Liity verkostomme!

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Parlamentti hyväksyy säännöt lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi verkossa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentti on hyväksynyt uudet säännöt, joiden avulla verkkopalvelujen tarjoajat voivat edelleen vapaaehtoisesti havaita, poistaa ja raportoida lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevaa materiaalia verkossa yhteiskunta.

Mukaan Europolin, COVID-19-pandemia on johtanut lasten seksuaalisen hyväksikäytön huomattavaan lisääntymiseen, mikä oli jo korkealla tasolla.

Verkossa oleva lasten hyväksikäyttö ja verkkohoito pandemian aikana

Mainos

Lukitustoimien seurauksena lapset ovat viettäneet enemmän aikaa verkossa, usein ilman valvontaa, mikä tekee heistä alttiimpia hyväksikäytölle. Seksuaalisen hyväksikäytön tekijät ovat hyödyntäneet tilannetta päästäkseen potentiaalisiin uhreihin. Sextortion-tapaukset ja verkkohoito ovat lisääntyneet, mikä tarkoittaa lapsen ystävystämistä verkossa seksuaalisen hyväksikäytön tekemiseksi.

Digitaalisen tekniikan avulla rikoksentekijät voivat tavoittaa lapset verkkokamerojen, liitettyjen laitteiden ja sosiaalisen median ja videopelien chat-huoneiden kautta ja pysyä nimettöminä esimerkiksi pilvipalvelujen ja pimeän verkon ansiosta. Rikollisten käyttämä tällainen tekniikka on vaikeuttanut lainvalvontaviranomaisten havaita, tutkia ja asettaa syytteeseen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä verkossa.

Mukaan Internet Watch -säätiön vuosikertomusInternet-palveluntarjoajista Euroopassa on tullut suurin lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan materiaalin isäntä maailmassa.

Mainos

Verkossa tapahtuvan lasten hyväksikäytön torjuminen yksityisyyden suojaamiseksi

6issa heinäkuussa, Parlamentti tuki väliaikaisia ​​sääntöjä sallia verkkopohjaisten sähköposti-, chat- ja viestipalvelujen tarjoajien havaita, poistaa ja ilmoittaa lasten seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa vapaaehtoiselta pohjalta sekä käyttää skannaustekniikoita verkkohoitojen havaitsemiseksi.

Lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä verkkomateriaali voitaisiin havaita ns. Hajautustekniikoiden avulla, joka skannaa sisältöä, kuten kuvia ja videoita tekoäly voitaisiin käyttää tekstin tai liikennetietojen analysointiin ja verkkohoitojen havaitsemiseen Ääniviestintä on suljettu sääntöjen ulkopuolelle.

Mukaan raportti, materiaali on käsiteltävä tekniikoilla, jotka ovat vähiten yksityisyyttä häiritseviä eikä pysty ymmärtämään sisällön sisältöä, vaan vain havaitsemaan kuviot. Ammattisalaisuuteen liittyvää vuorovaikutusta, kuten lääkäreiden ja heidän potilaidensa välillä, ei häiritä.

Lisäksi, kun verkossa olevaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole havaittu, kaikki tiedot on poistettava välittömästi käsittelyn jälkeen ja kaikki tiedot on poistettava pysyvästi kolmen kuukauden kuluessa.

Tausta

Sääntöjen hyväksyminen tapahtuu epävirallinen sopimus neuvoston kanssa 29. huhtikuuta 2021. Lainsäädäntöä sovelletaan enintään kolme vuotta. Heinäkuussa 2020 komissio ilmoitti ehdottavansa pysyvämpää ratkaisua lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjumiseksi vuoden 2021 aikana.

Lue lisää 

Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa