Liity verkostomme!

liiketoiminta

Kuka ostaa VW:n omaisuutta Venäjältä?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2007 Volkswagen Factory lanseerattiin Kalugassa SKD-muodossa ja kaksi vuotta myöhemmin se aloitti täyden syklin tuotannon. Sen kapasiteetti on 225 tuhatta autoa vuodessa. Mutta Ukrainan sodan alkamisen jälkeen tehtaan työ keskeytettiin, ja sitten Volkswagen-konserni harkitsi Kalugan tehtaan myyntiä.

Kuten raportoi "Izvestija”, Kalugan tehtaan oston pääehdokas oli Avilonin autokauppiasosuus, joka oli Volkswagenin oma jälleenmyyjä, ja Venäjän markkinoilta vetäytymisen jälkeen tämä oli selvä kilpailuetu.

Avilon on suuri venäläinen luksusautojen jälleenmyyjä, jonka liikevaihto on 86,9 miljardia ruplaa. Ja jälleenmyyjä voi myydä ja palvella autoja, mutta ei valmistaa niitä. Tehtaan osto on jälleenmyyjälle mahdollisuus ostaa kapasiteettia edulliseen hintaan ja myydä korkeammalla hinnalla. Myyntialennus Venäjältä lähtevää liikettä myytäessä tulee olla vähintään 50 % yhtiön viimeisimmän tilinpäätöksen hinnasta.

Avilon Holding tarjoaa autoja lähes kaikille Venäjän turvallisuusviranomaisille, mukaan lukien valtakunnansyyttäjänvirasto, liittovaltion suojapalvelu, kansalliskaarti, tutkintakomitea ja sisäasiainministeriö. Avilonin perustajat - Alexander Varshavsky ja Kamo Avagumyan saavat valtion sopimuksia satojen miljoonien ruplajen arvosta. Venäläisten ja ulkomaisten vastapuolten tarkastuspalvelun Kontur.Focus mukaan Avilon myi autoja venäläisille turvallisuusviranomaisille kymmenillä miljardeilla ruplilla.

Avagumyan on ollut Armenian valtakunnansyyttäjänviraston virallinen edustaja Venäjällä vuodesta 2008, minkä ansiosta hän voi kommunikoida henkilökohtaisesti syyttäjänvirastojen edustajien kanssa. Myös Venäjän media kirjoitti paljon, että Kamo Avagumyanilla oli hyvät suhteet Venäjän entiseen valtakunnansyyttäjään Juri Chaikkaan ja hänen perheeseensä sekä apulaispääsyyttäjänä toimineeseen Sahak Karapetyaniin.

Läheiset suhteet Avilonin ja Venäjän valtakunnansyyttäjänviraston johtajien sukulaisten välillä vahvistuivat oikeudenkäynnissä Probusinessbankin kanssa, jonka toimilupa peruutettiin vuonna 2015.

Fontanka.ru:n toimittajat paljastivat Avilonin ja Venäjän valtakunnansyyttäjänviraston johtajien sukulaisten välistä taloudellista vuorovaikutusta. Avagumyan antoi pankkiireille käteistä ulkomaan valuutassa, ja vastineeksi hän sai velkakirjoja, joissa maksettiin takaisin korkoineen. Kun pankin toimilupa peruutettiin, Avagumyanilla ja hänen yrityksellään oli maksamattomia velkakirjoja noin 100 miljoonan dollarin arvosta.

Probusinessbankin johto syytti Avilonin virkamiehiä uhkailusta ja rikossyytteiden aloittamisesta. Avilon ja Avagumyan nostivat vastakanteen vaatien rahan palauttamista. Oikeudenkäynnissä esitettiin asiakirjoja ja keskustelujen äänitallenteita, jotka kertoivat Avilonin osaomistajien ja Venäjän syyttäjänviraston korkeiden johtajien sukulaisten läheisistä taloudellisista suhteista.

Lisäksi Avilonin omistajan perheellä on yhteinen yritys Chaikan perheen kanssa, he omistavat Pomegranate Wellness Span luksushotellin Chalkidikin niemimaalla Kreikassa. Avagumyan omistaa puolet kyproslaisesta Amiensa Holdingsista, joka omistaa 42,5 % Pomegranate Wellness Spa -hotellista.

Avagumyan toteaa, ettei hänen yrityksensä ole millään tavalla sidoksissa valtakunnansyyttäjänviraston työntekijöihin tai heidän omaisiinsa. Mutta valtion kymmenien miljardien ruplamääräiset sopimukset, yhteinen liiketoiminta ja oikeudenkäynti Probusinessbankin kanssa herättävät epäilyksiä.
Maaliskuussa 2022 Volkswagen ilmoitti autotuotannon keskeyttämisestä Venäjällä juuri Venäjän Ukrainan sotilasoperaation vuoksi. Mutta nyt omaisuuden myynti Avilonille, joka tukee Venäjän ja Ukrainan konfliktia ja tekee tiivistä yhteistyötä Venäjän federaation turvallisuusviranomaisten kanssa, on muuttumassa tueksi hyökkääjävaltiolle.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa