Liity verkostomme!

Cyber ​​Security

EU ehdottaa kyberpuolustussuunnitelmaa, koska huoli Venäjästä kasvaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio esitteli torstaina (10. marraskuuta) kaksi suunnitelmaa Venäjän Ukrainan hyökkäyksen seurauksena heikentyneen turvallisuusympäristön ratkaisemiseksi. Näillä suunnitelmilla oli tarkoitus vahvistaa kyberpuolustusta ja antaa asevoimille enemmän vapautta ylittää rajoja.

EU-johtajan mukaan Venäjän kyberhyökkäykset Euroopan unionin maihin ja niiden liittolaisiin olivat "herätys". Siinä todettiin, että lisätoimia tarvitaan kansalaisten, asevoimien suojelemiseksi sekä yhteistyön Naton kanssa.

EU:n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell sanoi: "Sota on palannut rajoillamme" ja että Venäjän aggressio Ukrainaa vastaan ​​heikensi rauhaa ja kansainvälistä sääntöihin perustuvaa järjestelmää maailmanlaajuisesti. Hän puhui tiedotustilaisuudessa paljastaakseen suunnitelmat.

"Se vaikuttaa meihin, ja meidän on mukautettava puolustuspolitiikkamme tähän ympäristöön."

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg varoitti erikseen kasvavista kyberavaruusuhkista. Hän pani merkille viimeaikaiset hyökkäykset satelliitteja, kriittistä infrastruktuuria ja ministeriöitä vastaan ​​osana Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan.

Roomassa pitämässään puheessa Yhdysvaltain puolustusliiton johtaja totesi, että kyberavaruus on "jatkuvasti kiistelty tila" ja että raja konfliktin ja kriisin välillä on hämärtynyt.

"Pyydän liittolaisia ​​sitoutumaan kyberpuolustukseen. Lisääntynyttä yhteistyötä, asiantuntemusta ja rahaa. Tämä on olennainen osa yhteistä puolustustamme ja jaamme sen."

Mainos

VALMIUKSIEN

Euroopan komission politiikka lisäisi EU:n kyberpuolustusvalmiuksia ja parantaisi siviili- ja sotilaskyberyhteisöjen koordinaatiota ja yhteistyötä.

Tämä aloite on osa toimenpiteitä, joita komissio on ehdottanut parantaakseen EU:n kyberturvallisuutta viimeaikaisten hallituksia ja yrityksiä vastaan ​​eri puolilla maailmaa vastaan ​​tehtyjen kyberhyökkäysten valossa.

EU:n kyberturvallisuusvirasto ENISA totesi viime viikolla, että Ukrainan hyökkäys johti vakavampiin ja laajempiin kyberhyökkäuksiin EU:ssa viimeisen vuoden aikana.

Komissio on myös ehdottanut erillistä sotilaallista liikkuvuutta koskevaa toimintasuunnitelmaa. Tämän suunnitelman tarkoituksena on auttaa EU-maita ja niiden liittolaisia ​​kuljettamaan joukkoja ja varusteita tehokkaammin, työskentelemään "paremmin yhdistettyjen infrastruktuurien" puolesta ja vahvistamaan yhteistyötä Naton kanssa.

"Jotta sotilasjoukot voivat vaikuttaa kentällä, niiden on liikuttava nopeasti. Byrokratia ja mukautuvan infrastruktuurin puute eivät voi haitata niitä", komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestager totesi torstain tiedotustilaisuudessa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa