Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

"On tärkeää päästä eroon digitaalisen ympäristömme saasteista", Schaldemose

SHARE:

Julkaistu

on

Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta (IMCO) vahvisti kantansa digitaalipalvelulain (DSA) ehdotukseen. Päätoimittaja Christel Schaldemose (S&D, DK) vertasi nykytilannetta ympäristön saastumisen torjuntaan.

Hän sanoi, että parlamentin ehdotukset olivat linjassa Facebookin ilmiantajan Frances Haugenin paljastusten kanssa: ”Avaamme algoritmien mustan laatikon. Ehdotamme, että erittäin suurten verkkoalustojen on arvioitava laittoman sisällön levittämistä, mutta myös sisältöä, joka saattaa rikkoa niiden omia ehtoja. ja muuta sisältöä, jolla voi olla kielteisiä vaikutuksia."

DSA:n tavoitteena on parantaa välityspalvelujen tarjoajien ja erityisesti verkkoalustojen vastuullisuutta ja vastuuvelvollisuutta koskevia sääntöjä. Erittäin suurille verkkoalustoille (VLOP) sovelletaan erityisiä velvollisuuksia niiden riskien vuoksi, joita ne aiheuttavat sekä laittoman että haitallisen sisällön levittämisessä.

"DSA on tuomassa EU:n teknistä sääntelyä 21-luvulle, ja nyt on aika", sanoi Schaldemose. Hän jatkoi lueteltuaan joitakin kielteisiä vaikutuksia: "Algoritmit haastavat demokratiamme levittämällä vihaa ja jakautumista, teknologiajätit haastavat tasapuoliset toimintaedellytykset ja verkkomarkkinapaikat haastavat kuluttajansuojastandardimme ja tuoteturvallisuutemme. Tämä on lopetettava. Tästä syystä rakennamme uutta viitekehystä, jotta se, mikä on laitonta offline-tilassa, on laitonta myös verkossa."

Mainos

Valiokunnan puheenjohtaja Anna Cavazzini (Vihreät/EFA, DE) lisäsi: "Sääntöjä sanelevien alustojen sijaan DSA määrittelee, miten laittomaan sisältöön ja sisällön moderointiin puututaan. Erittäin suuria alustoja koskevat lisäsäännöt, kuten riskinarviointi ja auditoinnit, hyödyttävät kuluttajia, yhteiskuntiamme ja demokratioitamme. Tämänpäiväinen valiokuntaäänestys avaa tien Euroopan parlamentin jäsenten äänestämiselle tammikuun täysistunnossa ja sen jälkeen neuvottelujen aloittamiselle neuvoston kanssa. Yhtenä tämän vaalikauden laajimmista digitaalipolitiikkaa koskevista säädöksistä olen iloinen, että löysimme kompromisseja, joita laaja enemmistö voi tukea."

Jaa tämä artikkeli:

Mainos
Mainos

Nousussa