Liity verkostomme!

Ilmailu strategia Euroopalle

Yhtenäinen eurooppalainen ilmatila: päästöjen vähentäminen ja viivästysten vähentäminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentin jäsenet haluavat nykyaikaistaa EU: n ilmatilan hallintaa sen tehostamiseksi ja vihreämmäksi, yhteiskunta.

Yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan sääntöjen päivittämisen pitäisi auttaa ilmailualaa tehostamaan, varmistamalla lyhyemmät lennot suoremmilla reiteillä ja vähentämällä siten kasvihuonekaasupäästöjä, sanovat parlamentin jäsenet.

Yhtenäistä eurooppalaista ilmatilaa koskeva aloite käynnistettiin vuonna 1999, jolloin lentojen lisääntyminen ja viivästymiset osoittivat parempaa koordinointia.

Mainos

Parlamentin jäsenet haluavat sääntöjen uudistamisen, jotta EU: n ilmatila olisi vähemmän pirstaloitunut ja lentoliikenteen hallinta paranisi. Tämä lisäisi turvallisuutta ja tehokkuutta, alentaisi kustannuksia ja hyödyttäisi ympäristöä.

Tällä hetkellä lentoyhtiöt eivät saa lentää suoraan laskeutumispisteeseen. He saattavat haluta välttää lentämistä korkeampien maksujen osavaltioiden yli, välttää sotilasvyöhykkeitä tai ottaa pitemmän reitin sään välttämiseksi. Tämä voi tarkoittaa pidempiä lentoja ja enemmän päästöjä. Hajanaisuus voi myös aiheuttaa viiveitä optimaalista huonommasta koordinaatiosta johtuen.

Parlamentin jäsenten mukaan ilmatilan hallintasääntöjä on kehitettävä edelleen ja mukautettava kehittyviin, uusiin markkinoihin digitaalinen ympäristö että Euroopan vihreä sopimus. He ajavat uusia sääntöjä, jotka auttaisivat kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä jopa 10 prosentilla välttämällä pidempiä reittejä ja edistämällä puhtaampaa tekniikkaa.

Mainos

He haluavat myös lisätä Euroopan ilmatilan kilpailukykyä ja tukea lentoliikennepalvelujen tarjoajien ja muiden lennonvarmistuspalvelujen, kuten viestintä- ja sääpalvelujen, valitsemista kilpailuttamalla.

Tausta

Nykyiset yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan säännöt ovat vuodelta 2009. Euroopan komissio ehdotti tarkistusta vuonna 2013, jonka parlamentti hyväksyi vuonna 2014. Koska neuvosto ei päässyt sopimukseen, komissio ehdotti päivitystä Euroopan vihreän sopimuksen mukaisesti vuonna 2020.

Parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunta päivitti 17. kesäkuuta 2021 neuvotteluvaltuutuksensa Yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan uudistus ja hyväksyivät kantansa Euroopan unionin lentoturvallisuusviraston toimeksiannon laajentamisesta toimia suorituskyvyn arviointielimenä. Jälkimmäisen kannan ilmoittamisen jälkeen heinäkuun täysistunnossa parlamentin jäsenet ovat valmiita neuvotteluihin neuvoston kanssa.

Lue lisää 

Ilmailu strategia Euroopalle

Komissio vaatii yksinkertaisia ​​ratkaisuja kuluttajille, jotka hakevat korvausta peruutetuista lennoista

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja kuluttajaviranomaiset kehottavat lentoyhtiöitä parantamaan peruutusten käsittelyä. Komissio ja kansalliset kuluttajaviranomaiset ovat kehottaneet lentoyhtiöitä parantamaan peruutusten käsittelyä COVID-19-pandemian yhteydessä. 

EU: ssa toimivia lentoyhtiöitä kehotetaan parantamaan käytäntöjään luettelo toimenpiteistä laadittu yhdessä komission ja kuluttajansuojaryhmän CPC-verkoston kanssa. Aloite on vastaus valtavaan määrään kuluttajavalituksia, jotka lentomatkustajien oikeuksia käyttävät yrittävät, ja se perustuu aiemmin tänä vuonna käynnistetyn tutkimuksen tuloksiin, joissa kerättiin tietoja 16 suuren lentoyhtiön tekemästä valitusten käsittelystä. Annettujen vastausten analyysi toi esiin joukon asioita, mukaan lukien jotkut lentoyhtiöt, jotka esittivät oikeuden rahanpalautukseen vähemmän näkyvästi kuin muut vaihtoehdot, kuten uudelleenreititys tai tositteet, ja viittasivat siihen, että korvaus on hyvää tahtoa, ei laillista. vaatimus.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Olemme saaneet paljon valituksia kuluttajilta, mutta olemme myös tehneet tiivistä yhteistyötä lentoyhtiöiden kanssa ymmärtääksemme, missä on puutteita ja miksi. Lentoyhtiöiden on kunnioitettava kuluttajien oikeuksia, kun lennot perutaan. Tänään pyydämme yksinkertaisia ​​ratkaisuja, jotta voimme antaa kuluttajille varmuuden äärimmäisen myllerryksen jälkeen. " 

EU: n liikennekomissaari Adina Vălean sanoi: "Arvioimme parhaillaan sääntelyvaihtoehtoja matkustajien suojelun vahvistamiseksi. Jatkamme yhteistyötä kansallisten viranomaisten kanssa matkustajien oikeuksien asianmukaisen tiedottamisen, täytäntöönpanon ja täytäntöönpanon varmistamiseksi. Matkustajilla on oltava todellinen valinta kuponkien ja hyvitysten välillä.

"Useimmat tutkimuksen kohteena olleet lentoyhtiöt eivät myöskään palauttaneet matkustajille hyvitystä EU: n lainsäädännössä säädetyssä seitsemän päivän määräajassa. Niiden on ryhdyttävä toimiin varmistaakseen, että tätä viivettä noudatetaan kaikissa uusissa varauksissa - riippumatta siitä, ostetaanko ne suoraan tai välittäjän välityksellä - ja ottaakseen ne nopeasti vastaan. maksamattomien korvausten kertymä viimeistään 1. syyskuuta 2021. "

Mainos

Eurooppalainen kuluttajajärjestö (BEUC) sanoi: "COVID-aloitteen19 aloittamisesta on kulunut melkein puolitoista vuotta, ja monet lentoyhtiöt rikkovat edelleen kuluttajalainsäädäntöä."

Mainos

Continue Reading

Ilmailu strategia Euroopalle

Ilmailuala suhtautuu myönteisesti päivitettyyn EASA-ECDC: n lentoturvallisuuden pöytäkirjaan

Julkaistu

on

Johtavat ilmailuliitottoivotti tervetulleeksi Euroopan unionin lentoturvallisuusviraston (EASA) ja tautien ehkäisyn ja valvonnan eurooppalaisen keskuksen (ECDC) viimeisimmät COVID-19: n lentoterveysturvallisuuspöytäkirja, jossa tunnustetaan positiivinen epidemiologinen kehitys kaikkialla Euroopassa ja pieni virusten leviämisriski lentomatkustamisen aikana osana päivitettyjä toimenpiteitä matkustajien turvallisen ja sujuvan pitämiseksi kesällä. Ensimmäistä kertaa pöytäkirjassa tuetaan antigeenitestien käyttöä erityisesti riskialttiilta alueilta matkustaville matkustajille - ja siinä vaaditaan myös toimenpiteiden yhdenmukaistamista kaikkialla Euroopassa.

Tämä seuraa viime viikolla hyväksyttyä viimeisimmät neuvoston suositukset, jotka tukevat EU: n sisäisten ja kolmansien maiden matkustamisen uudelleenkäynnistämistä, käyttäen EU: n digitaalista COVID-sertifikaattijärjestelmää (DCC). Jäsenvaltioiden on nyt pantava DCC-järjestelmä täytäntöön 1. heinäkuuta mennessä. EU-maat ovat liittäneet kansalliset sertifikaattijärjestelmänsä EU-yhdyskäytävään ennen määräaikaa.

Päivitetty pöytäkirja on sama kuin neuvoston 10. kesäkuuta 2021 antama suositus, jossa ehdotetaan: "Ihmisille, jotka on rokotettu kokonaan COVID-19: een tai jotka ovat toipuneet taudista viimeisten 180 päivän aikana, ei pitäisi tehdä testejä tai karanteenia, elleivät he ole lähtöisin erittäin riskialttiilla alueilla tai missä vaihtelee huolenaihtoehtoja. Tällaisista kohteista matkustettaessa voidaan harkita negatiivisen testin vaatimusta. Tämä voi olla joko nopea antigeenidetektiotesti (RADT), joka on tehty enintään 48 tuntia ennen saapumista, tai PCR-testi enintään 72 tuntia ennen saapumista. "

Yhteiset julkilausumat kuusi yhdistystä sanoivat: "Kansanterveyden suojelu, henkilöstömme ja matkustajamme mukaan lukien, on edelleen ilmailun ensisijainen tavoite koko pandemian ajan. Menestyneiden rokotusohjelmien kautta Euroopassa ja parantuneiden epidemiologisten näkymien jälkeen nämä päivitetyt ohjeet ovat hyvin ajankohtaisia ​​ja auttavat varmistamaan sujuvan ja turvallisen matkustajamatkan. Luotamme siihen, että EU: n jäsenvaltiot tekevät nyt osuutensa ja päivittävät nykyiset toimenpiteet vastaavasti, jotta matkustajat tietävät mitä odottaa. Tämä on ratkaisevan tärkeää matkustajien luottamuksen palauttamiseksi ja toimialamme elpymisen edistämiseksi. "

Yhdistykset ovat myös tyytyväisiä seuraaviin pöytäkirjan päivityksiin:

  • Joustavuus jatkuvan fyysisen etäisyyden vaatimuksessa lentokentillä, kun otetaan huomioon, että vain täysin rokotetut, toipuneet tai testatut matkustajat matkustavat. Tämä auttaa helpottamaan aiempien fyysisten etäisyystoimien aiheuttamia toiminnallisia haasteita. Sekä lentokentät että lentokoneet ovat edelleen erittäin turvallisia ympäristöjä.
  • Terveysturvallisuuden näkökulmasta DCC: n todentaminen on parasta järjestää ulkona ennen lähtöä.
  • Testaus olisi tarvittaessa suoritettava ennen lentoa eikä saavuttaessa tai kauttakulun aikana;
  • Asiakirjatarkastukset olisi rajoitettava yhteen tarkastukseen ennen matkaa. Toistuvilla tarkastuksilla, myös saapumisen yhteydessä, on vain vähän lääketieteellistä tarkoitusta ja ne voivat johtaa tarpeettomaan jonoon.

Euroopalla on nyt kaikki välineet: DCC, digitaalinen matkustajapaikkalomake (dPLF) ja neuvoston suositukset kansainvälisistä ja EU: n sisäisistä matkoista, jotta voidaan varmistaa lentomatkustusten turvallinen ja sujuva uudelleenkäynti tänä kesänä. Rokotusten määrän kasvaessa ja epidemiologisen tilanteen entistä paremmaksi kuusi yhdistystä odottaa viimeisten ennalta ehkäisevien toimenpiteiden vähentämistä tai poistamista tarvittaessa kokonaisriskitason alenemisen mukaisesti.

Mainos

Continue Reading

Ilmailu strategia Euroopalle

Yhtenäinen eurooppalainen ilmatila: Euroopan parlamentin jäsenet ovat valmiita aloittamaan neuvottelut

Julkaistu

on

Euroopan ilmatilan hallintaa tulisi hienosäätää lentoreittien optimoimiseksi, lentojen viivästysten vähentämiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, sanoi liikenne- ja matkailukomitea, TRAN.

Liikenne- ja matkailukomitean torstaina äänin 39 puolesta, 2 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää hyväksymässä neuvotteluvaltuuksessa yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan uudistamisesta ehdotetaan tapoja Euroopan ilmatilan hallinnan nykyaikaistamiseksi lentojen viivästysten vähentämiseksi, lentoreittien optimoimiseksi , vähentää kustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä ilmailualalla.

Tehosta Euroopan ilmatilan hallintaa

Mainos

Liikennevaliokunnan jäsenet haluavat vähentää hajanaisuutta Euroopan ilmatilan hallinnassa ja optimoida lentoreitit, eli niillä on enemmän suoria lentoja. He tukevat eurooppalaisen ilmatilan hallintajärjestelmän virtaviivaistamista perustamalla riippumattomat kansalliset valvontaviranomaiset (NSA), jotka vastaavat lennonvarmistuspalvelujen tarjoajille ja lentoaseman pitäjille toimilupien myöntämisestä sekä toteuttavat ilmatilan hallinnan suorituskykysuunnitelmia. Suorituskyvyn tarkastuselin, joka toimii EU: n lentoturvallisuusviraston (EASA) alaisuudessa.

EASAn toimeksiannon laajentamista koskevat säännöt hyväksyttiin äänin 38 puolesta, 7 vastaan ​​ja 3 tyhjää. Valiokunta äänesti myös toimielinten välisten neuvottelujen aloittamisen valtuuttamisen puolesta äänin 41 puolesta, 5 vastaan ​​ja 2 tyhjää.

Vihreämmät lennot

Mainos

Liikenne- ja matkailuvaliokunnan jäsenet painottavat, että yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan on noudatettava vihreää sopimusta ja edistettävä ilmastoneutraaliuden tavoitetta vähentämällä ilmastoon vaikuttavia päästöjä jopa 10 prosenttia

Komissio hyväksyy lennonvarmistuspalvelujen kapasiteettia, kustannustehokkuutta, ilmastonmuutosta ja ympäristönsuojelua koskevat EU: n suorituskykytavoitteet, parlamentin jäsenet sanovat. He ehdottavat myös, että ilmatilan käyttäjiltä (lentoyhtiöiltä tai yksityisiltä lentokoneiden käyttäjiltä) lennonvarmistuspalvelujen tarjoamisesta perittävien maksujen tulisi kannustaa heitä olemaan ympäristöystävällisempiä esimerkiksi edistämällä vaihtoehtoisia puhtaita käyttövoimatekniikoita.

Avaa markkinat

Koska parlamentin jäsenet haluavat lisää kilpailua lennonjohtajien välillä, he ehdottavat, että yhden tai ryhmän jäsenvaltioita tulisi valita ilmaliikennepalvelujen tarjoajat kilpailuttamalla tarjouskilpailua, ellei se johtaisi kustannustehottomuuteen, operatiiviseen, ilmasto- tai ympäristötappioon tai huonompaan työolot. Sama logiikka pätee myös muiden lennonvarmistuspalveluiden, kuten viestintä-, sää- tai ilmailutietopalvelujen, valitsemisessa.

Esittelijöiden lainaukset

EP: n esittelijä Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) sanoi: "Euroopan nykyinen ilmatilan arkkitehtuuri rakennetaan kansallisten rajojen mukaisesti. Tämä ilmailukansallisuus tarkoittaa pidempiä lentoja, enemmän viivästyksiä, matkustajille aiheutuvia lisäkustannuksia, suurempia päästöjä ja enemmän saastumista. Todella yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan ja yhtenäisen eurooppalaisen ilmanhallintajärjestelmän avulla luotaisiin uusi ilmatilaarkkitehtuuri, joka ei perustu rajoihin vaan tehokkuuteen. Valitettavasti neuvoston äskettäin hyväksymä kanta perustuu kansallisiin huolenaiheisiin. Siksi kehotamme jäsenvaltioita lentämään korkealle, jotta voimme lopulta ratkaista Euroopan ilmailua vaivaavat kustannukset, pirstoutuminen ja päästöt ”.

EASAn sääntöjä käsittelevä esittelijä Bogusław Liberadzki (S&D, PL) lisäsi: "Uskomme vakaasti, että yhtenäinen eurooppalainen ilmatila on pantava nopeasti täytäntöön, jotta jäsenvaltioiden välille saadaan enemmän yhteisiä eurooppalaisia ​​standardeja ja menettelyjä. COVID-19-kriisin jälkeen olemme valmiita parantamaan Euroopan ilmailun taloudellista ja ympäristötehokkuutta. "

Seuraavat vaiheet

Tämä äänestys yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan säännöistä on päivitys parlamentin vuonna 2014 hyväksymästä neuvottelukannasta, ja se vahvistaa siten parlamentin jäsenten valmiuden aloittaa toimielinten väliset neuvottelut pian EU: n neuvoston kanssa. Neuvottelut EU: n lentoturvallisuusviraston (EASA) säännöistä odotetaan alkavan samanaikaisesti sen jälkeen, kun komitean äänestyksen tulos on ilmoitettu täysistunnossa, mahdollisesti kesäkuun II tai heinäkuun istunnon aikana.

Lisätietoja

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa