Liity verkostomme!

terveys

Romanian sairaalat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Romanian hoitokodeissa tehdyistä väärinkäytöksistä keskustellaan Euroopan parlamentissa ja Euroopan parlamentissa Euroopan komissio ja sitä pidetään törkeänä perusihmisoikeuksien loukkauksena. EU:n ei pitäisi sallia ihmisoikeusloukkauksia missään jäsenmaissaan niin paljon kuin sillä ei ole varaa siihen, että yhden jäsenvaltion terveydenhuoltojärjestelmä on vammautunut ja täysin sekaisin, kirjoittaa Cristian Gherasim.

Mitä tulee Romanian sairaaloihin, tilanne on vielä pahempi. Vanhat rakennukset, joissa on varoitusmerkkejä siitä, että ne murenevat maanjäristyksen sattuessa, salit, joissa on kymmeniä sänkyjä, kasattuja ja lääkinnälliseen toimintaan soveltumattomia leikkauspaloja tai seinät, jotka kätkevät vaikeasti tappavia infektioita, ovat eräitä alan ongelmista. Romanian lääketieteellinen järjestelmä. Romanian terveydenhuoltojärjestelmässä paikalliset, läänit tai keskusviranomaiset pelaavat pingistä aina, kun herää kysymys uuden sairaalan rakentamisesta. 32 vuoden ajan Romania on onnistunut rakentamaan vain yhden uuden valtionrakennuksen, kun taas sen sairaalat ovat yksitellen maanjäristyksen uhanalaisten rakennusten luettelossa. Vuoden 2018 raportti osoitti, että lähes kolmanneksessa Romanian 375 sairaalayksiköstä on punaisella listalla olevia rakennuksia, jotka ovat vaarassa romahtaa samanlaisen maanjäristyksen sattuessa kuin vuonna 1977.

Romaniassa on vaarallinen ja usein tappava terveydenhuoltojärjestelmä. Vain tunteja aiemmin samassa sairaalassa hoidettu henkilö kuoli kotona kotiutuksen jälkeen.  Toinen outo tapaus tapahtui naapurikunnan sairaalassa. Urlaţin kaupungissa miestä leikattiin, mutta hän jäi selittämättömällä tavalla jalkaansa polkupyörän käsijarrukahvan kanssa, josta hän putosi. Leikkauksen jälkeen hän lähti töihin Alankomaihin ja kovien kivun jälkeen siellä lääkärit löysivät ei-toivotun esineen hänen jalkastaan. Nämä esimerkit huonosta sairaalahallinnosta kattavat vain kuluneen kuukauden.

Yllä luetellut esimerkit tuskin raaputtavat pintaa siitä, mitä vuosikymmenien huono hallinto ja korruptio tekivät Romanian terveydenhuoltojärjestelmälle.

Romania käyttää vain 700 euroa terveydenhuoltomenoja asukasta kohti, kun se muutama vuosi sitten oli 400, mikä on selvästi jäljessä huippuosaajista, kuten Luxemburgista, Ruotsista ja Tanskasta, joissa kussakin on 6.000 8 euroa asukasta kohti vuodessa. Romaniassa naiset elävät keskimäärin 78.4 vuotta pidempään kuin miehet (70.5 vuotta verrattuna XNUMX vuoteen), mikä on yksi suurimmista sukupuolten välisistä eroista elinajanodotteessa Euroopan unionissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa