Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio hyväksyy 120 miljoonan euron espanjalaisen suunnitelman kasvihuoneiden muutoksen ja nykyaikaistamisen tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on havainnut, että elvytys- ja sietokykyrahastosta (RRF) saatavana oleva 120 miljoonan euron espanjalainen järjestelmä, joka tukee vihanneksia, leikkokukkia ja koristekasveja tuottavien kasvihuoneiden kokonaisvaltaista muuttamista tai nykyaikaistamista, on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Ilmoitettu järjestelmä rahoitetaan RRF: stä sen jälkeen, kun komissio on myönteisesti arvioinut Espanjan elvytys- ja selviytymissuunnitelman ja neuvosto on hyväksynyt sen.

Järjestelmän, joka kestää 31. joulukuuta 2023, tavoitteena on parantaa vihannesten, leikkokukkien ja koristekasvien alkutuottajien kilpailukykyä ja kestävyyttä tukemalla niiden ekologista siirtymistä. Ohjelmassa julkinen tuki myönnetään suorina avustuksina, ja se kohdistuu rakenteellisiin ja energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviin investointeihin. Komissio arvioi tukiohjelmaa EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti maa- ja metsätalouden sekä maaseudun valtiontukea koskevien suuntaviivojen mukaisesti, joiden avulla jäsenvaltiot voivat myöntää tukea elinkelpoisen elintarviketuotannon varmistamiseksi ja elintarvikkeiden tehokkaan ja kestävän käytön edistämiseksi resursseja älykkään ja kestävän kasvun saavuttamiseksi.

Komissio päätteli, että tuki helpottaa taloudellisen toiminnan kehitystä eikä vaikuta haitallisesti kaupankäynnin olosuhteisiin yhteisen edun vastaisella tavalla. Siksi komissio on todennut, että järjestelmä on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Kaikki investoinnit ja uudistukset, jotka sisältävät valtiontukea ja jotka sisältyvät kansallisen elvytyssuunnitelman yhteydessä esitettyihin kansallisiin elvytyssuunnitelmiin, on ilmoitettava komissiolle etukäteen hyväksyttäväksi, elleivät ne kuulu jonkin valtiontuen ryhmäpoikkeussääntöjen piiriin. Komissio arvioi tällaiset toimenpiteet ensisijaisesti ja on antanut jäsenvaltioille ohjeita ja tukea kansallisten suunnitelmien valmisteluvaiheessa helpottaakseen RRF: n nopeaa käyttöönottoa. Samaan aikaan komissio varmistaa päätöksessään, että sovellettavia valtiontukisääntöjä noudatetaan, jotta voidaan säilyttää tasapuoliset toimintaedellytykset sisämarkkinoilla ja varmistaa, että RRF -varoja käytetään tavalla, joka minimoi kilpailun vääristymät ja älä syrjäytä yksityisiä investointeja.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.64328 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Euroopan komissio

Lähes 100 miljoonan rokotteen lahjoitus Team Europen rahoittamana osana presidentti von der Leyenin ilmoittamaa 500 miljoonaa

Julkaistu

on

Team Europe ja Gavi Vaccine Alliance ovat ilmoittaneet lahjoittavansa 99.6 miljoonaa annosta Johnson & Johnson -rokotetta, joka toimitetaan ennen vuoden loppua. Tämä on osa Euroopan unionin sitoumusta jakaa vähintään 500 miljoonaa rokoteannosta matala- ja keskituloisten maiden kanssa vuoden 2022 puoliväliin asti. Ensimmäiset erät toimitetaan nyt Nigeriin (496,800 50,400), Djiboutiin (2,764,800 633,600), Nigeriaan (302,400 230,400 496,800), Togoon (144,000 XNUMX), Keski-Afrikan tasavaltaan (XNUMX XNUMX), Kongon demokraattiseen tasavaltaan (XNUMX XNUMX) , Guinean tasavaltaan (XNUMX). ja Mauritaniassa (XNUMX XNUMX), ja se jatkuu tulevina viikkoina muissa Afrikan mantereen maissa.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Eurooppa-tiimi edistää maailmanlaajuista solidaarisuutta COVID-19:ää vastaan. Nämä lähes 100 miljoonaa annosta Johnson & Johnsonia, jotka toimitetaan COVAXin kautta, ovat niiden 500 miljoonan annoksen joukossa, jotka olemme sitoutuneet toimittamaan haavoittuvimpiin maihin tulevina kuukausina. Ensimmäiset annokset ovat saapuneet Nigeriin, ja ne saapuvat muihin maihin tällä viikolla. Jatkamme rokotteiden jakamista. Samalla tuemme maailmanlaajuisen rokotevalmistuskapasiteetin vahvistamista erityisesti Afrikassa. Tämä uusi lahjoitus antaa COVAXille mahdollisuuden nopeuttaa toimituksiaan vuonna 2021 ja vuoden 2022 alussa. Team Europe jatkaa vahvaa sitoutumistaan ​​rokotteiden tasapuoliseen saatavuuteen."

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Euroopan komissio

17. EU:n ja Keski-Aasian ministerikokous – Haasteiden kääntäminen mahdollisuuksiksi

Julkaistu

on

22. marraskuuta korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) ja kansainvälisistä kumppanuuksista komissaari Jutta Urpilainen osallistuivat 17th EU:n ja Keski-Aasian ministerikokous Dushanbessa (Tadžikistan). Kokouksen puheenjohtajana toimi korkea edustaja Borrell ja isännöi Tadžikistanin ulkoministeri Sirojiddin Muhriddin, ja siihen osallistuivat Kazakstanin, Kirgisian, Uzbekistanin ulkoministerit ja Turkmenistanin varaulkoministeri.

Jonkin sisällä yhteinen lehdistötiedote osallistujat vahvistivat sitoutumisensa vahvistaa EU:n ja Keski-Aasian yhteistyötä vihreän ja kestävän COVID-19-jälkeisen toipumisen tukemiseksi ja työskentelemään yhdessä joidenkin Afganistanin kehityksen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Korkea edustaja Borrell sanoi: "Keski-Aasian maat ovat saavuttaneet merkittäviä saavutuksia itsenäistymisensä jälkeen 30 vuotta sitten. EU:lla on suuret panokset Keski-Aasian kehittymiselle sitkeämmäksi, vauraammaksi ja tiiviimmin toisiinsa liittyväksi taloudelliseksi ja poliittiseksi alueeksi. EU ja Keski-Aasia ovat vahvasti sitoutuneet tiivistämään yhteistyötään, jotta COVID-19:n jälkeinen tilanne paranee. Haluamme myös tehostaa yhteisiä ponnisteluja joidenkin Afganistanin tilanteesta johtuvien yhteisten haasteiden hallitsemiseksi. EU voi antaa vahvan panoksen alueen tulevaisuuteen, jos Keski-Aasian valtiot osoittavat määrätietoista sitoutumistaan ​​uudistuksiin ja demokratiaan.

Komissaari Urpilainen lisäsi: "EU:n ja Keski-Aasian kumppanuus rakentaa yhteistä polkua vihreään, kestävään, osallistavaan ja kestävään elpymiseen COVID-19:n jälkeen. Haluamme vahvistaa yhteistyötä ilmaston, yhteyksien, kaupan ja investointien, energian ja turvallisuuden aloilla. Toimimme myös kansalaisyhteiskunnan ja nuorten kanssa kehittääksemme tiiviimpää kumppanuutta."  

Mainos

Ministerikokous pidettiin vain muutama päivä korkean edustajan tapaamisen jälkeen Borrell toimi ulkoasiainneuvoston puheenjohtajana kehitysyhteistyökokoonpanossa, johon osallistui komissaari Urpilainen, jossa keskusteltiin veteen ja kestävään kehitykseen liittyvistä haasteista Keski-Aasiassa.

Ministerikokouksessa EU tiedotti alueellisen yhteistyön painopistealueistaan ​​vuoden 2019 mukaisesti. EU:n Keski-Aasiaa koskeva strategia: kestävyyden, vaurauden ja alueellisen yhteistyön edistäminen.

Kokous tarjosi myös mahdollisuuden keskustella useiden EU-rahoitteisten ohjelmien toteuttamisesta, mukaan lukien Keski-Aasian rajavalvontaohjelma (BOMCA) ja terrorismin vastainen hanke Lainvalvonta Keski-Aasiassa (LEICA) sekä ehdottaa uusia aloitteita, mukaan lukien uusi alueiden välinen vuoropuhelu kansainvälisistä työnormeista. EU ja Keski-Aasia odottavat voivansa järjestää vuoden 2022 aikana korkean tason yhteyksiä käsittelevän konferenssin.

Mainos

Vieraillessaan Dushanbessa korkea edustaja Borrell ja komissaari Urpilainen myös neuvottelee Tadžikistanin hallituksen ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa edistääkseen tiiviimpää yhteistyötä ja pyrkimyksiä hallita Afganistaniin liittyviä haasteita, mukaan lukien humanitaarinen tilanne, vakaus, turvallisuus, radikalisoituminen, terrorismi ja laiton huumekauppa. COP26:n jälkeen ja Tadžikistanin valtavan vesivoimakapasiteetin valossa EU keskustelee myös tavoista edistää yhteistyötä maan ja laajemman alueen kanssa vesi-, energia- ja ilmastokysymyksissä.

Tausta

EU hyväksyi vuonna 2019 uuden Keski-Aasiaa koskevan strategian (Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan), joka korostaa alueen kasvavaa strategista merkitystä EU:lle. EU:lla on merkittäviä panoksia Keski-Aasiassa, kun otetaan huomioon alueen strateginen maantieteellinen sijainti ja keskeinen rooli Euroopan ja Aasian yhteyksissä, sen valtavat energiavarat (Kazakstan on EU:n neljäs raakaöljyn toimittaja), merkittävä markkinapotentiaali (70 miljoonaa asukasta, Heistä 35 prosenttia on alle 15-vuotiaita) ja kiinnostuksemme alueellisesta turvallisuudesta ja muuttoliikkeestä, erityisesti Afganistanin kehityksen valossa.

Lisätietoja

Tietolehti EU:n ja Kazakstanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Tadžikistanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Uzbekistanin suhteista

Tietolehti EU:n ja Kirgisian tasavallan suhteista

Tietolehti EU:n ja Turkmenistanin suhteista

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU haluaa yhtenäistää rokotustodistuksen voimassaoloajan

Julkaistu

on

By

Euroopan komissio pyrkii yhdenmukaistamaan COVID-19-rokotustodistuksen voimassaoloajan, mukaan lukien tehosterokotusten vaikutukset, terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi maanantaina (22.), joissakin EU-maissa ennätykselliset tartuntaluvut. kirjoittaa Sabine Siebold, Reuters.

"Olen täysin samaa mieltä kiireellisyydestä, ja siksi Euroopan komissio työskentelee äärimmäisen kiireellisesti vahvistaakseen vapaan liikkuvuuden koordinointia, mukaan lukien voimassaolon kesto ja tehosteiden rooli rokotuskampanjassa", hän sanoi eurooppalaisille lainsäätäjille. Strasbourg.

Itävallasta tuli maanantaina ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka otti uudelleen käyttöön lukituksen rokotteiden käyttöönoton jälkeen ja sulki ei-välttämättömät kaupat, baarit ja kahvilat, kun tapausmäärät nostivat toista peräkkäistä talvea syvässä pakkasessa mantereella. Lue lisää.

Kyriakides sanoi, että keskusteluja EU-maiden kanssa COVID-sertifikaatista käydään ja blokin toimeenpaneva komissio aikoi tehdä ehdotuksia tällä viikolla.

Mainos

"Olemme päättäneet kääntää nykyisen aallon... ja olemme myös tietoisia siitä, että meidän on annettava kansalaisille selkeitä, johdonmukaisia ​​viestejä", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa