Liity verkostomme!

Ilmailu / lentoyhtiöt

Boeing osallistuu hankkeisiin, joilla tehdään Euroopan ilmatilasta älykkäämpää ja kestävämpää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Boeing tekee yhteistyötä johtavien eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa osana seitsemää uutta SESAR 3 -yhteisyritystutkimushanketta, joiden tavoitteena on tehdä Euroopan ilmatilasta turvallisempi, kestävämpi, tehokkaammin hallittava ja integroitu kaikkien käyttäjien kannalta.

”Ylpeänä SESAR 3 -yhteisyrityksen perustajajäsenenä ja tämän aloitteen tukejana sen perustamisesta lähtien meillä on ilo tehdä yhteistyötä Euroopan unionin, EUROCONTROLin, Airbusin, Collins Aerospacen ja ENAIREn kanssa työssä, joka hyödyttää koko ilmailun arvoketjua. ”, sanoi Liam Benham, Boeingin EU-, NATO- ja hallitusasioiden Euroopan johtaja. "Lentoliikenne on aina ollut teknologisen ja taloudellisen kehityksen veturi, ja uskomme vakaasti, että tämä yhteisyritys, kuten kaksi sitä ennen, tuo kypsiä ratkaisuja pöytään ja sillä on positiivinen nettovaikutus alallemme."

"Olemme innoissamme voidessamme soveltaa osaamistamme, kokemustamme ja innovaatioamme näihin seitsemään hankkeeseen digitaalisen eurooppalaisen taivaan toteuttamiseksi", sanoi José Enrique Román, Boeing Research & Technologyn Global Technology -johtaja. "Boeingin osallistuminen on konkreettinen esimerkki sitoutumisestamme työskennellä Euroopan parhaiden ja taitavimpien kanssa ja rakentaa vahvoja kumppaneita."

Boeing osallistuu seitsemään teolliseen tutkimushankkeeseen osana kunnianhimoista Digital European Sky -tutkimus- ja innovaatioohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä ilmailusta ja lentoliikenteen hallinnasta Euroopassa älykkäämpää ja kestävämpää.

Collins Aerospacen, EUROCONTROLin ja ENAIREn johtamien hankkeiden, kuten SPATIO, EUREKA ja JARVIS, kautta Boeing osallistuu Euroopan U-avaruuden kehittämiseen. Yhtiön osallistuminen näihin hankkeisiin auttaa integroimaan paremmin autonomiset lentokoneet ja vertiport-toiminnot ilmatilaan uusien strategioiden, menettelyjen ja tekoälytekniikoiden avulla.

Boeingin yhteistyö Airbusin kanssa GEESE- ja CICONIA-projekteissa lupaa parantaa polttoaineen käyttöä ja toiminnallisia lähestymistapoja analysoimalla ilmaliikenteen hallintaan liittyvää herätysenergian hakua ja CO2-päästöjä.

Tietoja SESAR3JU:sta

Mainos

SESAR 3 -yhteisyritys on kolmas laitos julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudesta, jota osarahoittaa Euroopan unionin Horisontti Eurooppa -tutkimus- ja innovaatioohjelma. Tavoitteena on nopeuttaa digitaalisen eurooppalaisen ilmatilan toimittamista tutkimuksen ja kehityksen avulla sekä hyödyntämällä huippuluokan teknologisia ratkaisuja tavanomaisten lentokoneiden, droonien, lentotaksien ja korkeammissa lentokoneissa lentävien ajoneuvojen hallintaan.

Tietoja Boeingista

Johtavana maailmanlaajuisena ilmailualan yrityksenä Boeing kehittää, valmistaa ja huoltaa kaupallisia lentokoneita, puolustustuotteita ja avaruusjärjestelmiä asiakkaille yli 150 maassa. Yritys hyödyntää maailmanlaajuisen toimittajakunnan kykyjä edistääkseen taloudellisia mahdollisuuksia, kestävyyttä ja yhteisön vaikutusta. Boeingin monipuolinen tiimi on sitoutunut innovoimaan tulevaisuutta varten, johtamaan kestävyyttä ja kehittämään kulttuuria, joka perustuu yhtiön ydinarvoihin turvallisuuteen, laatuun ja eheyteen. Liity tiimiimme ja löydä tarkoituksesi osoitteessa boeing.com/careers.

Sivustot Espanjassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa, Boeing Research & Technology-Europe (BR&T-Europe) oli Boeingin ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolelle perustettu tutkimuskeskus. Yli 20 vuoden ajan toimineen sen tehtävänä on ollut työskennellä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa hallitusten, teollisuuden ja korkeakoulujen välillä edistääkseen innovointia, huippuosaamista ja kilpailukykyä eurooppalaisessa tutkimus- ja kehitysyhteisössä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa