Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Historiallisessa äänestyksessä Italia kieltää turkistarhauksen ja sulkee kaikki minkkitilat kuuden kuukauden kuluessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Italian senaatin budjettivaliokunta päätti tänään hyväksyä muutetun version an muutos budjettilakiin, jonka mukaan maan 10 jäljellä olevaa minkkiturkistarhaa suljetaan kuuden kuukauden kuluessa ja turkistarhaus kielletään pysyvästi kaikkialla Italiassa. 

Äänestys seuraa keskusteluja eläinsuojelujärjestön Humane Society International/Europen kanssa, joka esitteli tuoreessa raportissaan käytännöllisiä, strategisia ratkaisuja turkistarhojen sulkemiseen ja muuttamiseksi vaihtoehtoisiksi, inhimillisiksi ja kestäviksi yrityksiksi. Minkinkasvatus Italiassa: kartoitus ja tulevaisuuden näkymät. Vaikka päätös vaatii lopullisen parlamentin hyväksynnän, sen odotetaan menevän läpi vuoden loppuun mennessä, jolloin Italiasta tulee 16. Euroopan maa, joka kieltää turkistarhauksen. Monet italialaiset suunnittelijat ovat jo päässeet turkista vapaaksi, mukaan lukien Valentino, Armani, GUCCI, Prada ja Versace.

HSI/Europe:n turkistarhojen muutosehdotus, jolla pyrittiin lopettamaan turkistarhaus eläinrääkkäyksen ja zoonoosien aiheuttamien kansanterveysriskien vuoksi, kannatti Italian parlamentin jäsentä. Michela Vittoria Brambilla, joka käynnisti poliittiset toimet muuntamisstrategian toteuttamiseksi olemassa olevilla julkisilla varoilla, ja senaattori Loredana De Petris, joka esitti muodollisesti tarkistuksen.

Italian Humane Society Internationalin johtaja Martina Pluda sanoi: "Tämä on historiallinen voitto Italian eläinsuojelulle, ja HSI/Europe on äärimmäisen ylpeä siitä, että turkistarhojen muutosstrategiallamme on ollut keskeinen rooli tämän julman ja vaarallisen teollisuuden purkamisessa. maassamme. Turkistarhojen sulkemiselle ja kieltämiselle on erittäin selkeät taloudelliset, ympäristölliset, kansanterveydelliset ja tietysti eläinten hyvinvointiin liittyvät syyt. Tämän päivän äänestyksessä tunnustetaan, että villieläinten massakasvatuksen salliminen kevytmielistä turkista varten on riski sekä eläimille että ihmisille jota ei voida perustella rajallisilla taloudellisilla hyödyillä, joita se tarjoaa pienelle osalle ihmisiä, jotka ovat mukana tässä julmassa teollisuudessa. Koska niin monet suunnittelijat, jälleenmyyjät ja kuluttajat jäävät ilman turkiksia, turkistarhojen muuttaminen tarjoaa ihmisille kestävän tulevaisuuden. kauppa ei yksinkertaisesti voi tarjota."

Mainos

Hyväksytty muutos sisältää:

• Välitön turkiseläinten, mukaan lukien minkkien, kettujen, supikoirien ja chinchillojen, jalostuskielto ja kaikkien aktiivisen turkisfarmien sulkeminen Italiassa 30. kesäkuuta 2022 mennessä;

• Maanviljelijöille maksettavat korvaukset, jotka katetaan maatalousministeriön rahastosta yhteensä 3 miljoonaa euroa vuonna 2022,

Mainos

Hon. Michela Vittoria Brambilla, parlamentaarisen eläinten oikeuksia käsittelevän ryhmän ja Italian Eläinten ja ympäristön puolustusliiton puheenjohtaja kommentoi äänestystä: "Kolmekymmentä vuotta kestäneessä eläinten oikeuksia koskevassa taistelussa tämä on paras voitto. Lopuksi parlamentaarinen äänestys sanktioi. vain voiton ja turhamaisuuden nimissä eläimille aiheutetun sanoinkuvaamattoman kärsimyksen loppu. Italia on kahdeskymmenes Euroopan maa, joka on ottanut käyttöön turkistarhauskiellon tai ankaran rajoituksen: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt odotamme budjettilain lopullista hyväksyntää, mutta poliittinen tahto on selvästi ilmaistu. Unelma, jota eläinsuojeluyhdistykset ovat viljelleet maassamme vuosikymmeniä. Haluan kiittää kaikkia Intergroupin kollegoita, erityisesti varapuheenjohtaja De Petrisiä, jotka esittelivät tarkistuksen ja raportoivat se valiokunnalle, tämän valinnan jakaneille parlamentin jäsenille ja Humane Society Internationalin italialaiselle toimistolle, joka on edistänyt taloustutkimusta. letkujen tulokset muodostivat "perustan" ehdotuksen laatimiselle. Se on suuri saavutus, josta vihdoin iloitsevat kaikki eläimiä rakastavat ja kunnioittavat!"

Joulukuuhun 2021 mennessä COVID-19-epidemia on vahvistettu 465 minkkitilalla 12 maassa, mukaan lukien Italiassa (kymmenessä Euroopassa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa). Helmikuussa 2021, Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen oli ilmoittanut, että kaikkien minkkitilojen tulisi katsoa olevan COVID-19-epidemioiden riski. Tammikuussa 2021 Maailman terveysjärjestön, Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestön ja Maailman eläintautijärjestön yhdessä julkaisemassa riskiarvioinnissa tunnustettiin Eurooppa korkean riskin alueeksi SARS-CoV-viruksen leviämisen ja leviämisen suhteen. 2 turkistarhoilla, turkisfarmilta ihmisiin leviämisen lisäksi, ja SARS-CoV-2:n tarttuminen turkistarhoilta alttiisiin villieläinpopulaatioihin. Tarkemmin sanottuna se arvioi riskitekijät sekä SARS-CoV-2:n leviämisen ja leviämisen italialaisilla turkistarhoilla "todennäköisiksi".

Kuvia ja videoita minkkiturkistiloista (Suomessa) voi olla ladattavissa täältä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa