Liity verkostomme!

Ilmastoneutraali talous

Sustainable Aviation Fuels (SAF) -avain nettonollan saavuttamiseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kestävän lentopolttoaineen (SAF) sisällyttäminen EU:n Net-Zero Industry Act on vasta ensimmäinen askel maailman johtavan SAF-teollisuuden kehittämisessä Euroopassa. Euroopan lentoteollisuus ylistää SAF:n sisällyttämistä strategisena hiilidioksidipäästöjen vähentämisteknologiana EU:n Net Zero Industry Actiin (NZIA). Tämä on edellytys vahvojen, maailmanlaajuisesti kilpailukykyisten EU:n SAF-markkinoiden kehittymiselle, mikä puolestaan ​​on ratkaisevassa asemassa päivitettyjen EU 2040 -ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Mutta poliittisten päättäjien lisätoimia tarvitaan.

 Reagoi SAF:n sisällyttämiseen "strategiseksi nettolla teknologiaksi" EU Net Zero Industry Actin puitteissa, viisi johtavaa eurooppalaista ilmailujärjestöä, jotka edustavat Euroopan lentoyhtiöitä, lentokenttiä, siviili-ilmailuteollisuutta ja lennonvarmistuspalvelujen tarjoajia - jotka ovat läheisiä kumppaneita DESTINATIONin kautta. 2050-allianssi - kehottavat EU:n päättäjiä menemään pidemmälle varmistaakseen, että Eurooppa kehittää maailman johtavan lentokoneteollisuuden, joka on ratkaisevan tärkeää, jotta Euroopan lentoliikenne saavuttaa hiilidioksidipäästöttömyyden vuoteen 2050 mennessä EU:n ilmastotavoitteiden mukaisesti.

SAF:n sisällyttäminen NZIA:han on sitäkin ajankohtaisempaa, kun EU julkaisi tällä viikolla suosituksen vuoden 2040 ilmastotavoitteiden päivittämisestä. Euroopan komission tiedonannossa, jossa suositellaan uutta tavoitetta, tunnustettiin nimenomaisesti tarve poistaa SAF:ien käyttöönoton esteitä mittakaavassa, antaa ilmailualalle ensisijainen pääsy raaka-aineisiin ja ottamalla käyttöön kannustimia SAF:n ja perinteisen kerosiinin välisen hintaeron kuromiseksi. SAF-järjestelmät ovat keskeinen osatekijä, jonka avulla Euroopan ilmailu voi nopeuttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä täysin linjassa blokin kunnianhimoisen ilmastoohjelman kanssa.

Kansainvälinen kilpailu SAF:n johtajasta on alkanut, ja lisää poliittisia kannustimia tuotannon ja käyttöönoton lisäämiseksi tarvitaan, jotta Euroopasta tulisi johtaja maailmanlaajuisessa kilpailussa SAF:ista. Näitä ovat SAF-joustomekanismin jatkaminen vuoden 2034 jälkeen; nykyisen 20 miljoonan päästöoikeuden kynnyksen ja vuoden 2030 määräajan pidentäminen SAF-päästöoikeusmekanismien mukaisesti; SAF:n kehittämisen taloudellisen tuen lisääminen, myös innovaatiorahaston kautta, sekä hallinnollisten menettelyjen yksinkertaistaminen näiden varojen saamiseksi.

Tietoja vuodesta DESTINATION 2050

Euroopan ilmailuala on yhdessä edelläkävijänä lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä vuoteen 2 ja 2030 mennessä, mikä tekee lentämisestä kestävämpää pitkällä aikavälillä. Helmikuussa 2050 Euroopan lentoyhtiöt, lentokentät, siviili-ilmailuteollisuus ja lennonvarmistuspalvelujen tarjoajat esittivät yhteisen pitkän aikavälin vision sekä konkreettisia ratkaisuja monimutkaiseen haasteeseen saavuttaa nollan hiilidioksidipäästöt kaikilta EU:sta, Britanniasta ja EFTA:sta lähtevillä lennoilla. vuoteen 2021 mennessä. Royal Netherlands Aerospace Centerin (NLR) ja SEO Amsterdam Economicsin riippumaton raportti osoittaa, kuinka kaikkien sidosryhmien – mukaan lukien EU ja kansalliset hallitukset – toimien yhdistelmällä neljällä avainalueella voidaan saavuttaa merkittäviä hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä EU:n tavoitteiden mukaisesti. ilmastotavoitteita. Näitä ovat muun muassa: Lentokone- ja moottoriteknologioiden (mukaan lukien hybridi-, sähkö- ja vetypropulsio) parannukset, kestävien lentopolttoaineiden (SAF) käyttö sekä kiinteissä että pyöriväsiipisissä lentokoneissa, taloudellisten toimenpiteiden toteuttaminen ja parannukset ilmaliikenteen hallinnassa (ATM) ja ilma-aluksissa. toiminnot. Lisätietoja on osoitteessa www.destination2050.eu

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa