Liity verkostomme!

Digitaalitekniikka

Onko Ison-Britannian 5G-palvelu Huawein kiellon jälkeen Euroopan huonoin?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Iso-Britannia aloitti Huawei-laitteiden poistamisen puhelinverkosta vuonna 2020 puolustaakseen kansallista turvallisuutta. Valitettavasti tällä lähestymistavalla on ollut useita seurauksia, mukaan lukien palvelutason lasku.

Huawei, suuri televiestintäinfrastruktuuriyritys, heitettiin pois, mikä jätti aukon, jota on ollut vaikea täyttää, mikä on johtanut huonoon palveluun Yhdistyneen kuningaskunnan asiakkaille.

Turvallisuusasiantuntijat ja Ison-Britannian hallituksen virkamiehet ilmaisivat Yhdysvaltojen rohkaisemana huolensa Huawein läsnäolosta ratkaisevassa infrastruktuurissa, minkä johdosta Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ilmoitti poistavansa Huawein laitteet 5G-verkoistaan ​​mahdollisimman nopeasti.

Se, että Iso-Britannia kielsi Huawein 5G-verkoissaan ja määräsi laitteidensa poistamisen, voi nyt selittää Britannian 5G:n huonon suorituskyvyn.

Äskettäin julkaistussa raportissa Internet- ja laatutestausyritys MedUX totesi, että Lontoon 5G-verkko on Euroopan huonoin. Berliinissä on Euroopan vahvin 5G-peitto, 89.6 prosenttia. Se on myös ylivoimaisesti paras 5G-suoratoistosivusto, jonka latenssi on alle 40 millisekuntia.

Berliini, Barcelona ja Pariisi saivat korkeimmat pisteet Euroopassa MedUXin 5G-laatustandardilla. Toiseksi sijoittuivat Lissabon, Milano ja Porto.

Lontoo oli kuitenkin lähellä eurooppalaisten 5G-verkkojen pohjaa. MedUX raportoi, että 77.5 prosentilla kaupunkilaisista on 5G-puhelin, mikä on alle kaupungin keskiarvon.

Lontoossa on hitaita alaslinkkejä. MedUX tilastot osoittavat, että kaupungin keskimääräinen latausnopeus on 143 Mbps, kun se Lissabonissa on 528 Mbps, Portossa 446 Mbps ja Barcelonassa 326 Mbps.

MedUX julkaisi myös tietoja, jotka osoittavat, että brittiläiset operaattorit ovat 5G:ssä huonompia kuin eurooppalaiset operaattorit.

EE on MedUX:n mukaan 12. sijalla 36 eurooppalaisesta operaattorista 5G-verkon laadussa. Vodafone on sijalla 24, kolmella sijalla 33. Numero 36 on O2.

Ison-Britannian 5G-verkko saattaa toimia huonommin, koska Huawei oli mustalla listalla.

BT:n 5G-verkon rakentaminen aloitettiin vuonna 2019. EE ja Vodafone julkaisivat maan ensimmäiset supernopean internet-tarjoukset samana vuonna.

Vuonna 2020 Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus määräsi Huawein poistamaan kaiken 5G-teknologian vuoteen 2027 mennessä.

Brittioperaattorit arvostelevat muutosta, koska se häiritsee niiden käyttöönottoa, mutta ne ovat kiirehtineet poistamaan Huawei-laitteet ydin- ja muista verkoistaan.

Muutoksen odotettiin lisäävän kansallista turvallisuutta ja vähentävän riippuvuutta ulkomaisista palveluntarjoajista, mutta sen toteuttaminen on ollut vaikeaa ja vaikuttaa loppuasiakkaisiin.

Huawein lähtemisen korvaavien myyjien puute on ollut suuri ongelma. Vain harvat yritykset voivat tarjota laajan mittakaavan infrastruktuuria ja laitteita televiestintäteollisuudelle maailmanlaajuisesti. Huaweista eroon pääseminen on haitannut verkon päivityksiä ja käyttöönottoa, viivästyttänyt nopean internetin käyttöönottoa ja tarjonnut huonoa palvelua.

Huawein laitteet ovat kalliita ja vaikeita poistaa, mikä lisää teleoperaattoreiden rasitusta. Asiakkaat maksavat palvelusta enemmän, koska lähes uusien laitteiden vaihtaminen, sopimusten neuvotteleminen ja verkkojen uudelleenjärjestely maksavat paljon. Huawein poistaminen on aiheuttanut verkkokatkoksia ja palvelukatkoksia, mikä on raivostuttanut jatkuvaan yhteydenpitoon tottuneet ihmiset.

Toinen Huawei-kiellon vaikutus on estää Yhdistyneen kuningaskunnan televiestinnän innovaatioita ja teknologiaa. Huawei johti 5G:n kehitystä ja käyttöönottoa maailmanlaajuisesti. Ei nyt saatavilla Isossa-Britanniassa, joten operaattorit eivät voi hyödyntää sen huipputeknologiaa ja kokemusta. Iso-Britannia on muiden maiden jäljessä 5G-verkkojen rakentamisessa ja liiketoimintamahdollisuuksiensa hyödyntämisessä. Vanha infrastruktuuri rajoittaa käyttäjien pääsyä nopean yhteyden edellyttämiin palveluihin ja sovelluksiin.

Huawein laitteiden purkaminen on myös kiristänyt Ison-Britannian ja Kiinan välisiä suhteita, mikä voi vaikuttaa kauppaan ja investointeihin. Kriitikot uskovat, että siirto asettaa kyseenalaiseksi Britannian sitoutumisen vapaisiin ja avoimiin markkinoihin ja että Kiina voi kostaa häiritsemällä maailmanlaajuisia toimitusketjuja.

Huawei-laitteet poistettiin Yhdistyneen kuningaskunnan televerkosta turvallisuussyistä, mutta sen myöhemmällä kiellolla ja poistamisella on ollut tahattomia kielteisiä vaikutuksia käyttäjiin Isossa-Britanniassa.

Toimivien vaihtoehtojen puutteen sekä muuton vaikeuden ja kustannusten vuoksi palvelun laatu on heikentynyt ja maa on jäänyt jälkeen teknologiasta. Ajan myötä poliitikkojen ja alan sidosryhmien on työskenneltävä yhdessä korjatakseen nämä huolenaiheet ja vähentääkseen käyttäjien vaikutusta samalla kun suojellaan Ison-Britannian televiestintäinfrastruktuuria.

Kun seuraavan kerran kamppailet kunnollisen 5G-signaalin puolesta matkapuhelimellasi, kysy itseltäsi "miksi?"Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa