Liity verkostomme!

Ilmailu strategia Euroopalle

Keskimääräinen lentokohtainen viivästys EU:ssa nousee yli 400 prosenttia, koska Euroopan ilmatilan kapasiteetti ei pysty vastaamaan kysyntään

SHARE:

Julkaistu

on

Bryssel, 11. lokakuuta - Lentoyhtiöiden kysynnän ja Euroopan ilmatilan kapasiteetin välinen kuilu on vaarassa, ettei se koskaan umpeudu, koska EU:n jäsenvaltiot eivät jälleen onnistuneet tarjoamaan riittävää ilmatilakapasiteettia vuonna 2022. 

Yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan suorituskyvyn arviointielimen (PRB) tuorein vuosiraportti osoittaa, että myöhästymiset "ylittävät huomattavasti tavoitteen" ja keskimääräinen viivästyminen lentoa kohden kasvoi 400 %.

Raportissa dokumentoidaan, että jäsenvaltiot eivät edelleenkään ole noudattaneet sovittuja Euroopan ilmatilan suorituskykysuunnitelmia. Tilanne tuskin paranee pian, koska PRB toistaa viime vuoden suosituksen, jonka mukaan jäsenvaltioiden on tehostettava ja ryhdyttävä toimiin nyt välttääkseen tulevien kapasiteettivajeiden. Yhdessä vahvojen liikennemäärien ja vahvan matkustajakysynnän kanssa vallitsee täydellinen myrsky, joka tulee edelleen vaikuttamaan lentoyhtiöiden toimintaan ja aiheuttaa turhaa haittaa miljoonille matkustajille. Tämä voitaisiin helposti välttää, jos jäsenvaltiot käyttäisivät kaikkia käytettävissään olevia keinoja parantaakseen järjestelmiä ja kurotakseen umpeen kasvavaa kuilua kysynnän ja kapasiteetin välillä Euroopan ilmatilassa.

A4E:n toimitusjohtaja Ourania Georgoutsakou kommentoi raporttia seuraavasti: ”Lentoyhtiöt risteilyt toipuessaan, kun Euroopan ilmatila on edelleen jumissa maassa. Meillä ei ole varaa toistaa 400 %:n kasvua keskimääräisessä lentokohtaisessa myöhästymisessä. Euroopan matkustajat ansaitsevat parempaa.

"Tämä ei ole vain raportti; se on kehotus toimia. Meidän on vahvistettava Euroopan ilmatilan kapasiteettia, uudistettava sen toimintaa ja tasoitettava tietä lentoyhtiöiden toiminnan tehostamiseen. Tämä ei ainoastaan ​​tarjoa parempaa matkustajakokemusta, vaan se antaa myös lentoyhtiöille mahdollisuuden pienentää ympäristöjalanjälkeään.

Tietoja PRB-raportista

Suorituskyvyn arviointielin on julkaissut vuotuisen seurantaraportin vuodelle 2022. Tässä raportissa arvioidaan yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan jäsenvaltioiden ja niiden lennonvarmistuspalvelujen tarjoajien (ANSP) suorituskykyä turvallisuus- ja ympäristötavoitteisiin nähden. , kapasiteetti ja kustannustehokkuus.

Mainos

Tietoja A4E: stä

Airlines for Europe (A4E) on Euroopan suurin lentoyhtiöjärjestö. Brysselissä sijaitseva A4E tekee yhteistyötä poliittisten päättäjien kanssa varmistaakseen, että ilmailupolitiikka yhdistää eurooppalaiset maailmaan turvallisesti, kilpailukykyisesti ja kestävästi. Aviation Destination 2050 -tiekartan keskeisenä aloitteentekijänä A4E ja sen jäsenet sitoutuivat saavuttamaan omassa toiminnassaan Net Zero -päästöt vuoteen 2050 mennessä. A3,300E-lentoyhtiöt kuljettivat yli 4 610 lentokoneen nykyaikaisella laivastolla vuonna 2022 yli 2,000 miljoonaa matkustajaa ja palvelivat lähes 4 4 matkustajaa. kohteet. Joka vuosi A360E:n jäsenet kuljettavat yli XNUMX miljoonaa tonnia elintärkeitä tavaroita ja laitteita yli XNUMX kohteeseen joko rahti- tai matkustajalentokoneilla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa