Uusimpien maataloustuotteiden kauppaa koskevien lukujen julkaiseminen: Record #EUAgriFoodExports

| Tammikuu 11, 2019

Uusimmat kuukausittaista maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden kauppaa koskeva kertomus osoittaa, että EU: n maataloustuotteiden viennin arvot olivat ennätyksellisen korkeat lokakuussa 2018. 13.1: n arvoinen kokonaisvienti oli 2.9%, joka ylitti edellisen korkeimman maaliskuussa 2017: n rekisteröidyn tason.

Maatalouden elintarvikekaupan kuukausittainen ylijäämä oli 3bn - 13% nousu lokakuussa 2017 ja toiseksi suurin ylijäämä. EU: n vientiarvot jakautuivat melko tasaisesti eri alojen kesken, ja juomat ja hyödykkeet kasvoivat eniten. Väkevien alkoholijuomien ja liköörien (167: n voitto), muiden viljojen (93m), vehnän (73m nousu) ja viinin ja vermutin (joka kasvoi 70m: lla) huomattavaa kasvua.

Tuontimäärät kasvoivat myös 5%: lla (verrattuna lokakuun 2017: iin). EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kahdenvälinen kauppa on jatkanut kasvuaan, kun tuonti Yhdysvalloista kasvaa 245m: lla. Tuonnin määrä kasvoi merkittävästi sekä Kiinasta (kasvaa 80m) että Venäjällä (71m). Kuukausiraportissa esitetään taulukko, jossa esitetään kauppatase ja sen kehitys tuoteryhmittäin marraskuusta 2016-lokakuun 2018.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, Maatalous, Talous, EU, Euroopan komissio