Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Digitaaliset sopimukset: EU:n digitaalista sisältöä ja tavaroiden myyntiä koskevat säännöt tulevat voimaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1. tammikuuta uudet EU-säännöt digitaalinen sisältö ja tavaroiden myynti tuli hakemukseen. Tästä eteenpäin kuluttajien ja yritysten on helpompi ostaa ja myydä digitaalista sisältöä, digitaalisia palveluita ja tavaroita sekä "älytuotteita" kaikkialla EU:ssa. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Vuosi 2022 on alkanut erittäin myönteisesti EU:n kuluttajille ja yrityksille. EU:n kuluttajilla on nyt samat oikeudet, jos heillä on ongelmia tai puutteita digitaalisessa sisällössä, digitaalisissa palveluissa tai älykkäissä tuotteissa kuin muiden tavaroiden kanssa, riippumatta siitä, mistä he ovat ostaneet kyseiset tuotteet tai palvelut EU:sta. Yhdenmukaistetut sääntömme eivät ainoastaan ​​vahvista kuluttajien oikeuksia, vaan myös kannustavat yrityksiä myymään tavaroitaan ja palvelujaan kaikkialla EU:ssa tarjoamalla oikeusvarmuutta. Tämä auttaa kuluttajia miljoonissa päivittäisissä liiketoimissa. Kehotan niitä jäsenvaltioita, jotka eivät ole vielä saattaneet uusia sääntöjä osaksi kansallista lainsäädäntöään, tekemään sen viipymättä.

Digitaalisia sopimuksia koskevilla uusilla säännöillä suojellaan kuluttajia, kun digitaalinen sisältö (esim. ladattu musiikki tai ohjelmisto) ja digitaaliset palvelut ovat viallisia. Heillä on laillinen oikeus ratkaisuun esimerkiksi hinnanalennukseen tai sopimuksen purkamiseen ja rahanpalautukseen. Tavaroiden myyntidirektiivi takaa samantasoisen suojan kuluttajille, kun he tekevät ostoksia verkossa eri puolilta EU:ta tai kaupassa, ja kattaa kaikki tavarat, mukaan lukien tavarat, joissa on digitaalisia komponentteja (esim. älyjääkaappi). Uusissa säännöissä säilytetään kahden vuoden vähimmäistakuuaika siitä hetkestä lähtien, kun kuluttaja vastaanottaa tavaran, ja säädetään yhden vuoden määräajasta käänteiselle todistustaakkalle kuluttajan hyväksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ensimmäisen vuoden aikana myyjän tehtävänä on todistaa, että tavara ei ollut viallinen alusta alkaen.

Suurin osa jäsenvaltioista on saattanut sekä digitaalista sisältöä koskevan direktiivin että tavaroiden myyntiä koskevan direktiivin täysimääräisesti osaksi kansallista lainsäädäntöään. Komissio seuraa tarkasti direktiivin saattamista osaksi kansallista lainsäädäntöä muiden jäsenvaltioiden osalta. Itse asiassa useita rikkomusmenettelyjä niitä jäsenvaltioita vastaan, jotka eivät ole vielä ilmoittaneet täytäntöönpanotoimistaan, on jo käynnissä. Lisätietoa löytyy sivuilta digitaalisia sopimussääntöjä ja tietosivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa