Liity verkostomme!

UK

Šefčovič on optimistinen siitä, että Pohjois -Irlantia koskeva sopimus voidaan saavuttaa vuoden loppuun mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komission varapuheenjohtaja Maros Šefčovič esitteli (14. lokakuuta), mitä hän kuvaili Pohjois -Irlannin "parempien mahdollisuuksien paketiksi". Näistä ehdotuksista seuraa, että Yhdistyneen kuningaskunnan on varmistettava, että pysyvät raja -asemansa ovat toiminnassa, "kuten kauan sitten sovittiin", sekä lisätoimet toimitusketjun seurantaa varten.

Ehdotukset seuraavat laajoja keskusteluja sidosryhmien, erityisesti Pohjois -Irlannin yritysten kanssa Brexit -työryhmän kautta. Šefčovič sanoi, että ehdotukset koskivat heinäkuussa 2021 julkaistun Yhdistyneen kuningaskunnan komentoasiakirjan "osia". Kysyttäessä Lord Frostin äskettäisestä Lissabonissa pitämästä puheesta, jossa hän ilmoittaa, että Yhdistynyt kuningaskunta ehdottaa uutta lainsäädäntötekstiä, jolla korvataan pöytäkirja, jolla poistettiin Euroopan rooli Tuomioistuin, Šefčovič sanoi, että pääsy sisämarkkinoille ilman Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen valvontaa ei ollut mahdollista ja että Yhdistyneen kuningaskunnan olisi keskityttävä siihen, mitä sidosryhmät haluavat, mikä hänen mukaansa oli käytännön asioiden ratkaiseminen. 

Paketti koostuu neljästä "ei-paperista", ja siinä ehdotetaan lisää joustavuutta elintarvikkeiden, kasvien ja eläinten terveyden, tullien, lääkkeiden ja Pohjois-Irlannin sidosryhmien kanssa. Lääkkeiden osalta Šefčovič sanoi, että vierailullaan Belfastissa syyskuussa hän sitoutui tekemään "kaiken tarvittavan taatakseen lääkkeiden keskeytymättömän pitkäaikaisen toimittamisen Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin", ja sanoi, että komissio on kääntänyt säännöt "ylösalaisin" alaspäin ja ulospäin löytääkseen vankan ratkaisun ratkaisemattomaan haasteeseen, johon liittyy EU: n omien lääkkeitä koskevien sääntöjen muuttaminen ”. 

Šefčovič myönsi, että hampaiden kasvussa on ollut ongelmia ja että lehdet käsittelevät näitä kysymyksiä. Ehdotetut toimenpiteet vähentävät tarkastuksia 80% ja puolittavat tullimuodollisuudet "räätälöidyillä ratkaisuilla". Komissio esitteli paketinsa Yhdistyneen kuningaskunnan puolelle Lontoossa eilen. Šefčovič on kutsunut lordi Frostin lounaalle perjantaina, jonka hän toivoo aloittavan intensiivisen keskusteluprosessin toivossa päästäkseen sopimukseen ennen vuoden loppua: ”Voimme aloittaa uuden vuoden uusilla sopimuksilla, uusilla säännöillä ja lopuksi keskittyä tulevaisuuteen, jonka toivon olevan tulevaisuus, ja se olisi uusi myönteinen asialista EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteille. ”

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä

Ranskan Macron käskee Britanniaa "ottamaan vakavasti" kanaalin siirtolaiskriisissä

Julkaistu

on

By

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Britannialle perjantaina (26. marraskuuta), että sen on "ryhdyttävä vakavasti" tai pysyttävä suljettuna keskusteluista siitä, kuinka hillitä sotaa ja köyhyyttä pakenevia siirtolaisia ​​Englannin kanaalin yli. kirjoittavat Benoit Van Overstraeten, Richard Lough, Ingrid Melander Pariisissa, Ardee Napolitano Calais'ssa, Stephanie Nebehhay Genevessä, Ingrid Melander, Sudip Kar-gupta että Kylie Maclellan.

Ranska peruutti Britannian sisäministerin Priti Patelin kutsun osallistua asiaa käsittelevään kokoukseen Calais'ssa korostaen, kuinka raskaat sen suhteet Britanniaan ovat tulleet Brexitin jälkeisten kauppasääntöjen ja kalastusoikeudet myös vaakalaudalla.

Boris Johnsonin tiedottaja sanoi, että Britannian pääministeri ottaa asian "erittäin vakavasti" ja sanoi toivovansa Ranskan harkitsevan uudelleen päätöstään peruuttaa Patelin kutsu.

Kiista puhkesi 27 siirtolaisen kuoleman jälkeen, kun he yrittivät ylittää kapeaa meritietä kahden maan välillä. Tämä on pahin tragedia yhdellä maailman vilkkaimmista laivaväylistä. Lue lisää.

Mainos

"Olen yllättynyt, kun asioita ei tehdä vakavasti. Emme kommunikoi johtajien välillä tviittien tai julkaistujen kirjeiden kautta, emme ole ilmiantajia. Tule. Tule", Macron sanoi tiedotustilaisuudessa Roomassa.

Macron vastasi Johnsonin kirjeeseen, jossa Britannian johtaja kertoi "Rakas Emmanuelille", mitä hänen mielestään pitäisi tehdä estääkseen siirtolaisia ​​tekemästä vaarallista matkaa.

Johnson kehotti kirjeessään Ranskaa sopimaan yhteisistä partioista sen rannoille ja suostumaan Britanniaan saapuvien siirtolaisten takaisin ottamiseen. Lue lisää.

Mainos

Kirje raivostutti, eikä vähiten se, että Johnson julkaisi sen Twitterissä, Ranskan hallitus peruutti Patelin kutsun osallistua kokoukseen sunnuntaina keskustellakseen EU-ministerien kanssa maahanmuuton torjumisesta.

Johnson ei katu kirjeään Macronille tai sen julkaisemista Twitterissä, hänen tiedottajansa sanoi ja lisäsi, että hän kirjoitti sen "kumppanuuden ja yhteistyön hengessä" ja julkaisi sen verkossa tiedottaakseen yleisölle siitä, mitä hallitus on tekemässä.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhuu tiedotustilaisuudessa allekirjoitettuaan sopimuksen Italian pääministerin Mario Draghin kanssa vallan tasapainottamisesta Euroopassa Villa Madamassa Roomassa, Italiassa, 26. marraskuuta 2021. REUTERS/Remo Casilli

Perinteisten liittolaisten väliset suhteet ovat jo kireät, mukaan lukien äskettäinen sukellusvenesopimus Australian kanssa, joka korvasi sen Ranskan kanssa solmitun sopimuksen, ja he syyttivät jo toisiaan maahanmuuton puutteellisesta hallinnasta.

"Olemme kyllästyneet (Lontoon) kaksoispuheeseen", Ranskan hallituksen tiedottaja Gabriel Attal sanoi ja lisäsi, että sisäministeri Gerald Darmanin "kertoi kollegalleen, ettei hän ollut enää tervetullut".

Sunnuntain siirtolaiskokous etenee ilman Patelia, mutta Saksan, Hollannin, Belgian ja Euroopan komission virkamiesten kanssa.

"(EU) ministerit työskentelevät vakavasti ratkaistakseen vakavia asioita vakavien ihmisten kanssa", Macron sanoi. "Katsotaan sitten, kuinka edetä tehokkaasti brittien kanssa, jos he päättävät olla tosissaan."

Kun Britannia erosi EU:sta, se ei enää voinut käyttää blokin järjestelmää siirtolaisten palauttamiseen ensimmäiseen jäsenmaahansa, johon he saapuivat.

UNHCR:n tiedottaja William Saltmarsh kehotti Ranskaa ja Britanniaa työskentelemään yhdessä.

"Yhteistyö maiden välillä, mutta myös Britannian ja Euroopan välillä on erittäin tärkeää", hän sanoi. "On tärkeää, että salakuljettajien renkaat yritetään murskata yhteisesti, salakuljettajat ovat olleet viime kuukausina erittäin mukautuvia."

Englannin kanaalin ylittäneiden siirtolaisten määrä on noussut 25,776 2021:een vuonna 8,461, kun se vuonna 2020 oli 1,835 2019 ja vuonna XNUMX XNUMX XNUMX, kertoo BBC hallituksen tietoihin vedoten.

Oikeusjärjestöt sanovat, että vaikka taistelu ihmissalakuljettajia vastaan ​​on elintärkeää, myös Ranskan ja Britannian maahanmuuttopolitiikka ovat syyllisiä kuolemiin, mikä viittaa laillisten muuttoreittien puutteeseen.

"Eilisen tapahtuman tulos, voimme sanoa, että se johtui salakuljettajista, mutta se on ennen kaikkea näiden tappavien maahanmuuttopolitiikkojen vastuulla, näemme tämän joka päivä", Marwa Mezdour, joka koordinoi siirtolaisyhdistystä Calais'ssa, sanoi. Hukkuneiden kunnianosoitus.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Hamas

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi

Julkaistu

on

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi, Britannian sisäministeri Priti Patel (Kuvassa) kertoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Olemme omaksuneet sen näkemyksen, että emme voi enää eritellä sotilaallista ja poliittista puolta. Se perustuu monenlaisiin tiedustelutietoihin, tietoihin ja myös terrorismiin liittyviin linkkeihin. Sen vakavuus puhuu puolestaan, hän sanoi.

Patel lisäsi, että Hamasin kieltäminen lähettäisi "erittäin, erittäin vahvan viestin jokaiselle henkilölle, joka ajattelee, että on OK olla tällaisen järjestön kannattaja".

Hänen oli määrä antaa virallinen ilmoitus perjantaina (19. marraskuuta), jossa hänen odotetaan sanovan puheessaan: "Hamasilla on merkittävää terroristikapasiteettia, mukaan lukien pääsy laajaan ja kehittyneeseen aseeseen sekä terroristien koulutustiloihin, ja se on ollut pitkään osallistunut merkittävään terroristiväkivaltaan. Mutta Hamasin nykyinen listaus luo keinotekoisen eron organisaation eri osien välille – on oikein, että listaus päivitetään vastaamaan tätä. Tämä on tärkeä askel erityisesti juutalaiselle yhteisölle. Jos suvaitsemme ääriliikkeitä, se murentaa turvallisuuden kalliota."

Mainos

Hän kutsui Hamasia "perustavallisesti ja raivokkaasti antisemitistiksi". ”Antisemitismi on pysyvä paha, jota en koskaan siedä. Juutalaiset tuntevat olonsa rutiininomaisesti turvattomaksi – koulussa, kaduilla, jumalanpalveluksessa, kodeissaan ja verkossa”, hän sanoi.

"Jokainen, joka tukee tai kutsuu tukemaan kiellettyä organisaatiota, rikkoo lakia. Se sisältää nyt Hamasin missä tahansa muodossa, Patel sanoi.

Hänen odotetaan vievän lakimuutoksen läpi parlamentissa ensi viikolla. Ehdotetun lainmuutoksen mukaan tuen osoittaminen Hamasille, joka sisälsi sen lipun pukemista, vaatteiden käyttämistä tai tapaamisten helpottamista Hamasin jäsenten kanssa, voi saada vuoden 2000 terrorismilain nojalla vuosien vankeusrangaistuksen.

Mainos

Britannian päätös syntyy, kun Israelin presidentti Isaac Herzog tekee ensi viikolla virallisen vierailun Lontooseen, jonka aikana hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, parlamentin jäseniä ja muita arvohenkilöitä.

Britannia on tähän asti kieltänyt vain Hamasin sotilassiiven, Izz al-Din al-Qassam -prikaatit.

Ryhmän kieltäminen kokonaan tuo Britannian linjaan Yhdysvaltojen, Kanadan ja EU:n kanssa.

Muslimiveljeskunnan haara

Vuonna 1987 perustettu Hamas on ollut vastuussa satojen israelilaisten siviilien murhasta, erityisesti työllistäen itsemurhapommittajia 1990- ja 2000-luvuilta.

Hamas on Muslimiveljeskunnan palestiinalainen haara, ja se on tiukasti ja selkeästi torjunut kaiken rauhanprosessin ja tunnustanut Israelin olemassaolon oikeuden.

Hamasin keskeinen tavoite on perustaa islamilainen valtio kaikille Palestiinaksi määritellylle alueelle (Välimerestä Jordan-jokeen) aseellisen taistelun avulla.

Hamas valtasi Gazan alueen väkivaltaisessa vallankaappauksessa vuonna 2006, jolloin palestiinalaishallinto potkittiin. Siitä lähtien he ovat ajoittain laukaisseet tuhansia raketteja Israelia kohti.

Viimeksi viikon kestäneessä konfliktissa toukokuussa Hamas ampui yli 4,000 XNUMX rakettia Israelia kohti.

Nykyinen Israelin hallitus noudattaa erottelupolitiikkaa, joka pyrkii vahvistamaan maltillisia palestiinalaispoliittisia voimia palestiinalaishallinnossa.

Israel suhtautuu myönteisesti Britannian toimeen

Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi twiitissä: "Hamas on terroristijärjestö yksinkertaisesti sanottuna."

"Hamas on radikaali islamilainen ryhmä, joka kohdistaa kohteen viattomiin israelilaisiin ja pyrkii Israelin tuhoamiseen. Olen tyytyväinen Yhdistyneen kuningaskunnan aikomukseen julistaa Hamas kokonaisuudessaan terroristijärjestöksi - koska se on juuri sitä", hän sanoi.

Ulkoministeri Yair Lapid sanoi, että "terrorijärjestössä ei ole laillista osaa, ja kaikki yritykset erottaa terroristijärjestön osia ovat keinotekoisia".

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Brexit

Šefčovič sanoo, että Yhdistyneen kuningaskunnan uuden sävyn on johdettava konkreettisiin ratkaisuihin

Julkaistu

on

Tämänpäiväistä (19. marraskuuta) kokousta seuranneessa lausunnossa Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič toisti, että "siirrytään tulossuuntautuneeseen tilaan ja ratkaistaan ​​pohjoisirlantilaisten sidosryhmien esille ottamat kysymykset".

Šefčovič sanoi, että oli olennaista, että Yhdistyneen kuningaskunnan puolelta viime viikolla otettu sävynmuutos "johtaa nyt yhteisiin konkreettisiin ratkaisuihin pöytäkirjan puitteissa". Hän korosti, että edistystä tarvitaan ja että se oli Yhdistyneen kuningaskunnan poliittisen hyvän tahdon testi. 

Varapresidentti sanoi, että tulliasioissa oli "alkuperäistä hyödyllistä teknisellä tasolla", mutta "kehotti" Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta ottamaan selkeän askeleen kohti EU:ta terveys- ja kasvinsuojeluvalvonnan alalla vastavuoroisesti EU:ssa. 

Ison-Britannian ministeri Lord Frost sanoi, että merkittäviä aukkoja on jäljellä ja vaikka se ei pystynyt vastaamaan EU:n pyrkimyksiin helpottaa käytännön ongelmia aineellisesti, hän uhkasi edelleen laukaista Irlannin ja Pohjois-Irlannin välisen pöytäkirjan 16 artiklan "täyttääkseen velvollisuutensa Pohjois-Irlantia kohtaan Irlanti."

Mainos

Aiemmin päivällä Šefčovič puhui Dublin City Universityn brexit-instituutissa ja sanoi puheessaan, että erosopimus, joka sisältää Pohjois-Irlannin pöytäkirjan, oli ennakkoehto vuonna 2020 saavutetulle kauppa- ja yhteistyösopimukselle: "Kaksi sopimusta ovat olennaisesti yhteydessä toisiinsa – yksi ei voi olla olemassa ilman toista."

Demokraattista unionistipuoluetta (DUP) lukuun ottamatta mikään merkittävä Pohjois-Irlannin poliittinen puolue ei tavoittele Pohjois-Irlannin edustajakokouksen romahtamista tässä asiassa. Toisen suuren unionistipuolueen, Ulsterin unionistipuolueen (UUP) johtaja Doug Beattie on sanonut, että pöytäkirjaan liittyvät asiat tulisi käsitellä neuvotteluin.

Mainos

Myös liittoutumaton Alliance Party ja nationalistiset puolueet (Sinn Fein ja SDLP) ovat suhtautuneet myönteisesti Euroopan komission ponnisteluihin. Ison-Britannian Pohjois-Irlannin erityiskomitean edustajat tapasivat eilen Euroopan parlamentin EU-UK-koordinointiryhmän jäseniä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa