Liity verkostomme!

Talous

Libanon: Lisätukea € 58 miljoonaa käsitellä Syyrian kriisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on tänään hyväksynyt uuden rahoituksen yhteensä 58 miljoonalla eurolla Libanonin tukemiseksi. Tämän äskettäin hyväksytyn avun tavoitteena on lievittää Syyriasta tulevan suuren pakolaisvirran vaikutuksia. Siinä käsitellään sekä Syyrian että Libanonin isäntäyhteisöjen pakolaisten keskipitkän ja pitkän aikavälin tarpeita. erityisesti tukemalla lapsuus- ja koulutuspalveluita sekä parantamalla maan perusinfrastruktuuria ja talouden elpymistä. Tämä tuki sisältää varoja äskettäin julkistetusta kattavasta avustuspaketista, jolla otetaan käyttöön ylimääräinen 400 miljoonaa euroa Syyrian kriisin seurauksiin.

"Kuten korostin Vilnassa tämän viikonlopun epävirallisessa ulkoministerikokouksessa, EU on sitoutunut poliittiseen ratkaisuun, joka johtaa yhtenäiseen, osallistavaan ja demokraattiseen Syyriaan. Samanaikaisesti EU jatkaa sitoutumistaan, Suurimpana avunantajana antaa apua ja apua Syyrian konfliktin vuoksi tarvitseville. Tämän päivän Libanonin hyväksi toteutettu erityistoimenpide on osa tätä työtä ", komission korkea edustaja-varapuheenjohtaja Catherine Ashton sanoi.

EU: n naapuruuspolitiikasta vastaava komission jäsen Štefan Füle sanoi: "Tämä uusi tuki on osa kattavaa vastaustamme Syyrian kriisin aiheuttamiin kiireellisiin tarpeisiin Libanonissa. Jatkamme kumppaneidemme tukemista tänä vaikeana aikana. Kriisi vaikuttaa erityisen hyvin pakolaislapsiin. Huolehtimalla siitä, että he voivat käydä kouluja ja päiväkoteja yhdessä libanonilaisten naapureidensa kanssa, yritämme palauttaa vähän normaalia lasten jokapäiväisessä elämässä. "

Mainos

Suurin osa näistä varoista (40 miljoonaa euroa) toteutetaan pääasiassa YK: n virastojen (esim. UNHCR, UNICEF ja UNRWA) kautta, ja niiden tavoitteena on parantaa:

  • Syyrialaisten ja libanonilaisten lasten esiopetus;
  • korkealaatuisen koulutuksen saatavuus Syyrian ja Libanonin kouluikäisille lapsille; ja
  • oppimismahdollisuudet nuorille ja nuorille.

Toisesta osasta (18 miljoonaa euroa) rahoitetaan aloitteita, joista on hyötyä pääasiassa Libanonin isäntäyhteisöille, kuten:

  • Paikallisen perusinfrastruktuurin (vesihuolto, puhtaanapito, kiinteiden jätteiden huolto) parantaminen;
  • paikallisen talouden tukeminen, tuloja tuottavat aloitteet, työpaikkojen luominen ja intensiivinen sosiaalinen tuki (konfliktien ehkäisy, tuki haavoittuville ihmisille).

Tämän päivän ilmoitus ylimääräisestä 58 miljoonasta eurosta merkitsee edelleen merkittävää lisäystä Euroopan komission Libanonille myöntämälle taloudelliselle tuelle Syyrian kriisin yhteydessä. Humanitaarisen ja muun kuin humanitaarisen avun kokonaismäärä on 235 miljoonaa euroa.

Mainos

Tausta

EU - sen toimielimet ja jäsenvaltiot - on suurin avunantaja Syyrian kriisiin vastaamiseksi sekä Syyriassa että naapurimaissa.

Tämän päivän sitoumus on osa konkreettisia toimia, jotka on suunniteltu komission äskettäin antamassa 24. kesäkuuta päivätyssä yhteisessä tiedonannossa Euroopan parlamentille, neuvostolle, Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja alueiden komitealle "Kohti kokonaisvaltaista EU: n lähestymistapaa Syyrian kriisiin". 2013. Tämä avustuspaketti on merkittävä EU: n panos Syyrian, Jordanian ja Libanonin humanitaarisen kriisin ratkaisemiseen 250 miljoonalla eurolla ja yhdistää tämä apu kehitykseen ja vakauttamiseen 150 miljoonalla eurolla. Kehitystarpeisiin tarkoitetusta 150 miljoonan euron rahoituksesta 40 miljoonaa euroa kohdistetaan Syyrian kriisiin Libanonissa (osa tänään ilmoitettua rahoitusta), 60 miljoonaa euroa Jordanialle ja 50 miljoonaa Syyrialle.

Vaikka Libanon on pienin Syyrian naapurimaissa, se isännöi eniten pakolaisia ​​Syyriasta. Syyskuuhun 2013 mennessä yli 720,000 85,000 syyrialaista pakolaista oli rekisteröitynyt tai odotti rekisteröintiä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetulle (UNHCR) Libanoniin. Lisäksi Yhdistyneiden Kansakuntien avustus- ja työjärjestö (UNRWA) on rekisteröinyt Libanoniin noin 49,000 2013 Syyriasta tulevaa palestiinalaispakolaista, ja noin XNUMX XNUMX 'libanonilaista paluuta' odotetaan olevan Libanonissa vuoden XNUMX loppuun mennessä. Koska jotkut pakolaiset ovat epäröiviä rekisteröitymiseksi ja muut luottavat edelleen omiin varoihin, syyrialaisten pakolaisten todellinen määrä on varmasti suurempi.

Syyriasta saapuvien pakolaisten määrän odotetaan kasvavan edelleen: UNHCR ja Libanonin hallitus ennustivat jo kesäkuussa 1,000,000 2013 80,000 apua tarvitsevaa (eli UNHCR: n rekisteröimää) pakolaista vuoden 7 loppuun mennessä. pakolaiset Syyriasta samaan aikaan saavutettiin jo XNUMX kuukauden kuluttua.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa