Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digipalvelulakikysely: EU-kansalaiset haluavat oikeuden käyttää digitaalisia palveluita nimettömästi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Internetin käyttäjille tulisi antaa oikeus käyttää digitaalisia palveluita nimettömänä, eli ilman, että heidän henkilötietojaan on kerätty. YouGovin joulukuussa 10,064 tekemän edustavan mielipidemittauksen mukaan 2021 64 EU-kansalaisen kesken 21 prosenttia vastaajista kannattaa tällaista oikeutta (1 prosenttia vastusti).[XNUMX]

Mepit äänestävät ensi viikolla lopullisesta kantastaan ​​digitaalipalvelulakiin. Kansalaisvapauksien valiokunnan (LIBE) pyynnöstä äänestetään tarkistuksesta, joka koskee oikeutta käyttää digitaalisia palveluita nimettömänä.

Mielipidemittausta varten Alankomaiden, Saksan, Italian, Ranskan, Itävallan, Tšekin, Espanjan, Ruotsin ja Belgian kansalaisilta kysyttiin, pitäisikö heidän mielestään internetin käyttäjillä olla oikeus käyttää digitaalisia palveluita nimettömästi (eli mahdollisimman paljon ilman henkilötietojen keräämistä) tai ei.

Kyselyn tilasi merirosvopuolueen europarlamentaarikko Patrick Breyer (Pirate Party), joka osallistuu digitaalisia palvelulakia koskeviin neuvotteluihin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan (LIBE) esittelijänä. Tutkimuksen rahoitti hänen ryhmänsä, Vihreät/Euroopan vapaa allianssi. Breyer kommentoi kyselyn tulosta:

"Euroopan parlamentin on reagoitava jatkuviin tietoskandaaleihin ja tietorikoksiin verkossa suojellakseen paremmin kansalaisiamme. Vain keräämättä jäänyt data on turvallista! Tämän osoitti äskettäin 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tarpeettomasti kerättyjen matkapuhelinnumeroiden vuotaminen. Oikeus Nimettömyys suojelee myös haavoittuvia ryhmiä verkossa tapahtuvalta syrjinnältä. Euroopan parlamentin on ensi viikolla tartuttava tilaisuuteen vastatakseen kansalaisten vaatimuksiin suojella digitaalista yksityisyyttään paremmin."

Tausta

Digital Services Act (DSA) tarjoaa Euroopalle mahdollisuuden asettaa maailmanlaajuiset standardit digitaalisille oikeuksille.

Mainos

Viime vuosina lukuisten tietomurtojen yhteydessä käyttäjien henkilötietoja, kuten kotinumeroita ja sijaintitietoja, on vuotanut rikollisille. Esimerkiksi vuonna 2021 hakkerifoorumilla julkaistiin 533 miljoonan Meta/Facebook-käyttäjän yksityiset puhelinnumerot. Meta/Facebook oli kerännyt näitä numeroita tarpeettomasti. Tiedot helpottavat rikoksia ja altistavat käyttäjät riskeille, kuten SIM-kortin vaihtamiseen, tietojenkalasteluhyökkäyksiin ja vainoamiseen.

Tällaiset tietoskandaalit voitaisiin välttää, jos käyttäjätietoja ei kerätä tarpeettomasti. LIBE-valiokunta haluaa sisällyttää digitaalipalvelulakiin oikeuden käyttää ja maksaa digitaalisia palveluita nimettömästi aina, kun se on kohtuudella mahdollista. Tämänhetkiset tutkimustulokset osoittavat nyt laajaa tukea tälle tarpeelle.

[1] https://www.patrick-breyer.de/wp-content/uploads/2022/01/20220111_Presentation_YouGov_DSA_Poll.pdf
[2] Euroopan parlamentin päätöslauselmat 20, 2020 kohtaja https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0272_EN.html, kohta 37.

Digipalvelulain yleiskuvaussivu

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa