Liity verkostomme!

UK

Coveneyn mukaan komission ehdotukset Pohjois -Irlannin pöytäkirjasta ylittävät odotukset

SHARE:

Julkaistu

on

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney saapui tänään Luxemburgissa (18. lokakuuta) pidettävään ulkoasiainneuvostoon ja totesi, että komission paketti lähettää Pohjois -Irlannille erittäin selvän signaalin siitä, että EU kuuntelee, ja yrittää todella käyttää mahdollisimman suurta joustavuutta protokolla ongelmien ratkaisemiseksi.

Coveney tunnusti Euroopan komission merkittävän askeleen yrittäessään ratkaista Pohjois -Irlannin pöytäkirjaan liittyviä kysymyksiä. Hän sanoi, että varapresidentti Maroš Šefčovičin ehdottama toimenpidepaketti on otettu Pohjois -Irlannin liike -elämän lämpimästi vastaan ​​ja että se on aito ja todellinen pyrkimys ratkaista käytännön kysymyksiä paikan päällä. 

Hän sanoi, että paketti ylittää monien odotukset vastatakseen todellisiin keskeytyksiin Isosta -Britanniasta Pohjois -Irlantiin tulevien tavaroiden kaupassa, vähentämällä elintarvikkeiden tarkastuksia 80%ja tullitarkastuksia 50%uuden järjestelmän lisäksi. Parantaa vuoropuhelua ja viestintää sen varmistamiseksi, että Pohjois -Irlanti on hyvin paljon mukana tulevaisuuden suunnitelmissa ja protokollan toiminnassa. 

”Valitettavasti Ison -Britannian hallituksen lausumat viime viikon ensimmäisellä puoliskolla ennen Šefčovičin ilmoitusta eivät olleet todella hyödyllisiä. [Britannian hallitus] yritti siirtää poliittisen haasteen pois käytännön ongelmien ratkaisemisesta uuteen, Euroopan yhteisöjen tuomioistuinta koskevaan ongelmaan. ” Kysymys Euroopan tuomioistuimen valvonnasta Pohjois -Irlannin edelleen nautittavien tavaroiden yhtenäismarkkinoilla ei ollut esillä komission kanssa vasta äskettäin. Viimeaikainen vaatimus on asettanut Yhdistyneen kuningaskunnan rehellisyyden kyseenalaiseksi. 

Mainos

Coveney sanoi, että Ison -Britannian hallituksella on kansainvälisen oikeuden mukaiset velvollisuudet noudattaa sopimusta, jonka se itse on suunnitellut, ratifioinut ja joka on nyt pantava täytäntöön. 

Perjantaina (15. lokakuuta) Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič isännöi lord David Frostia Brysselissä. Šefčovič oli tyytyväinen siihen, että molemmat osapuolet ovat sopineet sitoutuvansa intensiivisesti ja rakentavasti sekä asiantuntija- että poliittisella tasolla. Kokoukset järjestetään tällä viikolla Brysselissä Ison -Britannian joukkueen kanssa. EU haluaa keskittyä alueisiin, jotka ovat Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille eniten tärkeitä ja joilla yhteiset ratkaisut ovat mahdollisia. Hän sanoi: "Nopeat yhteiset ratkaisut toisivat Pohjois -Irlannin ansaitseman vakauden, varmuuden ja ennustettavuuden, mikä lopulta suojelee Belfastin pitkän perjantain sopimusta kaikessa ulottuvuudessaan."

Lord Frost antoi lausunnon, jossa hän tunnusti varapresidentti Šefčovičin ponnistelut ja korosti, että hän keskustelee niistä rakentavasti ja myönteisessä hengessä. Frost kuitenkin väittää edelleen, että erosopimusta, jonka hän neuvotteli vuoden 2019 lopussa, olisi muutettava vastaamaan Yhdistyneen kuningaskunnan uusia asioita.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Hamas

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi

Julkaistu

on

Britannia aikoo nimetä koko Hamasin terroristijärjestöksi, Britannian sisäministeri Priti Patel (Kuvassa) kertoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

"Olemme omaksuneet sen näkemyksen, että emme voi enää eritellä sotilaallista ja poliittista puolta. Se perustuu monenlaisiin tiedustelutietoihin, tietoihin ja myös terrorismiin liittyviin linkkeihin. Sen vakavuus puhuu puolestaan, hän sanoi.

Patel lisäsi, että Hamasin kieltäminen lähettäisi "erittäin, erittäin vahvan viestin jokaiselle henkilölle, joka ajattelee, että on OK olla tällaisen järjestön kannattaja".

Hänen oli määrä antaa virallinen ilmoitus perjantaina (19. marraskuuta), jossa hänen odotetaan sanovan puheessaan: "Hamasilla on merkittävää terroristikapasiteettia, mukaan lukien pääsy laajaan ja kehittyneeseen aseeseen sekä terroristien koulutustiloihin, ja se on ollut pitkään osallistunut merkittävään terroristiväkivaltaan. Mutta Hamasin nykyinen listaus luo keinotekoisen eron organisaation eri osien välille – on oikein, että listaus päivitetään vastaamaan tätä. Tämä on tärkeä askel erityisesti juutalaiselle yhteisölle. Jos suvaitsemme ääriliikkeitä, se murentaa turvallisuuden kalliota."

Mainos

Hän kutsui Hamasia "perustavallisesti ja raivokkaasti antisemitistiksi". ”Antisemitismi on pysyvä paha, jota en koskaan siedä. Juutalaiset tuntevat olonsa rutiininomaisesti turvattomaksi – koulussa, kaduilla, jumalanpalveluksessa, kodeissaan ja verkossa”, hän sanoi.

"Jokainen, joka tukee tai kutsuu tukemaan kiellettyä organisaatiota, rikkoo lakia. Se sisältää nyt Hamasin missä tahansa muodossa, Patel sanoi.

Hänen odotetaan vievän lakimuutoksen läpi parlamentissa ensi viikolla. Ehdotetun lainmuutoksen mukaan tuen osoittaminen Hamasille, joka sisälsi sen lipun pukemista, vaatteiden käyttämistä tai tapaamisten helpottamista Hamasin jäsenten kanssa, voi saada vuoden 2000 terrorismilain nojalla vuosien vankeusrangaistuksen.

Mainos

Britannian päätös syntyy, kun Israelin presidentti Isaac Herzog tekee ensi viikolla virallisen vierailun Lontooseen, jonka aikana hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, parlamentin jäseniä ja muita arvohenkilöitä.

Britannia on tähän asti kieltänyt vain Hamasin sotilassiiven, Izz al-Din al-Qassam -prikaatit.

Ryhmän kieltäminen kokonaan tuo Britannian linjaan Yhdysvaltojen, Kanadan ja EU:n kanssa.

Muslimiveljeskunnan haara

Vuonna 1987 perustettu Hamas on ollut vastuussa satojen israelilaisten siviilien murhasta, erityisesti työllistäen itsemurhapommittajia 1990- ja 2000-luvuilta.

Hamas on Muslimiveljeskunnan palestiinalainen haara, ja se on tiukasti ja selkeästi torjunut kaiken rauhanprosessin ja tunnustanut Israelin olemassaolon oikeuden.

Hamasin keskeinen tavoite on perustaa islamilainen valtio kaikille Palestiinaksi määritellylle alueelle (Välimerestä Jordan-jokeen) aseellisen taistelun avulla.

Hamas valtasi Gazan alueen väkivaltaisessa vallankaappauksessa vuonna 2006, jolloin palestiinalaishallinto potkittiin. Siitä lähtien he ovat ajoittain laukaisseet tuhansia raketteja Israelia kohti.

Viimeksi viikon kestäneessä konfliktissa toukokuussa Hamas ampui yli 4,000 XNUMX rakettia Israelia kohti.

Nykyinen Israelin hallitus noudattaa erottelupolitiikkaa, joka pyrkii vahvistamaan maltillisia palestiinalaispoliittisia voimia palestiinalaishallinnossa.

Israel suhtautuu myönteisesti Britannian toimeen

Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi twiitissä: "Hamas on terroristijärjestö yksinkertaisesti sanottuna."

"Hamas on radikaali islamilainen ryhmä, joka kohdistaa kohteen viattomiin israelilaisiin ja pyrkii Israelin tuhoamiseen. Olen tyytyväinen Yhdistyneen kuningaskunnan aikomukseen julistaa Hamas kokonaisuudessaan terroristijärjestöksi - koska se on juuri sitä", hän sanoi.

Ulkoministeri Yair Lapid sanoi, että "terrorijärjestössä ei ole laillista osaa, ja kaikki yritykset erottaa terroristijärjestön osia ovat keinotekoisia".

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Brexit

Šefčovič sanoo, että Yhdistyneen kuningaskunnan uuden sävyn on johdettava konkreettisiin ratkaisuihin

Julkaistu

on

Tämänpäiväistä (19. marraskuuta) kokousta seuranneessa lausunnossa Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič toisti, että "siirrytään tulossuuntautuneeseen tilaan ja ratkaistaan ​​pohjoisirlantilaisten sidosryhmien esille ottamat kysymykset".

Šefčovič sanoi, että oli olennaista, että Yhdistyneen kuningaskunnan puolelta viime viikolla otettu sävynmuutos "johtaa nyt yhteisiin konkreettisiin ratkaisuihin pöytäkirjan puitteissa". Hän korosti, että edistystä tarvitaan ja että se oli Yhdistyneen kuningaskunnan poliittisen hyvän tahdon testi. 

Varapresidentti sanoi, että tulliasioissa oli "alkuperäistä hyödyllistä teknisellä tasolla", mutta "kehotti" Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta ottamaan selkeän askeleen kohti EU:ta terveys- ja kasvinsuojeluvalvonnan alalla vastavuoroisesti EU:ssa. 

Ison-Britannian ministeri Lord Frost sanoi, että merkittäviä aukkoja on jäljellä ja vaikka se ei pystynyt vastaamaan EU:n pyrkimyksiin helpottaa käytännön ongelmia aineellisesti, hän uhkasi edelleen laukaista Irlannin ja Pohjois-Irlannin välisen pöytäkirjan 16 artiklan "täyttääkseen velvollisuutensa Pohjois-Irlantia kohtaan Irlanti."

Mainos

Aiemmin päivällä Šefčovič puhui Dublin City Universityn brexit-instituutissa ja sanoi puheessaan, että erosopimus, joka sisältää Pohjois-Irlannin pöytäkirjan, oli ennakkoehto vuonna 2020 saavutetulle kauppa- ja yhteistyösopimukselle: "Kaksi sopimusta ovat olennaisesti yhteydessä toisiinsa – yksi ei voi olla olemassa ilman toista."

Demokraattista unionistipuoluetta (DUP) lukuun ottamatta mikään merkittävä Pohjois-Irlannin poliittinen puolue ei tavoittele Pohjois-Irlannin edustajakokouksen romahtamista tässä asiassa. Toisen suuren unionistipuolueen, Ulsterin unionistipuolueen (UUP) johtaja Doug Beattie on sanonut, että pöytäkirjaan liittyvät asiat tulisi käsitellä neuvotteluin.

Mainos

Myös liittoutumaton Alliance Party ja nationalistiset puolueet (Sinn Fein ja SDLP) ovat suhtautuneet myönteisesti Euroopan komission ponnisteluihin. Ison-Britannian Pohjois-Irlannin erityiskomitean edustajat tapasivat eilen Euroopan parlamentin EU-UK-koordinointiryhmän jäseniä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Brexit

Šefčovič suhtautuu myönteisesti sävynmuutokseen Yhdistyneen kuningaskunnan puolelta

Julkaistu

on

Viikon kestäneen keskustelun jälkeen Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič ilmaisi tyytyväisyytensä Britannian puolelta tapahtuneeseen sävynmuutokseen, joka seurasi tapaamistaan ​​Ison-Britannian suhteista EU:hun vastaavan ministerin Lord Frostin kanssa. 

Šefčovič sanoi, että ensi viikolla laserin kaltainen painopiste kiinnitetään lääkekysymykseen ja muihin käytännön kysymyksiin, joita pohjoisirlantilaiset sidosryhmät ovat korostaneet. 

Hän sanoi: ”Viestini on ollut selkeä ja johdonmukainen – Euroopan unioni on sitoutunut löytämään käytännön ratkaisuja Pohjois-Irlannin kansalaisille ja sidosryhmille. Pakettimme on suora vastaus heidän esille tuomiinsa huolenaiheisiin, ja sillä on konkreettinen muutos."

Šefčovič sanoo, että EU odottaa nyt vastavuoroisen EU:n ponnistelujen säilyttämiseen Pohjois-Irlannin vakauden ja ennustettavuuden säilyttämiseksi, mikä on "paikallisen talouden kukoistamisen avaintekijä". Pöytäkirjan ja EU:n paketin tarjoamat parannetut mahdollisuudet toteutuvat.

Mainos

Lordi Frost antoi kokouksen jälkeen lausunnon, jossa todettiin, että Yhdistyneen kuningaskunnan olisi pitänyt löytää yksimielinen tapa edetä. Siitä huolimatta Frost piti uhkanaan käyttää 16 artiklan suojatoimia, vaikka se olisikin "laillisena osana pöytäkirjan määräyksiä".

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa