Liity verkostomme!

Talous

Euroopan vesiväylien parempi hyödyntäminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

m5_inland_waterways-sivunEuroopan komissio ilmoitti 10. syyskuuta tänään uusista toimenpiteistä, joilla lisätään rahtia Euroopan joille ja kanaville. Proomut ovat yksi ilmastoystävällisimmistä ja energiatehokkaimmista liikennemuodoista, mutta tällä hetkellä ne kuljettavat vain noin 6 prosenttia eurooppalaisesta rahdista vuosittain. Uusilla ehdotuksilla pyritään hyödyntämään Euroopan 37,000 XNUMX km: n sisävesiväylien käyttämätön potentiaali. Ne mahdollistavat tavaraliikenteen helpomman liikkumisen ja johtavat alan viherryttämiseen sekä kannustavat innovaatioihin ja parantavat työllistymismahdollisuuksia.

Liikenteestä vastaava komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Lähetämme joen ja kanavien varrella jo 500 miljoonaa tonnia tavaraa vuosittain. Se vastaa 25 miljoonaa kuorma-autoa. Mutta se ei riitä. Meidän on autettava vesiliikenneteollisuutta kehittymään Pitkällä aikavälillä laadukkaaksi sektoriksi. Meidän on poistettava pullonkaulat, jotka pidättävät sitä, ja investoitava sen työvoiman taitoihin. "

Komissio ehdottaa toimia seuraavilla aloilla:

Mainos

Pullonkaulojen poistaminen

Merkittävät pullonkaulat puutteellisesti mitoitettujen lukkojen, siltojen tai väylien muodossa ja puuttuvien linkkien, kuten Seinen ja Scheldt-joen välisten yhteyksien muodossa, haittaavat alan koko kehityspotentiaalia. Komissio ehdottaa vesiliikenteen tavaraliikenteen parantamista parantamalla lukkoja, siltoja ja navigointikanavia. Uusi Euroopan yhdistämisväline ja TEN-T-suuntaviivat asettavat etusijalle sisävesiväylien uudet rahoitusmahdollisuudet - sisävesiväylät ovat lisäksi tärkeä osa kuutta yhdeksästä TEN-T-ydinverkon käytävästä.

Vihreys ja innovaatiot

Mainos

Verrattuna muihin maalla kulkeviin liikennemuotoihin sisävesiliikenne on energiatehokasta, turvallista, melkein ruuhkautumatonta ja hiljaista. Komissio ehdottaa toimenpiteitä, mukaan lukien uudet moottorien standardit, joilla edistetään investointeja vähäpäästöisiin tekniikoihin, sekä tukea tutkimukselle ja innovoinnille.

Parempi yhteys muihin liikennemuotoihin

Etusija annetaan sisävesiväylien, maantie- ja rautatieyhteyksien parantamiselle - kiinnittäen erityistä huomiota yhteyksiin meri- ja jokisatamiin. Jokitietopalveluiden jatkuvan tarkastelun perusteella komissio tekee ehdotuksia lastinkäsittelytilojen parantamiseksi ja paperityön vähentämiseksi.

Sijoittaminen osaavaan työvoimaan

Vesiväylä perustuu ammattitaitoiseen työvoimaan. Uusien ehdotusten odotetaan tuovan pätevyyden ja uran laajempaa tunnustamista, parantavan työvoiman saatavuutta ja liikkuvuutta.

Tausta

Noin 37,000 20 kilometriä sisävesiväyliä kulkee 500 EU: n jäsenvaltion kautta ja kuljettaa vuosittain noin XNUMX miljoonaa tonnia rahtia, erityisesti tiheään asutuilla ja ruuhkaisilla alueilla. Reini-, Scheldt- ja Meuse-joen järjestelmät on kytketty Seine- ja Tonavajokiin. Jotkut suuret pullonkaulat estävät kuitenkin Euroopan jokijärjestelmiä osallistumasta täysimääräisesti Euroopan liikennealueelle.

EU: n talouden yleisen hidastumisen jälkeen vuodesta 2008, tiettyjen markkinasegmenttien ylikapasiteetti, markkinatoimijoiden jatkuva hajanaisuus ja ikääntyvä laivasto ovat johtaneet sisävesiliikenteen taloudellisten ja kestävän kehityksen näkymien huonontumiseen. NAIADES II vastaa pyrkimyksestä saada aikaan vakaa pitkän aikavälin kehys investoinneille ja innovaatioille laadukkaassa sisävesiliikenteessä ja toimenpiteillä, joilla on lyhyen tai keskipitkän aikavälin vaikutuksia, kuten kalliiden teknisten vaatimusten uudelleentarkastelu. NAIADES II -ohjelman puitteissa on mobilisoitava EU: n, kansallisen ja alan rahoitus tarvittavien investointien tukemiseksi. Rahoituksen saatavuus on tässä suhteessa erityisen tärkeä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa