Liity verkostomme!

Marokko

Kuinka Iran perustaa maailmanlaajuisen terroristiverkoston Israelia vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Juutalaisvaltio ei ole vain naapureidensa, vaan myös monien maiden hyökkäyksen kohteena - kirjoittaa Christine Kensche De WELT.

WELT on saanut salaisen palvelun tiedots mikä todistaa, että Saharaan on polku. Siellä koulutetaan miliisi Israelia vastaan ​​- ja sen johtajat keskustelevat hirvittävistä suunnitelmista puhelimitse.

Gazan sodan alusta lähtien Israelin viholliset ovat kilpailleet tuhoamisuhkien ja fantasioiden kanssa – ja jotkut ovat aktiivisesti mukana tukemassa Hamasia. Libanonilainen terroristijärjestö Hizbollah ampuu raketteja kohti Israelia ja Israeliin lähes päivittäin, ja terroristit ovat yrittäneet tunkeutua maahan pohjoisrajan kautta. Libanonin rajan lähellä olevat israelilaiset yhteisöt jouduttiin evakuoimaan.

Syyrialaisten aktivistien kerrotaan ilmaantuneen tukemaan taistelua Israelia vastaan. Jemenin huthit julistivat virallisesti sodan Israelille ja ottivat kohteen Etelä-Israeliin pitkän kantaman ohjuksilla ja droneilla, jotka kuitenkin ammuttiin alas Yhdysvaltain sotilasaluksella ennen kuin ne saavuttivat kohteensa. Irakissa shiiajoukot hyökkäsivät amerikkalaisten sotilastukikohtiin. Algerian parlamentti äänesti yksimielisesti Israelin vastaisen sodan puolesta. Ja jopa Afrikan syvyyksissä miliisit ottavat vastaan ​​hyökkäykset juutalaisvaltiota vastaan ​​ja tarjoavat tukea sen vihollisille.

Iran on kaiken tämän toiminnan takana. Shiiahallinto on kudonut maailmanlaajuisen miliisiverkoston, jota se tukee aseilla, rahalla ja koulutuksella ja jota se käyttää vastineeksi terroristrategiastaan ​​- länttä vastaan ​​yleensä ja Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan ​​erityisesti.

Kuten länsimaisten salaisten palvelujen ja taloustutkijoiden raportit osoittavat, joita WELT saattoi kuulla yksinomaan, Teheran on laajentanut verkostoaan useiden vuosien ajan. Iran ei siis enää tue vain shiia- ja sunnijärjestöjä, vaan myös sellaisia, joilla ei ole mitään yhteistä Israelin ja fundamentalistisen islamin kanssa.

Polku johtaa Saharaan


Polisario Front, sosialistinen miliisi, joka sijaitsee Tindoufin pakolaisleireillä Etelä-Algeriassa, on hyvä esimerkki siitä, miten Teheran tekee tämän. Algerian tukema separatistiliike pitää itseään Länsi-Saharan alkuperäiskansojen, Atlantin rannikkoa pitkin ulottuvan aavikon kaistaleen, todellisena edustajana. YK:n tukeman tulitauon vuonna 1991 jälkeen Polisario-rintama antoi periksi, kun Marokko sai yliotteen. Mutta vuonna 2020 se aloitti uudelleen taistelun Marokkoa vastaan. Ryhmä hallitsee pientä osaa Länsi-Saharasta ja ylläpitää leiriä Algerian Tindoufin maakunnassa Marokon rajalla, jossa asuu noin 150,000 XNUMX saharalaista.

Mainos

Polisariorintamalle antamansa tuen ansiosta Marokko katkaisi suhteet Iraniin vuonna 2018. Iranin voimakkain miliisi Hizbollah "lähetti sotilaallisia edustajia Polisarioon, toimitti aseita miliisille ja koulutti heitä kaupunkisodankäynnissä", Marokon ulkoministeri Nasser Bourita Polisario-jäsenet Länsi-Saharassa ovat toimittaneet Teheranista maa-ilma-ohjuksia ja droneja. Iranin liittolainen Hizbollah on perustanut leirejä Algeriaan, jossa se kouluttaa Polisario-hävittäjiä.

Vaikka Polisario-rintaman ja Hizbollahin johtajat ovat kiistäneet syytökset, Marokko on ilmoittanut, että sillä on laaja tiedosto, joka sisältää yksityiskohtaisia ​​raportteja ja satelliittikuvia Hizbollahin ja Polisarion edustajien tapaamisista Algeriassa. Marokko väitti, että Iran auttoi myös järjestämään tapaamisia Polisario-rintaman ja Hizbollahin välillä Algerian suurlähetystönsä kautta. Viime vuonna Polisario-rintaman edustaja väitti, että Iran toimitti heille Algerian kautta "kamikaze"-drooneja käytettäväksi Marokkoa vastaan.

Uudet salaisten palvelujen raportit, joita WELT sai kuulla, tukevat Marokon syytöksiä. Näin ollen tässä sanomalehdessä on tallenteita ja transkriptioita puhelinkeskusteluista Polisarion edustajien ja agentin välillä, joka esiintyy Hizbollahin yhteyshenkilönä Norsunluurannikolla. Mustafa Muhammad Lemine Al-Kitab on siksi Polisarion yhteysagentti Syyriassa ja vastaa Lähi-idästä.

Välittäjä tiedusteli tilannetta


Keskustelussa, joka nauhoitettiin 23. lokakuuta, noin kaksi viikkoa Israeliin kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen, jonka aikana Hamas murhasi 1,400 XNUMX ihmistä, agentti tiedusteli Lemine Al-Kitabin tilannetta. Polisario-mies vastaa: "Kiitos Allahille. Nuoret ovat rohkaisevia vastarinnan voitosta ja teoista juutalaisia ​​vastaan ​​ja voitosta heistä kaikkialla." Ja edelleen: "Näen, että vastarinta syttyy kaikkialla. Se puhkesi Gazassa, se voi puhjeta Golanissa (…) ja etelässä (Libanonissa, toimittajan huomautus) ja Chebaan maatiloilla, ja "Se tulee puhkeaa myös Länsi-Saharassa ja siellä on yhtenäinen vastarinta. Jokainen ampuu eri paikasta (Israelista, toimittajan huomautus).

Keskustelun aikana niin kutsuttu Hizbollahin edustaja ja Polisarion lähettiläs keskustelivat mahdollisuudesta tehdä yhteisiä hyökkäyksiä Israelia vastaan ​​Hamasin, Hizbollahin, Algerian ja Iranin kanssa. Lemine Al-Kitab tarjoaa tukensa Polisario-rintamalle, mutta korostaa, että sen resurssit eivät vielä riitä hyökkäämään esimerkiksi Israelin suurlähetystöön Marokossa. Muissa haastatteluissa hän vaatii vielä enemmän tukea Hizbollahilta ja Iranilta.

WELT paljasti jo vuoden alussa Espanjasta ja Algeriassa sijaitsevista Tindoufin leireistä toimivan Hawala-verkoston olemassaolosta, joka ylläpitää läheisiä yhteyksiä Polisarioon, Iraniin, Libanoniin ja Hizbollahiin. Hawala on ikivanha tapa siirtää rahaa ilman laillisia pankkeja. Esimerkiksi henkilö maksaa X summan "hawaladarille" Beirutissa. Hän ilmoittaa asiasta Algeriassa olevalle yhteyshenkilölleen, joka maksaa summan siellä olevalle edunsaajalle ilman, että rahat ovat liikkuneet. "Hawaladarien" käteisvarastot Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-idässä tasapainotetaan keskenään tai tarvittaessa salakuljettamalla käteistä, koruja tai luksuskelloja. Iran piilottaa rahoitusapunsa Hizbollahille, Hamasille ja luultavasti myös Polisario-rintamalle käyttämällä Hawala-verkostoja, joiden rahavirtoja on vaikea hallita.

Vielä hyödyllisempi Aabrahamin sopimuksen jälkeen


Iran on aina hyökännyt välimiestensä avulla arabivaltioihin, jotka fundamentalistien mielestä ovat "liian länsimaisia" ja ovat lähestymässä Israelia. Marokkoa vastaan ​​taistelevasta sosialistisesta miliisistä on tullut Teheranille entistä hyödyllisempää sen jälkeen, kun Marokko allekirjoitti Abrahamin rauhansopimuksen Israelin kanssa. Vastineeksi Yhdysvallat tunnusti Marokon vaatimuksen Länsi-Saharaan. Pohjois-Afrikan valtio on siten noussut Iranin pyrkimyksiin horjuttaa aluetta.

Ja Polisario on ilmeisesti aseistautunut taistelussaan Marokkoa vastaan: kaksi viikkoa sitten raketteja ammuttiin asuinalueille Smaran kaupungissa, Marokon hallitsemassa Länsi-Saharassa. Marokon viranomaisten mukaan yksi mies kuoli ja kolme muuta loukkaantui. Polisario-rintamaa epäillään.

Hamas aloitti myös "pienestä" lyhyen kantaman ohjuksista Etelä-Israelissa, ja sen ammukset saavuttavat nyt Israelin sydämen. Ja sen terroristikomandot onnistuivat estämään Israelin salaiset palvelut. Mustafa Muhammad Lemine Al-Kitab, Polisarion Lähi-idän lähettiläs, on joka tapauksessa jo integroinut Hamasin diskurssin: "Tämä sota on jihadin ja vastarinnan sotaa miehitystä ja sionistiprojektia vastaan", hän sanoi äänityksessä. 23. lokakuuta pidetystä puhelinkeskustelusta, ja "vastarinnalla on hintansa tappioina. Tiedämme, että tällä vapaudella on korkea hinta, teemme uhrauksia ja marttyyreja, mutta lopulta me voitamme".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa