Liity verkostomme!

Cyber ​​Security

Vahvistus EU:n kybersietokyvylle

SHARE:

Julkaistu

on

Mepit äänestivät 10. marraskuuta uudesta laista kyberturvallisuuden parantamiseksi EU:ssa, niin sanotusta verkko- ja tietoturvadirektiivistä (NIS2).

"Tämä uusi laki parantaa julkisen ja yksityisen sektorin ja koko EU:n kestävyyttä ja valmiuksia reagoida vaaratilanteisiin", totesi Eva Maydell, Euroopan parlamentin jäsen, joka johti neuvotteluja direktiivistä PPE-ryhmän puolesta.

"NIS2 ei ole hopealuodi, vaan se kokoaa yhteen todellisen EU:n kyberturvallisuuskulttuurin ja -ekosysteemin, asettaa vähimmäissäännöt tehokkaalle yhteistyölle ja päivittää kyberturvallisuusvelvoitteiden alaisten alojen ja toimien luetteloa. Viimeaikaiset hyökkäykset Nordstream-putkilinjoihin ovat osoittaneet kriittisen infrastruktuurimme haavoittuvuuden ja haurauden. Hybridisodan maailmassa meidän on suojeltava Internet-kaapeleita, joista taloutemme ovat riippuvaisia, yhtä huolellisesti kuin rajojamme ja putkistojamme", sanoi Maydell, joka on Euroopan parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan jäsen.

”Euroopan kybersietokyky ja kyberturvallisuus ovat kriittisiä talouden kestokyvyllemme. Meidän on ryhdyttävä päättäväisiin toimiin lisätäksemme valmiutta ja estääksemme kansainvälistä oikeutta loukkaavaa käyttäytymistä sekä verkossa että sen ulkopuolella. Uusi direktiivi lisää palan isompaan palapeliin parantaakseen joustavuutta", Maydell selitti.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa