Liity verkostomme!

liiketoiminta

Venäläinen media: Entiset toimitusjohtajat kaipaavat liiketoimintaa, koska he ovat siirtyneet hiljaiseen perhe-elämään sanktioiden jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Moskvich-lehti, moskovilaisten suosittu elämäntapajulkaisu, juoksi uteliaana tarina siitä, kuinka entisten toimitusjohtajien elämäntapa muuttui EU:n heitä vastaan ​​langetettujen pakotteiden seurauksena.

Hieman yli vuosi sitten, kun Dmitri Konov oli vielä petrokemian yrityksen johtaja, hänen elämänsä koostui kokouksista, työmatkoista ja paperityöstä. Joskus hän vietti yli kaksi tuntia kolmen tunnin lennon aikana vastaamalla työtovereiden sähköposteihin. Ja hänen työpäivänsä päättyi usein reilusti puolenyön jälkeen. Maaliskuussa 2022 EU asetti kuitenkin henkilökohtaiset pakotteet Konovia vastaan, ja hän lähti Siburista, jotta se ei aiheuttaisi ongelmia yhtiön kansainväliselle liiketoiminnalle, minkä jälkeen hänen aikataulunsa muuttui.

Suurin muutos Konovin mukaan oli se, että ensimmäistä kertaa moneen vuoteen hän sai mahdollisuuden valita, mitä aikaansa tekee. Hän voisi mennä aikaisemmin nukkumaan ja nousta aikaisemmin. Nyt hän syö aamiaista poikansa kanssa ja ajaa hänet itse kouluun ja ottaa aikaa keskustellakseen pojan opinnoista ja arkiasioista matkalla. Äskettäin Konov vei poikansa Kidzaniaan, lasten urapuistoon Moskovaan.

Siburin entisellä johtajalla on nyt enemmän aikaa lukemiseen ja teatterissa käymiseen. MGIMO-yliopistosta valmistunut Konov on kiinnostunut ulkopolitiikasta ja diplomatian historiasta. Erityisesti hän pitää historioitsija Jevgeni Tarlen kirjoista. Konoviin teki suuren vaikutuksen näytelmä Einstein ja Margarita, joka sijoittuu elokuulle 1945, kun kuuluisa fyysikko saa tietää, että Yhdysvallat pudotti Hiroshimaan hänen keksimän ydinpommin.

Noin kesästä 2022 lähtien EU on lopettanut henkilökohtaisten pakotteiden määräämisen ei-valtiollisten venäläisten yritysten johtajia kohtaan, mikä ilmeisesti on ymmärtänyt näiden rajoitusten tehottomuuden ja niiden käyttöönoton oikeudellisen perustelun haurauden. Useat venäläisten suuryritysten toimitusjohtajat, kuten Konov, joutuivat kuitenkin viime keväänä pakotelistalle ja joutuivat jättämään tehtävänsä.

Konov muistelee, että hän tapasi muutama kuukausi sitten Tigran Khudaverdyanin, teknologiayritys Yandexin entisen toimitusjohtajan, rentoutuessaan perheensä kanssa lomakeskuksessa. Mitä tulee lannoitevalmistajan Eurochemin entiseen toimitusjohtajaan Vladimir Raševskiin, Konov näkee hänet nyt harvemmin. Aiemmin pari illallisti yhdessä ja keskusteli molempia kiinnostavista työasioista – esimerkiksi ilmastoagendasta. On syytä mainita, että Siburissa Konov kiinnitti paljon huomiota kestävään kehitykseen ja polymeerien kierrätykseen.

Nyt näillä työttömillä huippujohtajilla ei ole enää yhteistä liiketoimintaa. Rangaistuksen saaneet toimitusjohtajat kommunikoivat vähemmän keskenään ja useammin ihmisten kanssa, joille heillä ei aina ollut tarpeeksi aikaa – perheen ja ystävien kanssa. Heillä on nyt varmasti enemmän vapaa-aikaa, mutta tämä tuskin tekee heistä onnellisempia.

Mainos

"Ihmiset tekivät asioita, joista he rakastivat ja menestyivät, ja nyt heiltä on riistetty tämä mahdollisuus", Konov selittää. ”Yhtäkkiä et voi enää tehdä sitä, mitä haluat tehdä, mihin olet koulutettu ja mikä sinua kiinnostaa. Sielussa on tyhjiö, joka on täytettävä. Sinun on tehtävä erityisiä ponnisteluja elämäsi uudelleenrakentamiseksi."

Konov on mukana koulutus- ja hyväntekeväisyysprojekteissa. Hän sijoittaa henkilökohtaisesti hänen aloitteestaan ​​vuonna 2016 luotuun Formula of Good Deeds -projektiin, joka parantaa Venäjän alueiden elämänlaatua kaupunkiinfrastruktuurin, koulutuksen, urheilun ja ympäristönsuojelun kehittämisen kautta. Hän kiinnittää enemmän huomiota suosikkilajiinsa koripalloon: hän ei vain pelaa, vaan on myös mukana sen kehittämishankkeissa eri alueilla ympäri maata.

Myöskään ammatillisen koulutuksen laadun parantaminen ei ole helppoa. Esimerkiksi kemianalan yritykset tarvitsevat paremmin koulutettuja asiantuntijoita korkeakouluista. Tällaisten asiantuntijoiden saatavuuden varmistamiseksi yritysten on laadittava toimeksianto, jossa määritellään opiskelijoiden hankittava ammattipätevyys. Lisäksi on välttämätöntä kouluttaa uudelleen ohjaajia sekä nostaa kemianteollisuuden ammattien arvostusta. Osoittautuu, että useimmat lukiolaiset suorittavat kemian kokeen päästäkseen lääketieteellisiin yliopistoihin, joita he pitävät arvostetuimpina. Ja monet heistä hakeutuvat kemiantekniikan yliopistoihin viimeisenä keinona ja löytävät sitten töitä teollisuuden ulkopuolelta. Tämä on esimerkki monista ongelmista, joita Konov yrittää auttaa ratkaisemaan hänen yrityskokemuksensa perusteella.

Lähimenneisyyden aktiivinen johtaja Konov elää nyt enimmäkseen hiljaista perhe-elämää. Mutta sitäkin vaikeuttavat joskus sanktiot. Häntä seurattiin uudenvuodenloman aikana perheensä kanssa lähettääkseen kirjallisia selvityksiä ja asiakirjoja asianajajilleen auttamaan heitä valmistautumaan kuulemiseen häntä koskevien pakotteiden poistamiseksi. Kun ja jos niin tapahtuu, Konov voi ehkä tehdä sitä, mitä hän rakastaa ja osaa tehdä: luoda uusia toimialoja ja tuotteita sekä rakentaa sosiaalisia siteitä, myös kansainvälisiä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa