Liity verkostomme!

Päiväys

Vakoilu ja tietovarkaus, eurooppalainen taistelu

Julkaistu

on

Päiväys

Euroopan komissio ottaa käyttöön uusia työkaluja henkilötietojen turvalliseen vaihtoon

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt kaksi vakiosopimuslauseketta, yksi käytettäväksi ohjaimien ja prosessorien välillä että yksi henkilötietojen siirtämiseen kolmansiin maihin. Ne heijastavat yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) uusia vaatimuksia ja ottavat huomioon yhteisöjen tuomioistuimen Schrems II -tuomion ja varmistavat kansalaisille korkean tietosuojan tason. Nämä uudet välineet tarjoavat enemmän oikeudellista ennustettavuutta eurooppalaisille yrityksille ja auttavat erityisesti pk-yrityksiä varmistamaan turvallisen tiedonsiirron vaatimusten noudattamisen samalla, kun ne antavat tietojen liikkua vapaasti rajojen yli ilman oikeudellisia esteitä.

Arvot ja läpinäkyvyysjohtaja Vera Jourová sanoi: "Haluamme pysyä avoimina Euroopassa ja antaa datan kulkea edellyttäen, että suojaus kulkee sen mukana. Uudistetut vakiosopimuslausekkeet auttavat saavuttamaan tämän tavoitteen: ne tarjoavat yrityksille hyödyllisen työkalun varmistaakseen, että ne noudattavat tietosuojalainsäädäntöä sekä toiminnassaan EU: ssa että kansainvälisessä siirrossa. Tämä on tarvittava ratkaisu yhteenliitetyssä digitaalisessa maailmassa, jossa tiedonsiirto vaatii napsautuksen tai kaksi.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa on tärkeää, että tiedot voidaan jakaa tarvittavan suojan kanssa - EU: n sisällä ja ulkopuolella. Näillä vahvistetuilla lausekkeilla annamme yrityksille enemmän turvallisuutta ja oikeusvarmuutta tiedonsiirrossa. Schrems II -päätöksen jälkeen velvollisuutemme ja prioriteettimme oli luoda käyttäjäystävällisiä työkaluja, joihin yritykset voivat täysin luottaa. Tämä paketti auttaa yrityksiä merkittävästi noudattamaan GDPR: ää. "

Lisätietoa on saatavilla tätä.

Continue Reading

Päiväys

Alankomaiden tietosuojaviranomainen sakottaa Booking.comille 475,000 XNUMX euroa

Julkaistu

on

Alankomaiden tietosuojaviranomainen (AP) on määrännyt Booking.comille 475,000 4,000 euron sakon tietoturvaloukkauksesta, jossa rikolliset pääsivät yli 300 asiakkaan henkilötietoihin, mukaan lukien lähes XNUMX suositun matkasivuston käyttäjän luottokorttitiedot.

Rikolliset poimivat kirjautumistiedot tileille 40 hotellin työntekijältä Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Phishing

"Booking.com-asiakkaiden riski joutua ryöstettäväksi täällä", sanoi Hollannin tietosuojaviraston varapääjohtaja Monique Verdier. "Vaikka rikolliset eivät varastaneet luottokorttitietoja, vaan vain jonkun nimeä, yhteystietoja ja tietoja hänen hotellivarauksestaan. Huijarit käyttivät näitä tietoja verkkourkinnassa."

"Teeskentelemällä, että kuulut hotelliin puhelimitse tai sähköpostilla, he yrittivät ottaa rahaa ihmisiltä. Se voi olla erittäin uskottavaa, jos tällainen huijari tietää tarkalleen milloin varait huoneen. Ja kysyy haluatko maksaa noista öistä. vahinko voi silloin olla huomattava ", Verdier sanoi.

Booking.com sai ilmoituksen tietorikkomuksesta 13. tammikuuta, mutta ei ilmoittanut siitä pakollisen kolmen päivän kuluessa rikkomuksen havaitsemisesta. Sen sijaan he odottivat vielä 22 päivää.

"Tämä on vakava rikkomus", sanoi Verdier. "Valitettavasti tietoturvaloukkauksia voi tapahtua missä tahansa, vaikka olisitkin ryhtynyt hyviin varotoimiin. Mutta estäksesi asiakkaidesi vahingoittuminen ja tällaisen tietorikkomuksen toistuminen, sinun on ilmoitettava asiasta ajoissa. Nopeus on erittäin tärkeää." 

Continue Reading

Päiväys

Eurooppalainen tietostrategia: Mitä parlamentin jäsenet haluavat

Julkaistu

on

Selvitä, miten parlamentin jäsenet haluavat muokata muiden kuin henkilötietojen jakamista koskevia EU: n sääntöjä innovaatioiden ja talouden vauhdittamiseksi yksityisyyttä suojellen.

Tiedot ovat EU: n digitaalisen muutoksen ydin, joka vaikuttaa yhteiskunnan ja talouden kaikkiin osa-alueisiin. Se on välttämätöntä tekoäly, joka on yksi EU: n painopisteistä ja tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia innovointiin, elpymiseen Covid-19-kriisin jälkeen ja kasvuun esimerkiksi terveydenhuollon ja vihreän teknologian aloilla.

Lue lisää suurten tietojen mahdollisuudet ja haasteet.

Vastaaminen Euroopan komissioon Eurooppalainen tietostrategia, Parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta vaati 24. helmikuuta 2021 hyväksytyssä raportissa ihmisoikeuksiin keskittyvää lainsäädäntöä, joka perustuu eurooppalaisiin yksityisyyden ja avoimuuden arvoihin, joiden avulla eurooppalaiset ja EU: ssa toimivat yritykset voivat hyötyä teollisuuden ja julkisen tiedon mahdollisuudesta.

EU: n tietotalouden edut

Parlamentin jäsenet totesivat, että kriisi on osoittanut tarpeen tehokkaalle tietolainsäädännölle, joka tukee tutkimusta ja innovointia. EU: ssa on jo suuria määriä laadukkaita tietoja, etenkin ei-henkilökohtaista - teollista, julkista ja kaupallista - ja niiden täyttä potentiaalia ei ole vielä tutkittu. Tulevina vuosina tietoja syntyy paljon enemmän. Parlamentin jäsenet odottavat, että tietolainsäädäntö auttaa hyödyntämään tätä potentiaalia ja asettamaan tiedot eurooppalaisten yritysten, mukaan lukien pienet ja keskisuuret yritykset, ja tutkijoiden saataville.

Tietojen virran mahdollistaminen eri alojen ja maiden välillä auttaa kaikenkokoisia eurooppalaisia ​​yrityksiä innovoimaan ja menestymään Euroopassa ja muualla ja auttaa EU: ta vakiinnuttamaan johtavan aseman tietotaloudessa.

Komissio arvioi, että datatalous EU: ssa voisi kasvaa 301 miljardista eurosta vuonna 2018 829 miljardiin euroon vuonna 2025, ja tietoalan ammattilaisten määrä kasvaa 5.7 miljoonasta 10.9 miljoonaan.

Euroopan globaalit kilpailijat, kuten Yhdysvallat ja Kiina, innovoivat nopeasti ja soveltavat tapoja saada tietoja ja käyttää niitä. Tullakseen johtajaksi datataloudessa EU: n tulisi löytää eurooppalainen tapa vapauttaa potentiaalia ja asettaa standardit.

Säännöt yksityisyyden, avoimuuden ja perusoikeuksien suojaamiseksi

Parlamentin jäsenten mukaan sääntöjen tulisi perustua yksityisyyteen, avoimuuteen ja perusoikeuksien kunnioittamiseen. Tietojen jakaminen ilmaiseksi on rajoitettava muihin kuin henkilökohtaisiin tietoihin tai peruuttamattomasti nimettömiin tietoihin. Yksilöiden on oltava täysin hallussaan tietojaan ja suojeltava niitä EU: n tietosuojasäännöillä, erityisesti yleisellä tietosuoja-asetuksella (GDPR).

Valiokunta pyysi komissiota ja EU-maita työskentelemään muiden maiden kanssa maailmanlaajuisten standardien löytämiseksi edistämään EU: n arvoja ja periaatteita ja varmistamaan, että unionin markkinat pysyvät kilpailukykyisinä.

Eurooppalaiset tietotilat ja big data -infrastruktuuri

Vaatimalla, että tietojen vapaa liikkuvuus olisi ohjaava periaate, parlamentin jäsenet kehottivat komissiota ja EU-maita luomaan alakohtaisia ​​tietotiloja, jotka mahdollistavat tietojen jakamisen noudattaen yhteisiä ohjeita, lakivaatimuksia ja pöytäkirjoja. Pandemian valossa parlamentin jäsenet sanoivat, että erityistä huomiota olisi kiinnitettävä Euroopan yhteiseen terveystietotilaan.

Koska tietostrategian menestys riippuu pitkälti tieto- ja viestintätekniikan infrastruktuurista, parlamentin jäsenet kehottivat nopeuttamaan teknologista kehitystä EU: ssa, kuten kyberturvallisuustekniikkaa, optisia kuituja, 5G ja 6G, ja suhtautuivat myönteisesti ehdotuksiin Euroopan roolin lisäämiseksi super- ja kvanttilaskennassa . He varoittivat, että alueiden väliseen digitaaliseen kuiluun olisi puututtava yhtäläisten mahdollisuuksien varmistamiseksi erityisesti Covidin jälkeisen elpymisen valossa.

Isojen tietojen ympäristöjalanjälki

Vaikka tiedoilla on potentiaalia tukea vihreää teknologiaa ja EU: n tavoite tulla ilmastoneutraaleiksi vuoteen 2050 mennessä, digitaalialan osuus on yli 2% maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Kasvun aikana sen on keskityttävä vähentämään hiilijalanjälkeään ja vähentää sähköistä jätettä, Parlamentin jäsenet sanoivat.

EU: n tietojen jakamista koskeva lainsäädäntö

Komissio esitteli eurooppalaisen tietostrategian helmikuussa 2020. Strategia ja tekoälyä koskeva valkoinen kirja ovat komission digitaalistrategian ensimmäiset pilarit.

Lue lisää tekoälyn mahdollisuudet ja mitä parlamentti haluaa.

Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta odottaa, että raportti otetaan huomioon uudessa tietolakissa, jonka komissio esittää vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Parlamentti valmistelee myös mietintöä Data Governance Act jonka komissio esitti joulukuussa 2020 osana tietostrategiaa. Sen tavoitteena on lisätä tietojen saatavuutta ja vahvistaa luottamusta tietojen jakamiseen ja välittäjiin.

Parlamentin on määrä äänestää valiokunnan mietinnöstä maaliskuussa pidettävässä täysistunnossa.

Eurooppalainen tietostrategia 

Data Governance Act: Eurooppalainen tietohallinto 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa