Liity verkostomme!

Afrikka

Venäläisen Wagner-ryhmän johtajanvaihdosta julkaistiin uusia yksityiskohtia

Julkaistu

on

Hiljattain toimittanut journalistinen tutkimus Bellingcat raportit Wagnerin yksityisen sotilasryhmän päällikön vaihdosta. Tämä yhteinen tutkimus Insider, Bellingcat että Der Spiegel panee merkille, että ryhmän uusi päällikkö voi olla Konstantin Pikalov, joka tunnetaan paremmin nimellä Mazay, kirjoittaa Louis Auge.

Tiedotusvälineiden mukaan Mazay osallistui ryhmän kampanjaan Keski-Afrikan tasavallassa (CAR) heinäkuun alussa 2018. Julkaisun toimittajien ottaman kirjeenvaihdon kontekstista, joka koskee hänen toimintaansa Afrikassa, käy selväksi, kuinka vaikuttava Mazay on - on raportoitu, että Keski-Afrikan presidentin sotilaneuvonantaja noudatti henkilökohtaisesti hänen suosituksiaan.

Tiedotusvälineiden mukaan hän oli se, joka koordinoi tiedotusta ja ideologista työtä ryhmän kanssa Keski-Afrikan tasavallassa.

Asiakirjan hankkinut Bellingcat osoittavat sähköisessä kirjeenvaihdossa, että jos Valeri Zakharov oli muodollisesti CAR-presidentin sotilaallinen neuvonantaja, niin Mazay oli vastuussa tärkeistä sotilasasioista.

Yksi sähköposti sisältää esimerkiksi skannatun kirjeen Bambarin kaupungin paikallisilta väliaikaisilta viranomaisilta Venäjän asevoimien komentajalle Etelä-Afrikan tasavallassa.

13. toukokuuta 2019 päivätyssä kirjeessä pyydettiin kiireellistä ja yksityistä tapaamista "keskustelemaan erityisen arkaluonteisesta tilanteesta Bambarin kaupungissa". Kirjeissä mainitaan, että Venäjän armeijan komento on lähettänyt Mazaylle ohjeet jatkotoimenpiteisiin.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Wagnerin johdon vaihtaminen voi liittyä ryhmän muodon muutokseen.

Dmitry Utkin, joka aiemmin johti yritystä ja vastasi Ukrainan ja Syyrian rintamista, on saattanut poistua ryhmästä metodologian ja työn vektorin muutosten vuoksi.

Yksityinen sotilasyhtiö on siirtynyt suorasta osallistumisesta sotilasoperaatioihin sotilaallisen ja poliittisen koulutuksen ja vuorovaikutuksen strategiaan. Lähteiden mukaan Wagner-ryhmä tarjoaa vihollisuuteen osallistumisen sijaan neuvonta- ja koulutustukea useissa geopoliittisissa paikoissa Afrikan maissa, Libya mukaan lukien.

Yrityksen päällikön vaihtaminen selittyy myös muutoksella yhtiön alueellisessa suuntauksessa. Se tarkoittaa, että ryhmä on kiinnittänyt enemmän huomiota Afrikan alueeseen, tässä kokoonpanossa johtajan vaihtaminen vaikuttaa kohtuulliselta.

Tutkimuksesta paljastettujen tietojen analyysin perusteella voidaan myös tehdä mahdollinen johtopäätös siitä, että Dmitri Utkin, joka johti pitkään yksityistä sotilasyhtiötä, on nyt voitu tappaa. Tällä hetkellä hänen puhelinnumeronsa ei toimi, ja säännölliset matkansa Krasnodarista Pietariin ovat lopettaneet.

Afrikka

EU ja Saksa yhdistävät pyrkimyksiään tukea Afrikan unionin vastausta #koronavirukseen

Julkaistu

on

EU jatkaa yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa koronaviruspandemian torjumiseksi kaikilla rintamilla. Tänään Addis Abebassa Etiopiassa sijaitseviin Afrikan tautien torjunta- ja ennaltaehkäisykeskuksiin on toimitettu 500.000 10 ylimääräistä koronavirustestaussarjaa. Testipakkaukset toimitti EU: n humanitaarisen ilmasillan lento, ja Saksan hallitus on osa 1.4 miljoonan euron välitöntä tukipakettia Afrikan unionille vastauksena käynnissä olevaan koronaviruspandemiaan. Yhteensä lähes XNUMX miljoonaa viruksen uuttamista ja havaitsemista koskevaa testiä annetaan Afrikan unionin maiden käyttöön.

"Euroopan komissio jatkaa EU: n humanitaarisen ilmasillan kautta yhdessä jäsenvaltioiden kanssa tukeakseen haavoittuvia maita koronaviruspandemian keskellä. On yhteisen edun mukaista torjua pandemia maailmanlaajuisesti. Olemme sitoutuneet varmistamaan välttämättömien lääketieteellisten laitteiden tehokkaan toimituksen maihin, jotka sitä tarvitsevat eniten. Tämä erityislähetys voi tavoittaa suuren määrän maita, koska se tukee Afrikan unionin mannermaista toimintaa ”, sanoi kriisinhallinnasta vastaava komissaari Janez Lenarčič.

Sarjatoimitus on osa laajempaa Team Europe -tukea Afrikan mantereen vasteelle koronavirukselle. Saksan liittotasavallan kehitysyhteistyöministeri Gerd Müller sanoi tilaisuudessa: "Me joko voitamme koronaviruksen yhdessä maailmanlaajuisesti - tai emme lainkaan. Siksi tuemme Afrikan unionia Saksan epidemiavalmiusryhmän kautta yhteistyössä EU: n kanssa. Afrikan tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskukset koordinoivat hengenpelastuslaitteiden hankintaa AU: n jäsenvaltioille. Heillä on myös tärkeä rooli afrikkalaisten terveydenhuollon työntekijöiden kouluttamisessa. Tuemme kumppanuutta koronavirustestauksen nopeuttamiseksi varmistamme, että testaus on laajalti saatavilla. Kannatamme ystäviämme Afrikassa taistelussa koronavirusta vastaan. "

Koko lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Continue Reading

Afrikka

Johtava yleisafrikkalainen viestintäkonsultointi APO-ryhmä perustaa Jack Ma -säätiön kymmenen parhaan Afrikan Business Heroes -kilpailun finalistien valintaa

Julkaistu

on

Jack Ma -säätiön Afrikkalainen Netpient-palkintoaloite (ANPI) on valinnut APO-ryhmä Perustaja ja puheenjohtaja Nicolas Pompigne-Mognard puolivälittäjänä tuomarina tämän vuoden arvostetulle kilpailulle “Africa's Business Heroes”.

ANPI järjestää Afrikan liikesankareita - nyt toisena vuonna - ruohonjuuritason kilpailun, jonka tarkoituksena on tuoda esiin ja antaa alustaa yrittäjille kaikkialla Afrikassa, esitellä heidän liikeideoitaan ja innostaa muita tekemään niin.

Jack Ma -säätiö on sitoutunut edistämään afrikkalaista yrittäjyyttä, ja se on tuonut mukanaan joitain mantereen arvostetuimpia liikemiehiä ja sijoittajia auttamaan Afrikan yrityssankarien etsinnässä. Nicolas on osa valittua seitsemän tuomarin paneelia, joka haastattelee ehdokkaita puolivälittäjään valitun 20 yrittäjän valintalistalta ympäri Afrikkaa.

Aikaisemmissa karsintakierroksissa yli 150 merkittävää afrikkalaista yritysjohtajia toimi alkuperäisenä tuomarina vähentämään yli 20,000 50 hakijaa lopulliseen XNUMX: ään.

Verkossa pidetyssä välierässä, joka pidetään 28. ja 29. elokuuta 2020, Nicolas auttaa tunnistamaan kymmenen finalistia, jotka jatkavat kilpailemaan 'piki finaalissa' Jack Main edessä muun muassa.

Nicolas on viettänyt yli vuosikymmenen Afrikan liiketoiminnan eturintamassa. Vuonna 2007 hän perusti APO-ryhmän omasta olohuoneestaan ​​käyttämällä omia säästöjään, ja hän on nähnyt sen kasvavan johtavaksi yleisafrikkalaiseksi viestintä- ja yrityskonsultointipalveluksi, joka tarjoaa strategisia neuvoja monikansallisille organisaatioille eri toimialoilla.

Nicolas on nyt APO-ryhmän puheenjohtajana sitoutunut tukemaan seuraavan sukupolven afrikkalaisia ​​yrittäjiä. Vuonna 2019 hän aloitti sarjan konferensseja Afrikan merkittävimmissä yliopistoissa. Hän puhui yrittäjyydestä, liike-elämästä ja journalismista Ugandan, Sambian, Senegalin, Etiopian ja Etelä-Afrikan opiskelijoille.

Nicolas on myös jäsen useassa neuvottelukunnassa, mukaan lukien: Afrikan energiakamari, organisaatio, joka johtaa yhteistyötä Afrikan hallitusten ja yksityisen sektorin välillä kaikilla energia-alan aloilla; Africa Hotel Investment Forum, Afrikan johtava hotellien sijoituskonferenssi; ja EurAfrican-foorumi, toimintakeskeinen foorumi, jonka tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä Euroopan ja Afrikan välillä.

ANPI-palkinto käynnistettiin viime vuonna, ja kilpailu vuonna 2020 on vieläkin suurempi ja parempi. Palkintorahasto on kasvanut miljoonasta dollarista 1 miljoonaan dollariin, ja jokainen kymmenestä finalistista sai osan siitä. Palkinnon arvo ylittää paljon pelkkää taloudellista hyötyä, ja se edustaa poikkeuksellista alustaa, jossa kaikki osallistujat, ei vain voittajat, ovat hyötyneet asiantuntijuudesta ja oivalluksista, jotka on kerätty ANPI-yritysjohtajien yhteisössä.

Yli 22,000 54 hakijaa, jotka edustavat kaikkia 2019 Afrikan maata, hakivat mahdollisuutta tulla seuraavaksi afrikkalaiseksi liikesankariksi - yli kaksinkertainen määrä ilmoituksia vuonna XNUMX.

Toisessa muutoksessa viime vuoteen verrattuna hakijat pystyivät myös jättämään hakemuksensa ja järjestämään valintahaastatteluja ranskaksi, mikä on lisätodiste aloitteen osallistavasta ja afrikkalais-afrikkalaisesta hengestä. Itsetehtynä ranskalais-gabonilaisena yrittäjänä Nicolasilla on hyvät mahdollisuudet auttaa tunnistamaan frankofonin afrikkalaisten uusien yritysten ja innovoijien parhaat puolet.

"Jack Ma on globaalin yrittäjyyden huipulla, joten on kunnia, että minua pyydettiin arvioimaan tämän vuoden ANPI-kilpailun välierä", sanoi APO-ryhmän perustaja ja puheenjohtaja Nicolas Pompigne-Mognard. "On fantastista nähdä Jack Ma -säätiön investoivan niin paljon energiaa afrikkalaiseen yrittäjyyteen, ja olen iloinen nähdessäni tämän vuoden hakijoiden niin korkean tason kykyjä, kun olemme valmiita kruunaamaan seuraavat Afrikan liiketoiminnan sankarit."

Tutustu ANPI-kilpailuun ja katso täydellinen luettelo puolifinaalista tätä.

Tarkastele multimediasisältöä.

Continue Reading

Afrikka

#HumanitarianAid - 64 miljoonaa euroa heikoimmassa asemassa oleville Etelä-Afrikassa

Julkaistu

on

Komissio myöntää 64.7 miljoonaa euroa humanitaarista apua eteläisen Afrikan alueen maille auttamaan ihmisiä, jotka tarvitsevat koronaviruspandemiaa, äärimmäisiä sääolosuhteita, kuten alueen jatkuvaa kuivuutta ja muita kriisejä.

Kriisinhallinnan komissaari Janez Lenarčič kertoi: ”EU auttaa antamaan hengenpelastustukea köyhdytetyille kotitalouksille, jotka kärsivät kuivuuden aiheuttamista sato- ja karjatappioista. Tukipaketti vahvistaa myös alueen maiden koronaviruspandemian valmistelua ja siihen vastaamista. Samanaikaisesti EU auttaa yhteisöjä paremmin varautumaan luonnon vaaroihin ja vähentämään niiden vaikutuksia. ”

Tästä avustuspaketista rahoitetaan humanitaarisiin hankkeisiin Angolassa (3 miljoonaa euroa), Botswanassa (1.95 miljoonaa euroa), Komorilla (500,000 2.4 euroa), Eswatinissa (4.8 miljoonaa euroa), Lesotossa (7.3 miljoonaa euroa), Madagaskarilla (7.1 miljoonaa euroa). ), Malawi (250,000 miljoonaa euroa), Mauritius (14.6 2 euroa), Mosambik (5 miljoonaa euroa), Namibia (14.2 miljoonaa euroa), Sambia (1.6 miljoonaa euroa) ja Zimbabwe (XNUMX miljoonaa euroa). Lisäksi XNUMX miljoonaa euroa osoitetaan alueellisiin katastrofivalmiustoimiin.

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa