Liity verkostomme!

Venäjä

Putin tekee yllätysmatkan Mariupoliin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki yllätysvierailun Mariupoliin, Venäjän valtionmedia kertoi sunnuntaina (19. maaliskuuta), mikä olisi Kremlin johtajan ensimmäinen matka Venäjän miehittämille Ukrainan Donbas-alueen alueille sodan alkamisen jälkeen.

Vierailu tuli Putinin matkan jälkeen Krim lauantaina (18. maaliskuuta) ennalta ilmoittamattomalla vierailulla juhlistamaan yhdeksänttä vuotta siitä, kun Venäjä liitti niemimaan Ukrainaan, ja vain kaksi päivää Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) jälkeen antoi pidätysmääräyksen Venäjän johtajalle.

Mariupol, joka kaatui Venäjälle toukokuussa yhden sodan pisimmän ja verisimmän taistelun jälkeen, oli Venäjän ensimmäinen suuri voitto sen jälkeen, kun se ei onnistunut valloittamaan Kiovaa ja keskittyi sen sijaan Kaakkois-Ukrainaan.

Putin lensi helikopterilla Mariupoliin, Venäjän uudet virastot raportoivat Kremliin viitaten. Se on lähimpänä etulinjoja, joista Putin on ollut vuoden kestäneen sodan jälkeen. Autoa ajaessaan Putin matkusti useilla kaupunginosilla, pysähtyi ja jutteli asukkaiden kanssa.

Mariupol Azovinmerellä muuttui kyteväksi kuoreksi sen jälkeen viikkoa taistelevat. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) sanoi, että Venäjän varhainen pommi-isku Mariupolissa sijaitsevaan synnytyssairaalaan oli sota rikollisuus.

Kansainvälinen rikostuomioistuin antoi perjantaina Putinia vastaan ​​pidätysmääräyksen, jossa hän syytti häntä sotarikoksesta satojen lasten laittoman karkottamisen vuoksi Ukrainasta, mikä on erittäin symbolinen liike, joka eristää Venäjän johtajan entisestään.

Vaikka Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski on tehnyt useita matkoja taistelukentälle vahvistaakseen joukkojensa moraalia ja puhuakseen strategiasta, Putin on suurelta osin pysynyt Kremlin sisällä ajaessaan Venäjän "erityissotaoperaatiokseen" Ukrainassa.

Mainos

Kiova ja sen liittolaiset sanovat, että nyt 13. kuukauttaan kestänyt hyökkäys on imperialistinen maankaappaus, joka on tappanut tuhansia ja siirtänyt miljoonia ihmisiä kotiseudultaan Ukrainassa.

Venäjän armeijan rakentamassa uudessa asuinalueella Mariupolissa Putin vieraili perheen luona heidän kotonaan, kertoivat venäläiset tiedotusvälineet.

"Valtionpäämies tutki myös Mariupolin rantaviivaa pursiseuran alueella, teatterirakennusta, kaupungin ikimuistoisia paikkoja", Interfax-toimisto lainasi Kremlin lehdistöpalvelua.

Mariupol sijaitsee Donetskin alueella, yksi neljästä alueesta, jotka Putin muutti syyskuussa liittämäänsä. Kiova ja sen läntiset liittolaiset tuomitsivat liikkeen laittomaksi. Donetsk ja Luhanskin alue muodostavat suurimman osan Ukrainan Donbasin teollistuneesta osasta, joka on nähnyt Euroopan suurimman taistelun sukupolvien ajan.

Venäjän tiedotusvälineet kertoivat sunnuntaina, että Putin tapasi myös Ukrainan sotilasoperaationsa ylimmän komentajan, mukaan lukien Moskovan Ukrainan sotaa johtavan kenraalipäällikön Valeri Gerasimovin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa