Liity verkostomme!

NATO

Naton Stoltenberg varoittaa aliarvioimasta Venäjää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan on päätettävä neuvottelujen ehdoista lopettaakseen Venäjän sodan sitä vastaan, Naton pääsihteeri Jens Steltenberg sanoi maanantaina (14.. Hän varoitti, että Moskovan vahvuutta ei pidä aliarvioida huolimatta viimeaikaisista voitoista taistelukentällä.

Maanantaina vieraili Khersonissa, hiljattain vangitussa eteläisessä kaupungissa. Tämä oli Venäjän presidentille Vladimir Putinille kolmas suuri takaisku helmikuun jälkeen.

"Meidän ei pitäisi aliarvioida Venäjää", Stoltenberg sanoi. Stoltenberg totesi, että Venäjän asevoimilla on merkittävät valmiudet ja suuri joukko joukkoja. Hän puhui lehdistötilaisuudessa Haagissa hollantilaisten viranomaisten kanssa.

"Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan haastavia. Putin haluaa Ukrainan olevan kylmä ja pimeä talvella. Hän sanoi: "Joten meidän on pidettävä kurssi."

Stoltenberg toisti Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin viikonloppuna antamat kommentit ja sanoi, että Ukrainalla on oikeus päättää, milloin ja miten se neuvottelee Venäjän kanssa konfliktin lopettamiseksi.

"He maksavat nyt korkeimman hinnan ihmishenkien menetyksissä ja kansakunnalle aiheutuneissa vahingoissa." Hän sanoi, että Ukrainan on päätettävä, millä ehdoilla se on valmis hyväksymään.

Stoltenberg sanoi: "Se mitä pöydän ympärillä tapahtuu, on pohjimmiltaan sidottu paikan päällä olevaan tilanteeseen." Hän lisäsi: "Mitä meidän pitäisi tehdä? Meidän pitäisi tukea Ukrainaa ja vahvistaa heidän kättään, jotta jossain vaiheessa käydään neuvotteluja, joissa Ukraina on itsenäinen suvereeni valtio Euroopassa."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa