Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän piilotetut uhkaukset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Näinä maaliskuun viime päivinä Kreml on lisännyt tukea venäläismielisille elementeilleen monissa Euroopan kaupungeissa. Näillä toimilla, mielenosoitusten ja mielenosoitusten varjolla, Venäjä soluttautuu militantteja ja ääriaineksia Euroopan tilaan, yrittää heikentää ja horjuttaa tilannetta.

Putinin politiikan kannattajien lähes yhtäaikainen ilmestyminen Euroopan kaupunkien kaduille on yhtä yllättävää kuin näiden kannattajien määrä. Ilmeisesti tämä on luku, jonka Kreml pystyy maksamaan täyden mittakaavan sodan yhteydessä Ukrainan kanssa ja pakotteiden painostuksesta.

Järjestäytyneiden Venäjä-mielisten mielenosoitusten Espanjassa, Tšekin tasavallassa, Moldovassa ja Moskovan politiikan tukemisen ilmaisujen Sveitsissä ja Puolassa pitäisi Putinin mukaan osoittaa, että Venäjällä on kannattajiaan monissa Euroopan kaupungeissa. Mutta tämä Venäjä-mielisten mielenosoitusten synkronoitu ilmentymä vain vahvistaa Kremlin pitkäaikaisen strategian rahoittaa laittomasti radikaaleja ja vasemmistolaisia ​​liikkeitä Euroopassa.

Vastauksena he yleensä vastustavat Euroopan yhtenäisyyttä ja lobbaavat Venäjä-myönteisiä etuja kotimaissaan. Venäläiset vaikutusagentit ovat piilotettu ja vaarallinen uhka, joka valitettavasti keskittyy moniin Euroopan maihin. Nämä ovat yleensä tavallisia Venäjää kohtaan myötätuntoisia kansalaisia, venäläisiä siirtolaisia ​​ja poliittisten liikkeiden edustajia. Venäjän tiedustelupalvelut pitävät tätä eurooppalaisten ryhmää kohdeyleisönä, joka myötävaikuttaa yrityksiin horjuttaa Eurooppaa.

Venäjä-mielisen puolueen Shor kannattajien mielenosoitus, joka pidettiin 12. maaliskuuta Chisinaussa, oli tällainen yritys. Siihen liittyi hallituksen vastaisia ​​iskulauseita, eikä tämä ollut mitään uutta Moldovan viranomaisille eikä Euroopalle. Moldovan tilannetta yritettiin horjuttaa syksyllä 2022, ja näiden yritysten takana olivat myös Venäjän erikoispalvelut, jotka käyttivät Venäjä-mielisiä Moldovan puolueita omiin tarkoituksiinsa. Edellisenä päivänä Chisinaun lentokentällä tapahtui tapaus, jonka aikana Wagner PMC:n palkkasoturi pidätettiin ja palautettiin maahan, josta hän oli tullut. On selvää, ettei tämäkään ole sattumaa, sillä kun Kreml lähettää Wagnerin palkkasotureita EU:hun, se asettaa itse asiassa viivästetyn toiminnan "aikapommin" nukkumissolun perustamiseksi, jota voidaan myöhemmin käyttää Euroopan horjuttamiseen. Joten mielenosoitusten, mielenosoitusten ja erilaisten toimien varjolla Venäjä yrittää soluttautua mahdollisimman monta vaikutusagenttiaan Euroopan maihin horjuttaakseen tilannetta.

Putin näkee lännen edelleen vastustajanaan ja haluaa heikentää, jakaa ja riistää sen yhtenäisyyden ja voiman. Kremlin mielestä Venäjän hybridiaggressio on tärkeä osa strategiaa. Siksi Venäjän viranomaiset eivät vain suunnittele, vaan ovat ilmeisesti jo alkaneet toteuttaa epävakautta ja sabotointia useissa Euroopan maissa, yrittäen näin kääntää huomion Ukrainan sodasta ja peittää omia epäonnistumisiaan rintamalla.

Viimeaikaisia ​​Venäjä-mielisiä mielenosoituksia Bilbaossa, Prahassa, Chisinaussa ja yrityksiä saada Wagner-palkkasoturi Moldovaan voidaan pitää osana samaa Kremlin suunnitelmaa. Wagnerin väestön merkittävä väheneminen tietyissä Afrikan maissa - Keski-Afrikan tasavallassa, Malissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa - sopii tähän järjestelmään. Tiedetään, että ainakin 5,000 venäläistä palkkasoturia oli näissä maissa maaliskuuhun 2023 asti. Mutta nyt heidän määränsä on laskenut noin 10%. Jotkut asiantuntijat uskovat, että suurin osa 500 Afrikasta lähteneestä venäläisestä palkkasoturista on asettunut Eurooppaan. Mutta vaikka venäläiset militantit yrittävät päästä Moldovaan lähes avoimesti, ilman suurta pelkoa, heidän tiensä EU/NATO-maihin tulee olemaan salaisempi ja varovaisempi.

Mainos

Tässä on syytä muistaa, kuinka Moskova "istutti" sabotoijansa Ukrainan kaupunkeihin täysimittaisen hyökkäyksen aattona. Tiedetään, että osa heistä oli asettunut Ukrainaan 2-3 vuotta ennen sotaa. Sitten kaikki meni venäläisen pelikirjan mukaan: tavallinen elämä tavallisissa Ukrainan kaupungeissa. Sabotoijat saivat samalla keskeistä tietoa ja ottivat yhteyksiä kiinnostaviin piireihin. Kaikki tämä tehtiin käyttääkseen tätä tiedustelutietoa Venäjän joukkojen hyökkäyksen aikana. Ainoastaan ​​ukrainalaisten sotilaiden rohkea vastarinta ja Ukrainan kansan täydellinen lujittaminen hyökkäävän vihollisen edessä häiritsi heidän suunnitelmansa.

Venäjän hyökkäyksen alusta ja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan käännekohdan jälkeen Moskova on alkanut heittää agenttejaan taisteluun entistä intensiivisemmin poliittisella ja informaatiorintamalla oikeuttaakseen Venäjän terroria, sotarikoksia ja kansanmurhaa.

Suunnittelemalla Venäjä-mielisiä mielenosoituksia Moskova haluaa lähettää viestin Euroopan hallituksille, että Euroopan maissa on monia poliittisia voimia ja kansalaisia, jotka väitetään tukevan Putinin politiikkaa. Tällä tavoin Kreml haluaa herättää näiden maiden väestössä tiettyjä epäilyksiä lännen yhtenäisyydestä Venäjän hyökkäyksen torjunnassa. Lisäksi Euroopan tapauksessa Putin ajaa paljon monimutkaisempaa strategiaa, sillä sabotoijat ovat Venäjän kannattajia – poliittisia puolueita, johtajia ja liike-elämän edustajia, joilla on oma intressi tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa.

Moskova hyödyntää Euroopan maiden välisiä ristiriitoja alkaen sosioekonomisista ongelmista ja yrittää selittää niiden syytä Ukrainalle annettavalla tuella. Tämän taktiikan seurauksena sodanvastaisesta lobbasta Euroopassa on tahattomasti tulossa Kremlin liittolainen. Monissa Euroopan maissa hajallaan oleva venäläinen diaspora on tärkeässä roolissa näissä epävakautta aiheuttavissa prosesseissa. Euroopassa on paljon venäläisiä, mutta heistä ei ole tullut osa eurooppalaista maailmaa, he eivät hyväksy eivätkä jaa eurooppalaisia ​​arvoja ja elämäntapoja edes vuosien siellä elämisen jälkeen. Siksi ne ovat edelleen ihanteellinen ympäristö ääriaineksille suunnitella sabotaasi.

Esimerkiksi venäläinen diaspora teki Saksassa kumouksellista työtä täyttääkseen saksalaiset postilaatikot nimettömillä kirjeillä, joissa vaadittiin kiireellistä lentoa Saksasta väittäen, että Yhdysvallat suunnittelee hyökkäystä. Tämä kampanja käynnistettiin samaan aikaan EU:n Venäjä-mielisten mielenosoitusten kanssa. Jos tähän kumouksellisten toimien cocktailiin lisätään se tosiasia, että Wagner-palkkasoturit ovat jo asettuneet Euroopan kaupunkeihin ja heillä on taistelukokemusta ja -taitoja terrori-iskujen ja sabotoinnin tekemisessä, sekoitus on räjähtävä. On selvää, että Putin on käynnistänyt uuden vaiheen hybridihyökkäystä Eurooppaa vastaan ​​sotilaallisten epäonnistumistensa ja pakotteiden painostuksen taustalla yrittääkseen häiritä maailmanlaajuista tuen vahvistamista Ukrainalle.

Kremlin hybridiaggressio jatkuu yrittäen tunkeutua pidemmälle Euroopan avaruuteen. Siellä Venäjä-mieliset palkkasoturit ja mielenosoitukset tulevat vaarallisiksi elementeiksi, jotka tasoittavat tietä viholliselle saavuttaa unelmansa Euroopan jakamisesta ja heikentämisestä. Tämän estämiseksi Venäjän salaisen ääriliikkeen uhkaukset on paljastettava ja neutraloitava tänään, sillä huomenna voi olla liian myöhäistä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa