomistuksen yhtenäisestä verkosta, jonka hallitus toivoo nopeuttavan Italian hitaaa Internet-infrastruktuurin kehitystä - asia, joka on vaivannut maata vuosia.

Kuten muutkin Etelä-Euroopan maat, Italia on väärällä puolella kaikkialla Euroopassa vallitsevaa digitaalista kuilua, jääneillä selvästi pohjoisen ja jopa itäisen Euroopan jälkeen sekä pääsy ja nopeus. Hallituksen perustelut ovat, että uuden kansallisen palveluntarjoajan pelkkä mittakaava sallii sen tehdä mittavia investointeja FTTx-tekniikkaan, jota ala kipeästi tarvitsee. Vaikka Telecom Italia vastaa ehdotetusta yrityksestä, viranomaiset lupaavat ottaa käyttöön sääntelyjärjestelmän ja useita osakkeenomistajia pitääkseen ne kurissa.

Monopoleja koskeva tapaus

Mutta vaikka Italian hallitus saattaa nähdä sulautumisen hopeamallina maan Internet-yhteyden parantamiseksi, toiset eivät ole niin vakuuttuneita. Angelo Cardani, tuolloin AGCOMin puheenjohtaja, Italian viestintämarkkinoiden sääntelyviranomainen vuonna 2019 pamahti fuusio teollisuuden "taaksepäin" varoittaen, että kilpailun puute tukahduttaa enemmän innovaatioita ja edistystä kuin edistää niitä.

Cardani teki kantansa selväksi, mutta vasta viikkoja myöhemmin hänen toimikautensa AGCOMin johtajana päättyi ja uusi presidentti Giacomo Lasorella on ollut silmiinpistävän hiljaa asiasta. Lasorellaa pidetään Luigi Di Maion, suositun poliitikon, avustajana, joka toimi aiemmin perustamisen vastaisen Viiden tähden liikkeen johtajana, joka on tällä hetkellä puolet Italian koalitiohallituksesta.

Cardanin varoitus siitä, että sulautuminen luo päinvastaisen tuloksen sille, mitä Rooma toivoo saavuttavansa, ei ole mitään aivastella. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana harvat teollisuudenalat ovat todistaneet kilpailun myönteiset vaikutukset enemmän kuin televiestintä. Maat, jotka ovat rutiininomaisesti parhaiden joukossa Internet-yhteyden ja laadun suhteen, ovat melkein poikkeuksetta maita, joilla televiestintämarkkinoillaan on vahvaa kilpailua.

Yhdysvalloissa yritysten väliset maantieteelliset erot ovat luoneet pseudomonopolin, jossa alle kolmanneksella väestöstä on Internet-palveluntarjoajan valinta. Tämän vuoksi Yhdysvallat on pudonnut kymmenen parhaan joukosta viime vuosina ja on nyt perään Unkari ja Thaimaa laajakaistanopeuksien ansiosta, jotka eivät olleet vaikuttavia jo 15 vuotta sitten. Vaikka Italian koko ja maantiede eivät ole aivan verrattavissa Yhdysvaltojen omiin, monopoli loisi silti toisen luokan verkkoyhteisöjä maan syrjäisille ja vuoristoisille alueille, joissa tuskin on ensisijaista parantaa käyttäjien infrastruktuuria, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa.

Ottelupisteen kilpailusäännöt?

Suurin este AccessCon luomisessa on kuitenkin epäilemättä kilpailunvastaiset valvojat. Euroopan unionin kilpailulaki tunnetaan rutiininomaisesti vastakkaisia tällaiset häiritsevät sulautumiset, erityisesti teknologia- ja teleteollisuudessa. Ja huolimatta siitä, että nykyiset keskustelut käydään yksityisesti, epävirallisten kanavien välityksellä välitetty viesti osoittaa vahvasti, että se tekee niin uudestaan ​​tässä tapauksessa. Nimeämättömien virkamiesten mukaan komission näkemys asiasta on, että sulautuminen ilmeisesti tapahtuisi luoda kahden vuosikymmenen vapauttamisen monopoli ja päinvastainen. Koska Italian kilpailusäännöt vastaavat läheisesti EU: n sääntöjä, ei ole juurikaan syytä odottaa erilaista tulosta, jos tapaus tulee kansallisen viranomaisen käsiteltäväksi.

Luottamukselliset paljastukset pyyhkivät 7.4% Telecom Italian osakkeista ja huolimatta Italian valtiovarainministeri Roberto Gualtierin kiireestä Vakuutukset että hänellä ei ole mitään tietoa mahdollisesta EU: n veto-oikeudesta, Brysselin päätös vaikuttaa jo ennalta määritetyltä. SenYhteydet eurooppalaisen gigabittiyhteiskunnan politiikkaan, kuten komissio on aiemmin todennut suositeltu täsmälleen päinvastainen kuin AccessCo-sulautuma ehdottaa, kannustamalla "eriyttämisen" strategian jatkamista laajakaistateollisuudessa ja ehdottamalla toimenpiteitä aidosti kilpailevien laajakaistamarkkinoiden kehityksen edistämiseksi. On järkevää, että komissio on erittäin epätodennäköistä, että se kieltäytyy näistä periaatteista tai myöntää poikkeuksen Telecom Italiaan.

Oikeet syyt, väärä toteutus

Seuraavat kuukaudet osoittautuvat ratkaiseviksi Italian telemarkkinoiden - ja digitaalisen tulevaisuuden - kannalta. Maalla on oikeus tehdä paremmasta Internetistä etusija, ja se on kuitenkin käyttänyt väärää lähestymistapaa. Vaikka kaikki sulautumisen osapuolet täyttävät sopimuksen ja vaikka uusi AGCOM-neuvosto antaisi siunauksen, Euroopan unioni on kuitenkin todennäköisempää kuin ei vastustaa AccessCon luomista. Italian kilpailuviranomainen olisi viisasta liittyä myös EU: hun. Nykyisessä tilanteessa Italian teleteollisuuden tärkeimmät ihmiset työskentelevät kovasti huonon suunnitelman parissa, jonka ainoa lunastustekijä on se, että se on todennäköisesti alusta alkaen tuomittu epäonnistumiseen.

Continue Reading

liiketoiminta

Digitaalisesta itsemääräämisoikeudesta huolimatta Eurooppa kävelee kiinalaisten valta-asemassa droneilla

Julkaistu

on

Euroopan komission tilannetta koskevassa puheessaan Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti puheenvuoron selkeän silmän arviointi Euroopan unionin asemasta globaalissa digitaalitaloudessa. GaiaX: n kaltaisten aloitteiden muokkaaman "digitaalisen vuosikymmenen" ennusteiden ohella von der Leyen myönsi, että Eurooppa oli menettänyt kilpailun henkilökohtaisten tietojen parametrien määrittelyssä, jättäen eurooppalaiset "riippuvaisiksi muista", kirjoittaa Louis Auge.

Tästä yksinkertaisesta myöntämisestä huolimatta on edelleen kysymys siitä, ovatko Euroopan johtajat halukkaita asettamaan a johdonmukainen puolustus kansalaisten tietosuojasta, vaikka he hyväksyisivätkin luotettavuuden amerikkalaisiin ja kiinalaisiin yrityksiin. Kun on kyse amerikkalaisen sosiaalisen median tai verkkokaupan jättiläisten haastamisesta, kuten Google, Facebook ja Amazon, Euroopalla ei ole mitään ongelmaa nähdä itsensä globaalina säätelijänä.

Kiinaa kohdatessaan Euroopan asema vaikuttaa kuitenkin usein heikommalta, ja hallitukset toimivat vain hillitsemään kiinalaisten teknologiatoimittajien, kuten Huawei, vaikutusta Yhdysvaltain voimakkaassa paineessa. Yhdellä avainalueella, jolla on vakavia seurauksia useille talouden aloille, komission puheenjohtaja von der Leyen mainitsi puheessaan - miehittämättömät ilma-alukset, joita kutsutaan myös droneiksi - Eurooppa sallii yhden kiinalaisen yrityksen, DJI: n, kulmata markkinoita käytännössä vastustamatta.

Trendiä kiihdyttää pandemia

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) on kiistaton johtaja a maailmanlaajuiset drone-markkinat ennustetaan nousevan 42.8 miljardiin dollariin vuonna 2025; vuoteen 2018 mennessä DJI oli jo hallinnassa 70% markkinoista droneissa. Euroopassa DJI: llä on pitkään valitsematon miehittämättömien ilma-alusten (UAV) toimittaja armeijan ja siviilihallinnon asiakkaille. Ranskan armeija käyttää "kaupallisia DJI-droneja" taistelualueilla, kuten Sahel, kun taas Britannian poliisivoimat käyttävät DJI-droneja kadonneiden henkilöiden etsimiseen ja suurten tapahtumien hallintaan.

Pandemia potkaisi tämän suuntauksen Korkea vaihde. Euroopan kaupungeissa, kuten Nizzassa ja Brysselissä, kaiuttimilla varustetut DJI-dronit kehottivat kansalaisia ​​pidätystoimenpiteisiin ja seurasivat sosiaalista etäisyyttä. DJI: n edustajat ovat jopa yrittäneet vakuuttaa Euroopan hallitukset käyttämään dronejaan ruumiinlämpötilojen ottamiseen tai COVID-19-testinäytteiden kuljettamiseen.

Tämä nopea DJI-droonien käytön laajentaminen on ristiriidassa avainliittolaisten tekemien päätösten kanssa. Yhdysvalloissa puolustusministeriö (Pentagon) ja sisäasiainministeriö ovat kielsi käytön DJI: n droneista toiminnassaan huolestuneisuuden takia tietoturva Yhdysvaltain laivasto paljasti ensimmäisen kerran vuonna 2017. Sen jälkeen useissa analyyseissä on havaittu samanlaisia ​​puutteita DJI-järjestelmissä.

Toukokuussa River Loop Security analysoi DJI: t Mimo-sovellus ja havaitsi, että ohjelmisto ei vain jättänyt noudattamatta perustietoturvaprotokollia, vaan myös sen, että se lähetti arkaluontoisia tietoja "palvelimille Kiinan palomuurin takana". Toinen kyberturvallisuusyritys, Synacktiv, julkaisi analyysin DJI: n mobiilista DJI GO 4 -sovelluksesta heinäkuussa, yrityksen Android-ohjelmiston löytäminen "käyttää samankaltaisia ​​anti-analyysitekniikoita kuin haittaohjelmat" sen lisäksi, että päivitykset tai ohjelmistot asennetaan väkisin samalla kiertäen Googlen suojatoimenpiteitä. Synacktivin tulokset vahvistettiin GRIMM, jonka mukaan DJI tai Weibo (jonka ohjelmistokehityspaketti välitti käyttäjätietoja palvelimille Kiinassa) oli luonut tehokkaan kohdistusjärjestelmän hyökkääjille - tai Kiinan hallitukselle, kuten Yhdysvaltain viranomaiset pelkäävät - hyödyntämään.

Mahdollisen uhan torjumiseksi Pentagonin puolustusinnovaatioyksikkö (DIU) on ottanut käyttöön pienen miehittämättömien ilma-alusten järjestelmien (sUAS) aloitteen droneiden hankkimiseksi luotettavilta Amerikkalaiset ja liittoutuneet valmistajat; Ranskan Parrot on ainoa tällä hetkellä mukana oleva eurooppalainen (ja todellakin muu kuin amerikkalainen) yritys. Sisäasiainministeriö ilmoitti siitä viime viikolla jatkaisi ostaa droneja DIU sUAS -ohjelman kautta.

DJI: n turvallisuusviat ovat herättäneet huolta myös Australiassa. Jonkin sisällä kuulemispaperi Viime kuussa julkaistu Australian liikenne- ja infrastruktuuriosasto ilmoitti Australian puutteista "droonien ilkivaltaista käyttöä" vastaan. UAV: ​​n löytämistä voitaisiin mahdollisesti käyttää maan infrastruktuurin tai muiden arkaluontoisten kohteiden hyökkäykseen tai muuten "kuvien ja signaalien keräämiseen". ”Ja muut vihamielisten toimijoiden tiedustelut.

Toisaalta Euroopassa Euroopan tietosuojaneuvosto (EDPB), Saksan liittovaltion tietosuojavaltuutettu (BfDI) eikä Ranskan tietotekniikan ja vapauden komissio (CNIL) eivät ole toteuttaneet julkisia toimia DJI: n edustamat mahdolliset vaarat, vaikka yrityksen tuotteet löydettäisiin pakolla asentamaan ohjelmistoja ja siirtämään eurooppalaisia ​​käyttäjätietoja kiinalaisille palvelimille sallimatta kuluttajien hallita tai vastustaa näitä toimia. Sen sijaan Euroopan sotilas- ja poliisivoimien käyttämä DJI-droneja saattaa näyttää tarjoavan kuluttajille hiljaisen tukensa heidän turvallisuudestaan.

Läpinäkymättömästä omistusrakenteesta huolimatta siteitä Kiinan valtioon on runsaasti

DJI: n motiivien epäilyksiä ei auta sen omistajarakenteen läpinäkyvyys. DJI Company Limited, Hongkongissa sijaitsevan iFlight Technology Co: n välityksellä yrityksen holdingyhtiö, sijaitsee Britannian Neitsytsaaret, joka ei paljasta osakkeenomistajia. DJI: n varainhankintakierrokset viittaavat kuitenkin Kiinan pääoman hallitsevuuteen sekä yhteyksiin Kiinan tunnetuimpiin hallintoelimiin.

In syyskuu 2015Esimerkiksi New Horizon Capital - jonka perusti entisen pääministeri Wen Jiabaon poika Wen Yunsong - investoi 300 miljoonaa dollaria DJI: hen. Samassa kuussa myös New State Life Insurance, jonka osittain omistaa Kiinan valtioneuvosto, investoi yritykseen. Vuonna 2018 DJI voi olla nostanut jopa miljardi dollaria ennen oletettua julkista listausta, vaikka näiden sijoittajien tunnistaminen on edelleen mysteeri.

DJI: n johtorakenne viittaa myös yhteyksiin Kiinan sotilaalliseen perustamiseen. Perustaja Li Zexiang on opiskellut tai opettanut useissa armeijaan liittyvissä yliopistoissa, mukaan lukien Harbinin teknillinen instituutti - yksiSeitsemän kansallisen puolustuksen poikaa '' Kiinan teollisuus- ja tietotekniikkaministeriön sekä kansallisen puolustustekniikan yliopiston (NUDT) valvonnassa, jota johtaa suoraan sotilaallinen keskuskomissio (CMC). Toinen johtaja Zhu Xiaorui toimi DJI: n tutkimus- ja kehityspäällikkönä vuoteen 2013 asti - ja opettaa nyt Harbinin teknillisessä yliopistossa.

Nämä DJI: n johtajuuden ja Kiinan armeijan väliset yhteydet näyttävät selittävän DJI: n merkittävän roolin Pekingin etnisten vähemmistöjen tukahduttamisessa. Joulukuussa 2017 DJI allekirjoitti a strateginen kumppanuussopimus Xinjiangin autonomisen alueen julkisen turvallisuuden toimiston kanssa varustamalla kiinalaiset poliisiyksiköt Xinjiangissa droneilla, mutta myös kehittämällä erikoistuneita ohjelmistoja helpottamaan tehtäviä "sosiaalisen vakauden säilyttämiseksi". DJI: n osallisuus kampanjassa "kulttuurinen kansanmurha”Xinjiangin uiguuriväestöä vastaan ​​puhkesi otsikoihin viime vuonna, kun a vuotanut video - ampui poliisin ohjaama DJI-drone - dokumentoi internoitujen uiguurien joukkosiirron. Yhtiö on myös allekirjoittanut sopimukset Tiibetin viranomaisten kanssa.

Välttämätön kriisi?

Vaikka DJI on pyrkinyt torjumaan länsimaiden hallitusten ja tutkijoiden tuloksia, jopa teet tutkimuksen FTI: n konsultointiyrityksestä, joka edistää uuden "paikallisen tietomuodon" turvallisuutta samalla kun vältetään olemassa olevat puutteet, tämän nopeasti kehittyvän sektorin monopoliohjaus yhdellä yrityksellä, jolla on yhteyksiä Kiinan turvallisuuslaitokseen ja suora osallistuminen järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin sääntelyviranomaisille Brysselissä ja Euroopan pääkaupungeissa.

Ottaen huomioon, kuinka yleistä droneista on tullut koko taloudessa, heidän kaappaamiensa ja lähettämiensä tietojen turvallisuuteen on kysymys, jonka Euroopan johtajien on käsiteltävä - vaikka he haluavat sivuuttaa sen.

Continue Reading

Ilmailu strategia Euroopalle

Boeingin tukitapaus: Maailman kauppajärjestö vahvistaa EU: n oikeuden kostaa Yhdysvaltain tuonnista 4 miljardia dollaria

Julkaistu

on

Maailman kauppajärjestö (WTO) on antanut EU: lle mahdollisuuden korottaa Yhdysvaltojen tuontitulleja jopa 4 miljardin dollarin arvosta vastatoimenpiteenä laittomien korvausten maksamiseksi amerikkalaiselle lentokonevalmistajalle Boeingille. Päätös perustuu WTO: n aikaisempiin havaintoihin, joissa Yhdysvaltojen Boeing-tuet tunnustetaan laittomiksi WTO: n lain mukaan.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja ja kauppakomissaari Valdis Dombrovskis (kuvassa) sanoi: "Tämän kauan odotetun päätöksen avulla Euroopan unioni voi asettaa tulleja Eurooppaan saapuville amerikkalaisille tuotteille. En halua paljon tehdä niin - lisätullit eivät ole kummankin osapuolen taloudellisia etuja, varsinkin kun pyrimme toipumaan COVID-19-taantumasta. Olen ollut tekemisissä amerikkalaisen kollegani, suurlähettiläs Lighthizerin kanssa, ja toivon, että Yhdysvallat pudottaa nyt EU: n viennille viime vuonna asetetut tullit. Tämä synnyttäisi positiivista vauhtia sekä taloudellisesti että poliittisesti ja auttaisi meitä löytämään yhteisen aseman muilla avainalueilla. EU pyrkii edelleen voimakkaasti tähän tulokseen. Jos sitä ei tapahdu, meidän on pakko käyttää oikeuksiamme ja asettaa samanlaisia ​​tariffeja. Vaikka olemme täysin valmistautuneet tähän mahdollisuuteen, teemme niin vastahakoisesti. "

Viime vuoden lokakuussa Yhdysvallat otti vastaavanlaisen WTO-päätöksen seurauksena rinnakkaisesta Airbus-tukia koskevasta tapauksesta vastatoimien kanssa, jotka vaikuttavat EU: n 7.5 miljardin dollarin vientiin. Nämä tullit ovat edelleen voimassa, huolimatta Ranskan ja Espanjan tämän vuoden heinäkuussa toteuttamista päättäväisistä toimista seuratakseen Saksaa ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa varmistamaan, että ne noudattavat täysin aikaisempaa WTO: n päätöstä Airbusin tuista.

Nykyisissä taloudellisissa olosuhteissa on EU: n ja Yhdysvaltojen yhteisen edun mukaista lopettaa vahingolliset tariffit, jotka rasittavat tarpeettomasti teollisuus- ja maataloussektoriamme.

EU on tehnyt erityisiä ehdotuksia neuvottelutuloksen saavuttamiseksi pitkään jatkuneissa transatlanttisissa siviililentokiistoissa, pisin WTO: n historiassa. Yhdysvaltojen kanssa on edelleen mahdollista sopia oikeudenmukaisesta ja tasapainoisesta ratkaisusta samoin kuin siviili-ilma-alusten tukien tulevista kurinalaisuuksista.

Yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa Euroopan komissio toteuttaa myös asianmukaisia ​​toimia ja ottaa mukaan EU: n jäsenvaltiot, jotta se voi käyttää kosto-oikeuksiaan, ellei riitaa ole mahdollista saada molempia osapuolia hyödyttävään ratkaisuun. Tähän varautumissuunnitelmaan sisältyy viimeistelty luettelo tuotteista, joihin sovelletaan EU: n lisätullia.

Tausta

Maaliskuussa 2019 WTO: n korkein oikeusaste, valituselin, vahvisti, että Yhdysvallat ei ollut aikaisemmista päätöksistä huolimatta ryhtynyt asianmukaisiin toimiin noudattaakseen WTO: n tukisääntöjä. Sen sijaan se jatkoi lentokonevalmistajansa Boeingin laitonta tukea Airbusin, Euroopan ilmailuteollisuuden ja sen monien työntekijöiden vahingoksi. Valituselin on päätöksessään:

  • Vahvistettu Washingtonin osavaltion vero-ohjelma on edelleen keskeinen osa S.: n Boeingin laitonta tukea;
  • totesi, että monet käynnissä olevat välineet, mukaan lukien tietyt NASA: n ja Yhdysvaltain puolustusministeriön hankintasopimukset, ovat tukia, jotka voivat aiheuttaa taloudellista vahinkoa Airbusille, ja
  • vahvisti, että Boeing hyötyy edelleen laittomasta Yhdysvaltojen verohelpotuksista, jotka tukevat vientiä (Foreign Sales Corporation ja Extraterritorial Income Exclusion).

Päätös, jolla vahvistetaan EU: n oikeus kostotoimiin, johtuu suoraan kyseisestä aikaisemmasta päätöksestä.

Samanaikaisesti Airbusia koskevassa tapauksessa WTO antoi Yhdysvaltojen lokakuussa 2019 toteuttaa vastatoimenpiteitä jopa 7.5 miljardin dollarin arvosta Euroopan vientiä vastaan. Tämä palkinto perustui muutoksenhakuelimen päätökseen vuonna 2018, jossa todettiin, että EU ja sen jäsenvaltiot eivät olleet noudattaneet täysin aiempia WTO: n A350- ja A380-ohjelmien takaisinmaksettaviin laukaisuinvestointeihin liittyviä päätöksiä. Yhdysvallat otti nämä lisätullit käyttöön 18. lokakuuta 2019. Asianomaiset EU: n jäsenvaltiot ovat tällä välin toteuttaneet kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen täydellisen noudattamisen.

Lisätietoja

WTO: n valituselin päättää Yhdysvaltojen Boeingille myöntämistä tuista

Julkinen kuuleminen alustavasta tuoteluettelosta Boeingin tapauksessa

Alustava luettelo tuotteista

Boeing-tapauksen historia

Airbus-tapauksen historia

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa