Liity verkostomme!

Uusi Seelanti

EU saa päätökseen uudenaikaisen kauppasopimuksen ratifioinnin Uuden-Seelannin kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU on saattanut päätökseen poliittiset menettelyt kunnianhimoisen vapaakauppasopimuksen (FTA) ratifioimiseksi Uuden-Seelannin kanssa. Euroopan unionin neuvoston päätös tulee alle viikko sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti antoi hyväksyntänsä. Kaupan odotetaan leikkaavan EU-yritysten tulleja noin 140 miljoonaa euroa vuodessa. Tämän seurauksena kahdenvälisen kaupan odotetaan kasvavan jopa 30 prosenttia kymmenen vuoden sisällä ja EU:n viennin kasvavan jopa 4.5 miljardia euroa vuodessa. EU:n investointien Uuteen-Seelantiin odotetaan kasvavan jopa 80 prosenttia.

Tämä merkittävä sopimus sisältää myös ennennäkemättömiä kestävyyssitoumuksia, mukaan lukien Pariisin ilmastosopimuksen ja työntekijöiden perusoikeuksien kunnioittaminen. Kauppasopimukset ovat osa EU:n avointa kauppaa eli "kumppanuutta" -lähestymistapaa, joka on yksi EU:n kolmesta tavoitteesta. Euroopan talousturvastrategia esiteltiin kesäkuussa. Tämä sopimus vahvistaa myös EU:n sitoutumista strategisesti ja taloudellisesti tärkeällä Intian ja Tyynenmeren alueella.

Ennen kuin sopimus voi tulla voimaan, Uuden-Seelannin on saatettava päätökseen ratifiointimenettelynsä. Tämän odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 ensimmäisellä tai toisella neljänneksellä.

Löydät lisätietoja osoitteesta lehdistötiedote.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa