Tee #EUFinancialMarketSupervision vahvempi ja sopiva #Brexit sanoo #EPP

| Tammikuu 11, 2019

Euroopan parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunta on hyväksynyt suurella puolueiden enemmistöllä Euroopan rahoitusmarkkinoiden valvonnan rakenteen uudistamisen. ”Haluamme, että Euroopan rahoitusmarkkinavalvonta on vahvempi ja tehokkaampi ja vastaisi Brexitin haasteisiin, digitointiin ja rahanpesuun”, sanoi EPP-ryhmän jäsen Othmar Karas, lakiluonnoksen parlamentin esittelijä.

Uudistus muuttaa Euroopan pankkiviranomaisen, Euroopan vakuutus- ja työeläkeviranomaisen sekä Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen (EAMV) toimivaltaa, rakennetta, hallintoa ja rahoitusta.

”Rahoitusmarkkinoiden tarkoituksena on luoda investointeja, työpaikkoja ja kasvua. Uudistuksen tavoitteena on varmistaa, että se todella tapahtuu ”, Karas selitti. Päätöksentekomenettelyjä tehostetaan, byrokratiaa ja irtisanomisia vähennetään, tietyt rajat ylittävät toimet valvotaan suoraan EU: n tasolla, ja viranomaiset ovat vastuussa Euroopan parlamentille.

”Euroopan rahoitusmarkkinoiden valvonta saa myös vahvempia läpikäyntioikeuksia kolmansiin maihin nähden. Tämä on välttämätöntä, jotta varmistetaan, että britit eivät aloita EU: ssa, kun säännöt ovat heikentyneet. Varmistamme, että EU: n taloudellista liiketoimintaa harjoittavien on noudatettava tiukkoja sääntöjä ”, Karas korosti.

Rahanpesun torjunta on myös helpompaa uusien sääntöjen avulla. ”Viimeaikaiset rikosasiat kuten Danske Bank Virossa osoittavat, että eurooppalaisia ​​sääntöjä ei ole pantu täytäntöön kaikkialla. Rahanpesun kokonaismäärä Euroopassa on nyt korkeampi kuin EU: n talousarvio. Siksi haluamme yhdistää valvontaa ja seuraamuksia koskevat oikeudet rahanpesuun Euroopan pankkiviranomaisella Pariisissa, Karas totesi.

Eilinen (10 tammikuu) äänestys on parlamentin kanta tuleviin neuvotteluihin jäsenvaltioiden kanssa.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, EU, Euroopan parlamentti, UK, UK EPP