Liity verkostomme!

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Puolustus

Olennainen infrastruktuuri: uusia sääntöjä yhteistyön ja kestävyyden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Kansalaisvapauskomitea Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyvät uudet säännöt, joilla suojellaan paremmin välttämättömiä palveluja, kuten energiaa, liikennettä ja juomavettä.

Komitea hyväksyi neuvottelukantansa uusista EU: n elintärkeitä infrastruktuureita koskevista säännöistä äänin 57 puolesta ja XNUMX vastaan ​​(tyhjää). Mepit pyrkivät suojaamaan paremmin olennaisia ​​palveluja (esim. Energia, liikenne, pankki, juomavesi ja digitaalinen infrastruktuuri) parantamalla jäsenvaltioiden sopeutumiskykyä koskevia strategioita ja riskinarviointeja.

Ilmastonmuutos on sisällytetty mahdollisten keskeisten infrastruktuurien häiriöiden lähteeksi, ja kyberturvallisuutta pidetään tärkeänä sietokyvyn osana. Koska palvelut ovat yhä enemmän toisistaan ​​riippuvaisia, uudistetun direktiivin mukaan paikallisviranomaisten on perustettava yhteyspiste, joka vastaa viestinnästä muiden lainkäyttöalueiden kanssa. Se myös luo uuden kriittisten elinten sietokykyryhmän helpottamaan sidosryhmien välistä kommunikaatiota, ja parlamentti osallistuu tarkkailijana.

Mepit haluavat laajempaa soveltamisalaa ja enemmän avoimuutta

Mainos

Parlamentin jäsenet haluavat lisää avoimuutta häiriöiden sattuessa, mikä edellyttää kriittisten yhteisöjen ilmoittavan suurelle yleisölle tapahtumista tai vakavista riskeistä. Ne haluavat myös varmistaa, että jäsenvaltiot voivat tarjota taloudellista tukea kriittisille yhteisöille, jos tämä on yleisen edun mukaista, sanotun kuitenkaan rajoittamatta valtiontukisääntöjen soveltamista.

Kansalaisvapauksien komitea ehdottaa olennaisten palvelujen määritelmän laajentamista siten, että myös ympäristönsuojelu, kansanterveys ja -turvallisuus sekä oikeusvaltioperiaate mainitaan.

Jotta rajatylittävä yhteistyö olisi kitkatonta, parlamentin jäsenet haluavat lopulta, että palveluntarjoajia pidetään "eurooppalaisittain tärkeinä", jos ne tarjoavat vastaavia palveluja vähintään kolmessa jäsenvaltiossa.

Mainos

Äänestyksen jälkeen esittelijä Michal Šimečka (Renew, SK) sanoi: "Kriittiset yksiköt tarjoavat olennaisia ​​palveluja kaikkialla EU: ssa ja kohtaavat yhä enemmän sekä ihmisen aiheuttamia että luonnollisia uhkia. Tavoitteenamme on vahvistaa niiden kykyä selviytyä toimintansa riskeistä ja parantaa samalla olennaisten palvelujen sisämarkkinoita. Meidän odotetaan tuottavan Eurooppaa, joka suojelee ja mikä tarkoittaa myös elämäntapamme perustana olevien kriittisten järjestelmien kollektiivisen kestävyyden vahvistamista. "

Tausta

- Euroopan elintärkeiden infrastruktuurien (ECI) direktiivi kattaa tällä hetkellä vain kaksi alaa (liikenne ja energia), kun taas uudistettu direktiivi laajentaa sen kymmeneen (energia, liikenne, pankki, rahoitusmarkkinoiden infrastruktuurit, terveys, juomavesi, jätevesi, digitaalinen infrastruktuuri, julkishallinto ja avaruus). Samaan aikaan uudessa direktiivissä otetaan käyttöön kaikkien riskien lähestymistapa, jossa eurooppalainen kansalaisaloite keskittyi suurelta osin terrorismiin.

Seuraavat vaiheet

Ennen kuin neuvottelut neuvoston kanssa voidaan aloittaa, koko parlamentin on hyväksyttävä neuvottelukantaluonnos tulevassa istunnossa.

Lisätietoja 

Continue Reading

Cyber ​​Security

Miksi EU: n kyberturvallisuuden pitäisi olla sinulle tärkeää

Julkaistu

on

Varastetuista tiedoista estettyihin sairaalajärjestelmiin: kyberhyökkäyksillä voi olla vaarallisia seurauksia. Lisätietoja kyberturvallisuudesta ja sen merkityksestä, yhteiskunta.

Koronaviruspandemia on kiihtynyt talouden ja yhteiskunnan digitaaliseen muutokseen, luoda mahdollisuuksia ja haasteita. Tekijä 2030, 125 miljardia laitetta voisi olla yhteydessä Internetiin, kun se oli 27 miljardia vuonna 2021, kun taas yli 90 -vuotiaista XNUMX%: n odotetaan olevan verkossa. Koska kyberavaruus on rakenteeltaan toisiinsa sidottu ja digitaalinen ja fyysinen ovat yhä enemmän kietoutuneet toisiinsa, syntyy uusia vaaroja.

Määritelmät

  • Kyberhyökkäykset ovat yrityksiä väärinkäyttää tietoja varastamalla, tuhoamalla tai paljastamalla niitä ja niiden tarkoituksena on häiritä tai tuhota tietokonejärjestelmät ja -verkot
  • Kyberturvallisuus sisältää tieto- ja viestintäturvallisuuden, toimintatekniikan ja digitaalisten järjestelmien turvallisuuden varmistamiseksi tarvittavat IT -alustat
  • Kybersuojelu sisältää kyberturvallisuus- ja uhka -analyysit ja strategiat kansalaisille, instituutioille ja hallituksille suunnatuilta uhilta suojautumiseksi

Kyberuhat EU: ssa: henkilökohtaiset ja yhteiskunnalliset kustannukset

Digitaalisten ratkaisujen käyttö on pitkään ollut kasvussa, ja etätyö, verkkokaupat ja yhteydenpito verkossa lisääntyivät jyrkästi lukituksen aikana. Nämä ratkaisut voivat hyödyttää kuluttajia ja tukea taloutta ja Covidin jälkeistä toipumista. Vastaavaa on kuitenkin ollut haitallisen verkkotoiminnan lisääntyminen.

Mainos

Hyökkääjät voivat varastaa tietojenkalastelusivustoja ja sähköposteja, joissa on haitallisia linkkejä ja liitteitä pankkitiedot tai kiristää organisaatioita sen jälkeen IT -järjestelmiensä ja tietojensa estäminen.

Turvallinen kyberavaruus on perusta EU: n digitaalisille sisämarkkinoille: mahdollistamaan ratkaisut ja hyödyntämään koko potentiaalinsa tekemällä ihmiset luottavaisiksi verkossa. The Digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi 2019 osoitti, että tietoturvaongelmat rajoittavat tai estävät 50 prosenttia EU: n internetin käyttäjistä suorittamasta verkkotoimintaa. The 2020 -indeksi ilmoitti, että 39 prosenttia Internetin käyttäneistä EU: n kansalaisista koki turvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Lisätietoja miten suojautua tietoverkkorikollisuudelta.

Mainos

Kyberhyökkäysten aiheuttamat vahingot ulottuvat taloutta ja rahoitusta pidemmälle ja vaikuttavat erittäin paljon EU: n demokraattiset perustukset ja uhkaavat yhteiskunnan perustoimintaa.

Keskeiset palvelut ja kriittiset alat liikenne, energia, terveys ja rahoitus ovat yhä riippuvaisempia digitaalitekniikasta. Tällä ja esineiden Internetiin liitettyjen fyysisten kohteiden lisääntymisellä voi olla suoria seurauksia, kuten kyberturvallisuuden muuttaminen elämän ja kuoleman kysymykseksi.

Kyberhyökkäyksistä lähtien sairaalat, mikä saa heidät lykkäämään kiireellisiä lääketieteellisiä toimenpiteitä, hyökkäyksiä sähköverkkoja ja vesihuoltoa vastaan ​​- hyökkääjät uhkaavat välttämättömien palvelujen tarjontaa. Ja kun autot ja kodit yhdistyvät yhä enemmän, niitä voidaan uhata tai käyttää hyväkseen odottamattomilla tavoilla.

Kyberhyökkäykset, joihin liittyy esimerkiksi disinformaatiota, taloudellisia paineita ja tavanomaisia ​​aseellisia hyökkäyksiä, ovat testaamaan kimmoisuutta demokraattisia valtioita ja instituutioita, jotka kohdistuvat suoraan rauhaan ja turvallisuuteen EU: ssa.

Kyberturvallisuus EU: ssa

EU: n yritykset ja organisaatiot käyttävät 41 prosenttia vähemmän kyberturvallisuuteen kuin Yhdysvaltain vastaavat. Euroopan unioni on pyrkinyt vahvistamaan kyberturvallisuutta, jotta EU: sta voi tulla maailmanlaajuinen kybertoimija. Mepit vaativat äskettäin EU: n yhteiset kyberpuolustusvalmiudet ja työskentelevät sen eteen varmistaa yhteisen korkean tason kyberturvallisuus EU: ssa.

Lue lisää

Continue Reading

Bryssel

Brysselin seminaari yhdistää voimia lahkoja ja niiden kannattajia vastaan

Julkaistu

on

FCCE piti äskettäin erityisseminaarin Brysselissä, jossa vierailijat lainsäädäntö-, uskonnollisista ja hallituksellisista taustoista keskustelivat uskonnollisten vakaumusten kunnioittamisesta, suojelemisesta ja lahkojen vaarojen paljastamisesta, kirjoittaa Laurent Jacques.

Kokouksessa riippumaton toimittaja Roland Delcourt, joka seurasi lahkojen toimintaa, esitteli lahkon nimeltä "Kaikkivaltias Jumala" tai "Itäinen salama", joka paljasti selvästi perustavanlaatuiset erot uskontojen ja lahkojen välillä.

FCCE: n erityisseminaari Brysselissä

Delcourt väitti, että kasvattaakseen ja kasvattaakseen seuraajiensa määrää Kaikkivaltiaan Jumalan kirkko harjoittaa epäilyttävää toimintaa syrjien ja panetellen muita lahkoja ja erilaisia ​​kristillisiä uskontoja.

Kristilliset vastustajat ja kansainvälinen media ovat puolestaan ​​kuvailleet sitä lahkoksi ja jopa a "terroristijärjestö".

Se näyttää aika selvältä tämä liike ei ole muuta kristillistä kuin sen nimi.

Vatikaani on hylännyt lahkon, joka väittää olevansa kristitty. Huhtikuussa 2013 Vatikaanin uutistoimisto Agenzia Fides teki seuraavat huomautukset: "väärinkäytöksillään ja kiristyksellään katolisen kirkon johtajia vastaan, joita käytettiin taitavasti rakennettujen skandaalien toteuttamiseen", Kaikkivaltiaan Jumalan kirkko "kylvää sekaannusta evankeliset ja katoliset kristityt ".

Roland Delcourt esitteli myös raportin "Bitter Winteristä" ja sen perustajasta Massimo Introvignesta, joka on puolustanut niin erilaisia ​​ryhmiä kuin yhdistymiskirkko "Moonies", Scientologian kirkko, Kiinan kirkon itäinen salama (syytetään yhteyksistä Wun murhaan) Shuoyanen vuonna 2014), aurinkotemppelin ritarikunta (vastuussa 74 kuolemasta joukkomurhien itsemurhissa), Aum Shinrikyo (vastuussa Tokion sariinikaasuhyökkäyksestä vuonna 1995) ja Shincheonji "Jeesuksen kirkko", joita syytetään leviämisen edistämisestä COVID-19-pandemia Etelä-Koreassa seuraajansa epäeettisen käyttäytymisen vuoksi.

Hän uskoo, että Bitter Winter ja Massimo Introvigne löytävät suotuisan vastauksen vain äärikonservatiivisissa ja äärioikeistolaisissa piireissä.

 Herra Introvigne ei ole koskaan viimeinen hyökkääessään niitä vastaan, jotka ehdottavat keinoja lahkojen ilmiön torjumiseksi, kuten Alain Gest, joka toimi lahkojen tutkintavaliokunnan puheenjohtajana ja jonka observatorio Guānchá Tái perustettiin vuonna 1995 lahkojen parlamentaarinen tutkintavaliokunta, jonka puheenjohtajana toimii ja jonka esittelijä on Jacques Guyard.

Kirjassaan Une Secte au cœur de la République Serge Faubert paljastaa meille todistusasiakirjoineen lahkojen soluttautumisen laajuuden poliittisessa luokassa, talouspiireissä, maanpuolustuksessa ja koulutuksessa.

15. maaliskuuta 2021 Bitter Winteristä julkaistussa artikkelissa Introvigne hyökkää FECRISin (European Federation of Research and Information Centers on Sectarianism) hallituksen ja tiedekomitean jäsenen Luigi Corvaglian väitteeseen, että Bitter Winter on ainoa lähde, joka väittää, että Kaikkivaltiaan Jumalan kirkkoa vainotaan Kiinassa.

Hän tuomitsee myös Luigi Corvaglian siitä, että hän järjesti hänen mukaansa lahkon vastaisen koalition Gerry Armstrongin (entinen Scientologian kirkon jäsen, lahkon vainoama), FECRISin varapresidentin Alexander Dvorkinin ja pastori Thomasin seurassa Gandow (joka teki ensimmäisenä yhteyden lahkojen ja äärioikeistolaisten välille) konferenssissa Salekhardissa, Siperiassa.

Lopuksi herra Delcourt lainasi Bruno Fouchereau'ta (kirjoittaja: Mafia des Sectes), joka kirjoitti Le Monde Diplomatique -lehdessä: ”90% lahkoista on amerikkalaista alkuperää tai Yhdysvalloissa sijaitsevia ja muut Kaikkivaltiaan Jumalan kaltaiset ovat Aasiasta, mutta niitä kauko -ohjataan ja rahoitetaan pääasiassa Yhdysvalloista. ”

Kokouksessa itsenäinen kirjailija André Lacroix, joka on käynyt monta kertaa Tiibetissä ja julkaissut useita kirjoja, antoi erityisen käsityksen siitä, kuinka jotkut länsimaiset tiedotusvälineet johtavat ihmisiä harhaan ja käyttävät valheellisia ja vääriä uutisia saadakseen huomiota ja saavuttaakseen jonkinlaisen poliittisesta tarkoituksesta. Erityisesti jotkin järjestöt tekevät uskonnonvapauden lipun alla avustavia lahkoja, hämmentävät yleisöä ja luovat epävakauden tekijöitä yhteiskunnalle.

Olipa Euroopassa tai muualla maailmassa, meidän tulisi aina olla valppaita ja tietoisia eri lahkojärjestöjen noususta ja yhteiskunnalle uhkista.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa