Liity verkostomme!

ympäristö

Komissio hyväksyy ilmaston, ympäristönsuojelun ja energian valtiontukea koskevat uudet suuntaviivat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komission jäsenten kollegio on hyväksynyt uuden Ilmaston, ympäristönsuojelun ja energian valtiontukea koskevat suuntaviivat (CEEAG). CEEAG hyväksytään virallisesti tammikuussa 2022, ja sitä sovelletaan siitä hetkestä lähtien. Uudet säännöt edellyttävät yhdenmukaistamista tärkeiden EU:n tavoitteiden ja päämäärien kanssa, jotka on asetettu European Green Dealissa, ja muiden viimeaikaisten energia- ja ympäristöalan sääntelymuutosten kanssa, ja niissä otetaan huomioon ilmastonsuojelun lisääntynyt merkitys.

Uudet säännöt luovat joustavan ja tarkoituksenmukaisen kehyksen, joka auttaa jäsenvaltioita tarjoamaan tarvittavaa tukea Euroopan vihreän kehityksen ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi kohdistetulla ja kustannustehokkaalla tavalla. Tänään hyväksytyillä valtiontukisäännöillä tuetaan ympäristönsuojeluhankkeita, mukaan lukien ilmastonsuojelu ja vihreän energian tuotanto. Niihin kuuluu osioita, joilla tuetaan talouden hiilestä poistamista laajalla ja joustavalla tavalla, joka on avoin kaikille teknologioille, jotka voivat edistää Euroopan vihreää sopimusta, mukaan lukien uusiutuvat energialähteet, energiatehokkuustoimenpiteet, puhtaan liikkuvuuden tukeminen, infrastruktuuri, kiertotalous, saastumisen vähentäminen, suojelu biologisen monimuotoisuuden palauttaminen sekä toimenpiteet energian toimitusvarmuuden varmistamiseksi.

Suuntaviivojen tavoitteena on myös helpottaa uusiutuvan energian yhteisöjen ja pk-yritysten osallistumista vihreään siirtymiseen tärkeinä tekijöinä. Tarkistetut suuntaviivat sisältävät tärkeitä muutoksia sääntöjen mukauttamiseksi komission strategisten painopisteiden kanssa, erityisesti niiden, jotka on esitetty Euroopan vihreä sopimus, sekä muut viimeaikaiset sääntelymuutokset ja komission ehdotukset energia- ja ympäristöalalla, mukaan lukien Sopii 55 pakettiin.

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassaKilpailupolitiikasta vastaava johtaja sanoi: "Eurooppa tarvitsee huomattavan määrän kestäviä investointeja tukeakseen vihreää siirtymistään. Vaikka merkittävä osa tulee yksityiseltä sektorilta, julkisella tuella on oma roolinsa siinä, että vihreä siirtyminen tapahtuu nopeasti. Tänään hyväksytyt uudet suuntaviivat lisäävät kaikkea, mitä teemme yhteiskuntamme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Ne helpottavat muun muassa jäsenvaltioiden investointeja, myös uusiutuviin energialähteisiin, nopeuttaaksemme Green Deal -ohjelman saavuttamista kustannustehokkaalla tavalla. Tämä on tärkeä askel sen varmistamisessa, että valtiontukisäännöt tukevat täysimääräisesti Euroopan vihreää sopimusta."

Mainos

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa