Liity verkostomme!

Talous

Ympäristö: liikkujan viikko suunnittelee puhtaampaa ilmaa vaihtoehtoisten kaupunkiliikenteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

DoTheRightMix_logo-RGB _-_ pieniYli 2,000-Euroopan kaupunkien odotetaan osallistuvan tänään alkavaan Eurooppalaisen liikkuvuusviikon 12th-painoseseen (syyskuu 16). Tänä vuonna viikko alkaa 22 syyskuuhun iskulauseen ”Puhdas ilma - se on sinun liikkeesi!” Alla. Kampanja lisää tietoisuutta liikenteen vaikutuksista paikallisen ilmanlaatuun ja rohkaisee kansalaisia ​​parantamaan terveyttä ja hyvinvointia muuttamalla päivittäistä liikkuvuuskäyttäytymistään.

Ympäristöasioista vastaava komission jäsen Janez Potočnik sanoi: ”Keskitymme tänä vuonna päivittäisten valintojemme vaikutuksiin ilmaan ja terveyteen. Kaupungeilla on suuri rooli liikennevaihtoehtojen parantamisessa. Lisäämällä tietoisuutta ja tarjoamalla vihreämpiä vaihtoehtoja, kaupungeista voi tulla houkuttelevampia paikkoja ihmisille. Puhtaan ilman tapauksessa se on sinun liikkeesi! ”

Liikenne- ja liikkuvuuskomissaari Siim Kallas sanoi: "Tämän vuoden Euroopan liikkuvuusviikko ja siihen liittyvä Tee oikea sekoitus kampanja muistuttaa meitä siitä, että meillä kaikilla on oma osuutensa taistelussa kaupunkien ilmansaasteita vastaan. Tottumusten muuttaminen, esimerkiksi työmatkalla polkupyörällä sen sijaan, että ottaisit auton, tai valitsemme julkisen liikenteen, voi parantaa elämänlaatua. "

Mainos

2013-painos tapahtuu aikaan, jolloin EU: n päätöksentekijät tarkistavat lentopolitiikkaa aloittaakseen tarkistetun strategian myöhemmin vuonna. Heikolla ilmanlaadulla on edelleen suuri vaikutus Euroopan kansalaisten terveyteen, mikä johtaa hengityselinten ja sydämen komplikaatioihin, ennenaikaisiin kuolemiin ja lyhyempaan elinajanodotteeseen. Ilman pilaantuminen vaikuttaa myös ympäristöön, mikä johtaa happamoitumiseen, biologisen monimuotoisuuden häviämiseen, otsonin ehtymiseen ja ilmastonmuutokseen.

Kaupunkiliikenne on kasvava ilman pilaantumisen lähde - etenkin hiukkasten ja typpidioksidin osalta. Paikallisilla viranomaisilla on usein vastuu kehittää kaupunkiliikennestrategioita, jotka vastaavat liikkuvuuden vaatimuksiin, suojelevat ympäristöä, parantavat ilmanlaatua ja tekevät kaupungista paremman asumispaikan.

Iskulauseella ”Puhdas ilma - se on sinun liikkeesi!” - Eurooppalainen liikkuvuusviikko korostaa, että meillä kaikilla on oma osuutemme ja että jopa pienet muutokset, kuten tarjota ihmisille enemmän vaihtoehtoja ottaa julkinen liikenne, jakaa matkoja, matkustaa polkupyörä sen sijaan, että ottaisit autoa tai yksinkertaisesti kävelisi, voivat parantaa elämää laadussa Euroopan kaupungeissa.

Mainos

Tausta

Eurooppalainen liikkuvuusviikko on vuotuinen kestävän kaupunkiliikenteen kampanja, joka järjestetään Euroopan komission tuella. Joka vuosi syyskuusta 16-22 alkavan kampanjan tavoitteena on rohkaista Euroopan paikallisviranomaisia ​​ottamaan käyttöön ja edistämään kestäviä liikennetoimenpiteitä ja kutsumaan kansalaisia ​​kokeilemaan vaihtoehtoja henkilöautolle.

Eurooppalaisen liikkuvuusviikon matka alkoi 1998: ssä ranskalaisella 'Town in My Car!' päivä. Tämä aloite jatkuu joka vuosi syyskuussa, jotta kaupunkeja kannustettaisiin sulkemaan kadut moottoriajoneuvoihin päiväksi. Tämän ansiosta kansalaiset voivat nähdä kaupunkiensa eri puolen, rohkaista kestävien liikennemuotojen käyttöä ja lisätä tietoisuutta kansalaisten liikennemuotojen ympäristövaikutuksista. Tämän Ranskan aloitteen menestys johti eurooppalaisen liikkuvuusviikon käynnistämiseen 2002: ssä.

Siitä lähtien eurooppalaisen liikkuvuusviikon vaikutus on kasvanut kaikkialla Euroopassa ja ympäri maailmaa. 2012: ssä 2158-kaupungit, jotka edustavat 147.6 miljoonaa kansalaista, ilmoittautuivat kampanjaan. 7717-pysyviä toimenpiteitä on toteutettu yhteensä, ja ne keskittyvät lähinnä pyöräily- ja kävelyinfrastruktuuriin, liikenteen rauhoittamiseen, liikenteen saavutettavuuden parantamiseen ja kestävän matkakäyttäytymisen tietoisuuden lisäämiseen.

Euroopan paikallisviranomaisia ​​on kutsuttu allekirjoittamaan Euroopan liikkuvuusviikon peruskirja ja julkaista ohjelmansa. Suurkaupungit, jotka suunnittelevat koko tapahtumaviikon 16. – 22. Syyskuuta, ottavat käyttöön pysyviä toimenpiteitä ja asettavat autoton päivän, voivat myös hakea European Mobility Week Award -palkintoa ja liittyä aiempien palkinnonsaajien joukkoon Zagreb (Kroatia), Bologna ( Italia), Gävle (Ruotsi) ja Budapest (Unkari).

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa