Liity verkostomme!

Venäjä

Yhdysvallat varoittaa katastrofaalisista seurauksista, jos Venäjä käyttää ydinaseita Ukrainassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain sunnuntain (25. syyskuuta) varoitus annettiin sen jälkeen, kun Venäjän ulkoministeri totesi, että alueet, joilla on laajalti kritisoitu kansanäänestyksiä, saisivat täyden suojan, jos Moskova liittää ne.

Neljällä Itä-Ukrainan alueella äänestettiin kolmatta kertaa tavoitteenaan liittää Venäjän väkivaltaisesti valtaama alue. Venäjän parlamentti saattoi virallistaa liittämisen muutamassa päivässä.

Moskova voisi käyttää Luhanskin ja Donetskin alueita, Hersonia, Zaporizhzhiaa ja Hersonia liittääkseen ne Venäjään kuvatakseen yrityksiä ottaa ne takaisin hyökkäyksenä Venäjää vastaan ​​ja varoituksena Kiovalle, sen länsimaisille liittolaisille.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan totesi että Yhdysvallat vastaisi Venäjän ydinaseiden käyttöön Ukrainaa vastaan. Hän varoitti myös Moskovaa "katastrofaalisista" seurauksista.

Sullivan sanoi, että tämän rajan ylittämisellä Venäjällä on katastrofaaliset seuraukset Venäjälle NBC:n "Meet the Press" -televisio-ohjelmassa. "Yhdysvallat reagoi päättäväisesti."

Tämä viimeisin Yhdysvaltain varoitus tuli presidentti Vladimir Putinin epämääräisesti verhotun ydinuhan jälkeen Keskiviikko (21 syyskuu). Putin sanoi, että Venäjä käyttää kaikkia aseita puolustaakseen aluettaan.

YK:n yleiskokouksessa pitämän puheen jälkeen Sergei Lavrov esitti tämän asian tiedotustilaisuudessa. Hän toisti Moskovan valheelliset väitteet, joiden mukaan Kiovaan tunkeutuvat hyökkääjät olisivat laillisesti perustaneet uusnatsihallituksen ja olivat laittomia.

Mainos

Lavrov vastasi, että Venäjä voisi käyttää ydinaseita puolustaakseen liitettyjä alueita, jos sillä olisi oikeus.

Liz TrussBritannian pääministeri sanoi, että Britannian ja sen liittolaisten ei pitäisi kuunnella Putinin uhkauksia. Hän kutsui sitä strategiseksi virheeksi, koska hän ei ollut ennakoinut Westin reaktion voimakkuutta.

Truss totesi, että meidän ei pitäisi kuunnella hänen sapelin helistämistä tai hänen vääriä uhkauksiaan CNN:n haastattelussa sunnuntaina.

"Meidän pitäisi jatkaa pakotteiden asettamista Venäjälle ja tukea ukrainalaisia."

Ukraina ja sen liittolaiset hylkäsivät kansanäänestykset petoksena, jonka tarkoituksena oli oikeuttaa sodan kärjistyminen ja Moskovan mobilisaatiopyrkimys viimeaikaisten taistelukenttien tappioiden jälkeen.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan tuntemattomat lähteet väittivät, että Venäjän parlamentti voisi keskustella uusien alueiden sisällyttämisestä lakiehdotuksiin jo torstaina. Valtion ylläpitämä RIA Novosti sanoi, että Putin voisi puhua parlamentille perjantaina (30. syyskuuta).

Venäjä väittää, että kansanäänestykset, jotka järjestettiin nopeasti sen jälkeen, kun Ukraina valtasi alueen takaisin vastahyökkäyksellä aiemmin tässä kuussa, antavat näillä alueilla asuville ihmisille mahdollisuuden ilmaista mielipiteensä.

Luhanskin alueen kuvernööri totesi, että Venäjän tukemat viranomaiset kulkivat ovelta ovelle kantaen vaaliurnia. Jos asukkaat eivät äänestäneet oikein, heidän nimensä poistettiin.

Verkkohaastattelussa Luhanskin kuvernööri Serhi Gaidai sanoi, että nainen käveli kadulla kantaen karaokemikrofonia ja pyysi kaikkia osallistumaan kansanäänestykseen.

"Miehitysvoimien edustajat liikkuvat asunnosta toiseen äänestysurnalla. Se on salainen äänestys."

Venäjän joukkojen hallitsema alue näillä neljällä alueella on noin 15 % Ukrainasta. Se on suunnilleen sama kuin Portugali. Tämä lisäisi Krimiä, jonka Venäjä väittää liittäneensä vuonna 2014.

Osa alueista on edelleen Ukrainan hallinnassa kullakin alueella, mukaan lukien noin 40 prosenttia Zaporizhzhiasta ja Donetskin maakunnan pääkaupungista. Taistelut olivat intensiivisiä koko rintamalla, erityisesti Pohjois-Donetskissa sekä Hersonissa.

Volodymyr Zelenski vaatii, että Ukraina saa takaisin koko alueensa. Hän sanoi, että jotkut yhteenotot olivat tuottaneet "positiivisia tuloksia" Kiovalle.

"Tämä on Donetskin alue, tämä on meidän Kharkivin alueemme. Hän sanoi tämän iltaisissa videokommenteissa.

Ukrainan asevoimien esikunta totesi, että Venäjä oli ampunut neljä ohjusta ja seitsemän ilmaiskua sekä 24 pommitusta Ukrainan kohteisiin viimeisen 24 tunnin aikana. Tämä sisälsi kymmeniä kyliä Donetskissa ja sen ympäristössä, Khersonissa ja muilla alueilla.

Reuters ei pystynyt itsenäisesti tarkistamaan tilejä.

VENÄJÄ PROTESTI LUONNON KOHTA

Putin johti keskiviikkona Venäjän ensimmäistä sotilaallista mobilisaatiota toisen maailmansodan jälkeen. Tämä käsky herätti mielenosoituksia Venäjällä ja monet sotilasikäiset miehet pakenivat.

Kaksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista lainsäätäjistä puhui sarjasta mobilisaatiota valitukset Sunnuntaina (25. syyskuuta) kehotettiin alueellisia virkamiehiä ratkaisemaan nopeasti julkista vihaa sytyttävät "ylimäärät".

OVD-Infon mukaan yli 2,000 XNUMX ihmistä pidätettiin Venäjällä lakiesitysten vastaisten mielenosoitusten vuoksi. Mielenosoitukset ovat ensimmäisiä merkkejä siitä, että Venäjällä on ollut tyytymättömyyttä sodan alusta lähtien, vaikka kritiikki on kiellettyä.

Ainakin 100 ihmistä pidätettiin poliisin ja mielenosoittajien välisten yhteenottojen jälkeen Dagestanin Etelä-Venäjällä, jossa on muslimienemmistö.

Zelenski myönsi protestit videopuheessaan.

Hän sanoi: "Jatka taistelua, jotta lapsiasi ei lähetetä kuolemaan - kaikki ne, jotka voidaan kutsua tämän rikollisen venäläisen mobilisaation kautta."

"Koska tulette riistämään lapsiemme hengen ja minä puhun isänä, emme anna sinun päästä eroon siitä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa