Liity verkostomme!

Puolustus

Saksan mukaan EU: n pitäisi mahdollistaa sotilasliittojen vastata kriiseihin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksa kehotti viime viikolla Euroopan unionia mahdollistamaan blokin halukkaiden liittojen nopean sotilaallisen voiman lähettämisen kriisiin, kun jäsenet keskustelivat Afganistanin kaoottisen evakuoinnin jälkeen saaduista kokemuksista, kirjoittaa Robin Emmott että Sabine Siebold.

EU: n pyrkimykset nopean toiminnan joukkojen luomiseksi ovat halvaantuneet yli vuosikymmenen ajan huolimatta siitä, että vuonna 2007 luotiin 1,500 sotilaan taisteluryhmien järjestelmä, jota ei ole koskaan käytetty rahoitusta koskevien kiistojen ja haluttomuuden vuoksi.

Mutta Yhdysvaltojen johtamien joukkojen poistuminen Afganistanista on tuonut aiheen takaisin valokeilassa, EU yksin ei mahdollisesti pysty evakuoimaan henkilöstöä maista, joissa se kouluttaa ulkomaisia ​​joukkoja, kuten Malista. Lue lisää.

Mainos

"Joskus on tapahtumia, jotka katalysoivat historiaa, jotka luovat läpimurron, ja uskon, että Afganistan on yksi näistä tapauksista", EU: n ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell (kuvassa) sanoi Sloveniassa ja lisäsi toivovansa suunnitelmaa loka- tai marraskuussa.

Borrell kehotti blokkia luomaan nopeasti sijoitettavat "ensimmäisen joukon" 5,000 sotilaan joukot riippuvuuden vähentämiseksi Yhdysvalloista. Hän sanoi, että presidentti Joe Biden oli kolmas peräkkäinen Yhdysvaltain johtaja, joka varoitti eurooppalaisia ​​siitä, että hänen maansa vetäytyy takaisin ulkomailla toteutetuista interventioista Euroopan takapihalla.

"Se on varoitus eurooppalaisille, heidän on herättävä ja otettava omat vastuunsa", hän sanoi puheenjohtajana EU: n puolustusministerien kokouksessa Sloveniassa.

Mainos

Kokouksessa olleet diplomaatit kertoivat Reutersille, että etenemissuunnitelmasta ei ole tehty päätöstä. EU ei voi sopia siitä, miten se päättää nopeasti valtuuttaa operaation osallistumatta kaikkiin 27 valtioon, niiden kansallisiin parlamenteihin ja niihin, jotka haluavat Yhdistyneiden kansakuntien hyväksynnän.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price pyysi kommentoimaan Saksan puhelua. "Vahvempi, kykenevämpi Eurooppa on yhteisten etujemme mukainen" ja että Washington tukee voimakkaasti Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen johtaman Naton sotilasliiton välisen yhteistyön tehostamista.

Euroopan unionin ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell saapuu G20 -maiden ulko- ja kehitysministerien kokoukseen Materassa, Italiassa 29. kesäkuuta 2021. REUTERS/Yara Nardi

"Naton ja EU: n on luotava vahvemmat ja institutionaaliset yhteydet ja hyödynnettävä kunkin toimielimen ainutlaatuisia kykyjä ja vahvuuksia välttääkseen päällekkäisyyksiä ja niukkojen resurssien tuhlausta", hän sanoi säännöllisessä tiedotustilaisuudessa.

Saksan ehdotus, joka on yksi EU: n vahvimmista sotilaallisista voimista, mutta joka on historiallisesti haluton lähettämään joukkonsa taisteluun, perustuisi blokin yhteiseen päätökseen, mutta ei välttämättä kaikkien joukkojensa lähettämiseen.

"EU: ssa halukkaiden liitot voivat toimia kaikkien yhteisen päätöksen jälkeen", sanoi Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer twiitissä.

Nopeiden reaktioiden joukkoja pidetään todennäköisempinä nyt, kun Britannia on eronnut blokista. Britannia, yksi Euroopan tärkeimmistä sotilaallisista voimista Ranskan rinnalla, oli ollut skeptinen kollektiivisen puolustuspolitiikan suhteen.

EU: n diplomaatit sanovat haluavansa suunnittelun ja rahoituksen lopullisen sopimuksen maaliskuuhun mennessä. Ranska ottaa Sloveniasta kuuden kuukauden EU-puheenjohtajuuskauden tammikuussa.

Kramp-Karrenbauerin mukaan avainkysymys ei ollut siinä, perustaako EU uuden sotilasyksikön, eikä keskustelu saa lopettaa tähän.

"EU: n jäsenvaltioiden sotilaalliset valmiudet ovat olemassa", hän sanoi. "Keskeinen kysymys Euroopan turvallisuus- ja puolustuspoliisin tulevaisuudelle on se, miten käytämme vihdoin sotilaallisia voimavarojamme yhdessä."

Slovenian puolustusministeri Matej Tonin ehdotti, että nopean toiminnan joukot voisivat käsittää 5,000 20,000–27 XNUMX sotilasta, mutta lähettäminen ei saisi riippua EU: n XNUMX valtion yksimielisestä päätöksestä.

"Jos puhumme eurooppalaisista taisteluryhmistä, ongelma on se, että yksimielisyyden vuoksi niitä ei käytännössä koskaan aktivoida", hän sanoi toimittajille.

"Ehkä ratkaisu on se, että keksimme mekanismin, jossa klassinen enemmistö riittää ja halukkaat voivat mennä eteenpäin."

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa