Liity verkostomme!

Israel

Borrell tuomitsee väkivallan Sheikh Jarrahissa, sanoo Israelin toimet olevan laitonta kansainvälisen humanitaarisen oikeuden nojalla

Julkaistu

on

Brysselissä tänään (10. huhtikuuta) kokoontuneet ulkoministerit keskustelivat Jerusalemin tilanteesta ja palestiinalaisvaalien lykkäämisestä. EU: n korkea edustaja Josep Borrell sanoi, että ministerit olivat syvästi huolissaan viimeaikaisista törmäyksistä ja väkivallasta Temppelivuorella, Al-Aksan moskeijassa ja Sheikh Jarrahissa ja sen ympäristössä Itä-Jersusalemissa, jossa Israelin joukot pakottavat palestiinalaisia ​​asukkailleen.

Borrell vaati pyhien paikkojen vallitsevan tilanteen kunnioittamista täysin. Ministerit totesivat myös: "Poliittisten, uskonnollisten ja yhteisön johtajien tulee olla kaikin puolin maltillisia ja vastuullisia ja tehdä kaikkensa tämän epävakaan tilanteen rauhoittamiseksi."

Vastauksena Gazan hyökkäyksiin tänään iltapäivällä Saksan ulkoministeri Heiko Maas twiitti: "Kaikilla osapuolilla on velvollisuus estää uusia siviilien uhreja."

Sheikh Jarrahin kohdalla Borrell muistutti Israelia, että sen toimet ovat kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaisia ​​ja laitonta jännitteitä. Hän kuvaili päätöstä estää juutalaisten palvojia pääsemästä esplanadille myönteisenä, joka voisi rauhoittaa tilannetta.

Borrell sanoi, että EU oli pakottanut Palestiinan viranomaisia ​​järjestämään vaaleja, mutta Israel ei sallinut vaalien järjestämistä Itä-Jerusalemissa, mikä on saanut heidät valitsemaan uuden viiveen. 

Israel

Slovenian pääministeri Jansan huomautukset ihmisoikeusrikkomuksista Iranissa ovat EU: n Borrellin reaktioita

Julkaistu

on

Slovenian pääministeri Janez Jansa (Kuvassa) on julistanut, että '' Iranin hallinto on saatettava vastuuseen ihmisoikeusloukkauksista '', julkilausuma, johon EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell reagoi, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Slovenia on kuuden kuukauden ajan EU: n puheenjohtajamaa 1. heinäkuuta lähtienst.

Jansa puhui Iranin oppositioliikkeen, Iranin kansallisen vastarintaliiton, järjestämässä Free Iran -huippukokouksessa.

Jansa kertoi konferenssissa, että "Iranin kansa ansaitsee demokratian, vapauden ja ihmisoikeudet ja kansainvälisen yhteisön on tuettava sitä vahvasti".

Myös Slovenian pääministeri viittasi Amnesty Internationalin vaatimukset tutkia valittua uutta Iranin presidenttiä Ebrahim Raisia ​​hänen väitetystä osallistumisestaan ​​teloituksiin. ”Lähes 33 vuoden ajan maailma oli unohtanut verilöylyn uhrit. Tämän pitäisi muuttua ”, Jansa sanoi.

Vastauksena Borrell sanoi, että Jansa voi olla kiertävä EU-neuvoston puheenjohtaja, mutta hän "ei edusta" EU: ta ulkopolitiikassa. Jansan lausunnot herättivät myös jännitteitä Iranin kanssa.

Borrell sanoi, että Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif oli kutsunut häntä kysymään "jos Slovenian pääministerin julkilausumat edustavat Euroopan unionin virallista kantaa, kun otetaan huomioon, että Sloveniaan on tällä hetkellä liittynyt tietty hämmennys. kiertävä puheenjohtajavaltio. "

EU: n ulkopoliittisen edustajan mukaan hän kertoi Zarifille, että "institutionaalisessa ympäristössämme pääministerin asema - vaikka hän olisi maasta, joka on neuvoston kiertävä puheenjohtajavaltio - ei edusta Euroopan unionin kantaa."

Hän lisäsi, että vain Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel voi edustaa EU: ta valtion- ja hallitusten päämiesten tasolla.

"Ulkopolitiikka on edelleen EU: n jäsenvaltioiden toimivaltaa, ja jokainen jäsenvaltio voi olla sitä mieltä, että se pitää sopivana jokaista kansainvälisen politiikan kysymystä. … Minulle on vain sanottava, edustaako Jansan kanta Euroopan unionia. Eikä todellakaan ole ”, Borrell sanoi.

Borrell sanoi myös, että EU: lla oli "tasapainoinen kanta" Iraniin ", joka aiheuttaa poliittista painostusta, kun sitä pidetään välttämättömänä, monilla alueilla, ja samalla etsii yhteistyötä tarvittaessa."

EU työskentelee tällä hetkellä koordinaattorina elvyttääkseen vuoden 2015 ydinsopimuksen Iranin kanssa.

Slovenian EU: n edustuston edustaja, jonka Politico.eu lainasi, sanoi, että "Slovenialla ei ole mitään aikomusta osallistua Iranin sisäisiin asioihin." Hän lisäsi kuitenkin, että Slovenia "puolustaa aina ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Tämä on arvojemme ja lainsäädännön mukaista. "

Sloveniaa pidetään Israelia suosivana maana Euroopan unionissa. Maa on viime vuosina kääntänyt jyrkästi yhtenä EU: n entisestä Neuvostoliiton blokimaasta, joka äänesti johdonmukaisesti Israelia vastaan ​​YK: ssa. Slovenia melkein tunnusti Palestiinan valtion vuonna 2014, mutta lopulta parlamentti päätti vain kehottaa hallitusta tekemään niin.

Tuolloin oppositiossa ollut Jansan puolue oli ainoa, joka vastusti Palestiinan valtion tukemista.

Slovenia toteutti kaksi Israelia kannattavaa toimenpidettä, kun se muutti vuotuisen äänestyksensä tyhjää vastustuksesta YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan, jolla jatkettiin sihteeristön palestiinalaisoikeuksien jaoston toimikautta.

Toisin kuin EU, joka on kieltänyt vain Hezbollahin ns. '' Sotilassiiven '', Slovenia julisti koko libanonilaisen järjestön "rikolliseksi ja terroristijärjestöksi, joka uhkaa rauhaa ja turvallisuutta".

Israelin viimeaikaisen konfliktin aikana Hamasin kanssa Israelin lippu nostettiin Slovenian virallisissa rakennuksissa "solidaarisuuden" merkkinä juutalaisvaltiolle. "Solidaarisuuden merkkinä heilutimme Israelin lipun hallituksen rakennukseen", Slovenian hallitus sanoi tweetissä, jossa oli kuva standardista.

"Tuomitsemme terrori-iskut ja seisomme Israelin kanssa", siinä sanottiin.

Continue Reading

Israel

Ilmainen lääketieteellisten laitteiden lainausverkko juutalaisyhteisöille alkaa levittää kaikkialla Euroopassa

Julkaistu

on

Yksi kiireellisimmistä tarpeista, joita monilla juutalaisyhteisöillä Euroopassa on ollut COVID-kriisin suussa, oli vakava lääketieteellisten laitteiden puute sairaalahoidosta vapautettujen ja kotona toipuvien rajoitusten ja paineiden vuoksi kotona toipuvien yhteisön jäsenten hoidossa. terveydenhuoltojärjestelmät, kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

”Lääketieteellisten laitteiden lainaamista Israelissa käytetyssä muodossa ei ole olemassa monissa Euroopan maissa, ja monilla yhteisön jäsenillä ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa laitteita. Tunnistimme, että tämä tarve johtui melkein kaikista keskusteluistamme sellaisten yhteisön johtajien kanssa, joiden jäsenet saivat taudin ”, selitti Euroopan Rabbinical Centerin (RCE) pääjohtaja rabbi Aryeh Goldberg. Keskus toimii Euroopan juutalaisjärjestön (EJA) puitteissa.

Hän jatkoi: "Tarpeisiin perustuvan kyselyn jälkeen koko mantereella olemme koonneet monipuolisen luettelon laitteista, jotka palvelevat yhteisöjen jäseniä - ilmaiseksi - syntymästä vanhuuteen", hän sanoi. RCE-projektipäällikkö rabbi Yossi Beinhaker sanoi, että jokaiseen hyväntekeväisyyskeskukseen kuuluu yli 300 tuotetta, mukaan lukien: happigeneraattorit, pyörätuolit, uimatuolit, kainalosauvat, rullat, rintapumput, pinnasängyt, TENS-laitteet, verenpainemittarit ja kymmeniä muita.

Lisäksi hyväntekeväisyyskeskukset tarjoavat myös huoltopalvelua pilaantumattomien lääkinnällisten laitteiden ja tarvikkeiden säilyttämistä, sterilointia ja korjaamista varten ja hallinnoivat logistista järjestelmää laitteiden ja lisävarusteiden jakamiseksi ja keräämiseksi tarvitsevat yhteisön jäsenet. Rabboi Beinhaker mainitsi, että verkon ensimmäinen hyväntekeväisyyskeskus toimii jo Ukrainan Odessan kaupungissa.

Lisää sivuliikkeitä avataan lähiviikkoina. On odotettavissa, että vuoden 2021 loppuun mennessä 26 hyväntekeväisyyskeskusta lainaa lääketieteellisiä laitteita Ukrainaan, Valko-Venäjälle, Bulgariaan, Latviaan, Romaniaan, Puolaan, Kroatiaan, Kazakstaniin, Moldovaan, Georgiaan ja Montenegroon. "Ukrainan ensimmäisen keskuksen vihkiminen on jännittävä virstanpylväs, sanoi Odessan holokaustista selvinneiden yhdistyksen puheenjohtaja Schwartzman Roman Markowitz.

”Holokaustista selviytyneille annettiin jo lämpimiä aterioita, mutta monissa tapauksissa he eivät voineet nousta sängystä ja mennä keittiöön syömään niitä. Nyt keskuksen ansiosta voimme saada myös ilmaisia ​​lääketieteellisiä laitteita. " Rabbi Menachem Margolin, Euroopan juutalaisyhdistyksen puheenjohtaja, onnitteli Euroopan rabbiinikeskuksen henkilökuntaa ammattimaisesta ja nopeasta vastauksesta yhteisöjen tarpeisiin aloitteen toteuttamisessa ja ilmoitti, että yhdistys ylläpitää yhteyksiä lääketieteen ammattilaisiin eri Euroopan maissa.

Continue Reading

Antisemitismi

Progressiivinen keskustelu 'peruuttaa' antisemitismin torjunnan

Julkaistu

on

Antisemitismin räjähdysminen ympäri maailmaa viimeisten kahden kuukauden aikana on ollut erittäin huolestuttavaa juutalaisyhteisöille. Tosiasiat puhuvat puolestaan. Synagogat, hautausmaat ja juutalaisten omaisuudet on tuhottu, kun taas juutalaisia ​​on häiritty suullisesti ja fyysisesti hyökkäsi kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja verkossa on paljon enemmän kohdistettuja. Isossa-Britanniassa a 250% Äskettäin todettiin antisemitististen tapausten nousu. Vastaavia piikkejä dokumentoitiin muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa, kirjoittaa prika. Kenraali (res) Sima Vaknin Gill.

Antisemitististen tapahtumien pelkkä voimakkuus on vähentynyt, mutta ketään ei pidä tuudittaa väärään turvallisuuden tunteeseen. Kaukana siitä. Itse asiassa. progressiiviset piirit ovat vaarassa hyväksyä vahingollisen "uuden normaalin", jossa taistelu juutalaisvihaa vastaan ​​"peruutetaan". Tämän seurauksena he puhaltavat antisemitismin tulen.   

On paljon tuskallisia kysymyksiä. Miksi Israelin konfliktista Gazan Hamasin kanssa, toisin kuin muissa konflikteissa maailmassa, tuli vihreä valo pelotella vähemmistöyhteisöä ja hyökätä siihen? Miksi juutalaisille ja juutalaisyhteisöille annetaan ainutlaatuinen vastuu toiminnasta vuosikymmenten pituisessa geopoliittisessa kiistassa tuhansien mailien päässä? Ehkä kaikkein kauhistuttavin kysymys, miksi juutalaiset tuntuivat hylkäävänsä tarvitsemistuntinaan edistyneiden joukossa, jotka saarnaavat suvaitsevaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta?

Osa vastauksesta löytyy vaarallisesti yksinkertaistetusta binäärisestä maailmankuvasta, joka on tarttunut progressiivisiin piireihin. Tämä objektiivi näkee vain etuoikeutetut ja etuoikeutetut (rodun eikä vaurauden perusteella), sortajat ja sorretut. Tässä yhteydessä juutalaisia ​​pidetään perusteettomasti valkoisina ja etuoikeutettuina, kun taas israelilaisia ​​pidetään automaattisesti jumalattomina sorrojina. Juutalaiset ja Israel ovat löytäneet itsensä progressiivisen aidan 'väärälle' puolelle tehdyn ja suoraan sanottuna antisemitistisen stereotypian ansiosta.

Olemme nyt todistamassa tämän erittäin virheellisen ryhmän ajattelun erittäin huolestuttavia seurauksia. Viimeisten kahden kuukauden aikana progressiiviset henkilöt eivät ole pelkästään suhtautuneet juutalaisten pelkoihin, vaan myös vihamielisesti heitä kohtaan. Liian usein antisemitismiin liittyvien huolenaiheiden ilmaisemista pidetään loukkauksena, mikä on uhka muille vähemmistöryhmille.

Toukokuun lopussa Rutgersin yliopiston kansleri Christopher J. Molloy ja provosti Francine Conway antoivat lyhyen viestin ilmaisemaan surun ja syvän huolen "vihamielisten tunteiden ja antisemitistisen väkivallan voimakkaasta kasvusta Yhdysvalloissa". Siinä viitattiin myös yleiseen rodun epäoikeudenmukaisuuteen Yhdysvalloissa mainitsemalla George Floydin murha ja hyökkäykset Aasian Amerikan Tyynenmeren saaren kansalaisia, hinduja, muslimeja ja muita kohtaan. Uskomatonta, vain päivää myöhemmin, Molloy ja Conway antoivat anteeksipyynnön sanoen: "Meille on selvää, että viesti ei välittänyt tukea palestiinalaisyhteisömme jäsenille. Pahoittelemme vilpittömästi tämän viestin aiheuttamaa loukkaantumista. "

Samoin kesäkuussa, huhtikuussa Powers, musta juutalainen nainen ja monimuotoisuutta ja osallisuutta edistävien aloitteiden johtaja SCBWI: ssä (Lastenkirjailijoiden ja kuvittajien yhdistys), antoi yksinkertaisen ja selvästi kiistaton lausunnon sanoen: "Juutalaisilla on oikeus elämään, turvallisuuteen ja vapauteen syntipukki ja pelko. Hiljaisuus katsotaan usein vääräksi hyväksymiseksi ja johtaa lisääntyneeseen vihaan ja väkivaltaan erityyppisiä ihmisiä kohtaan. " Organisaation pääjohtaja Lin Oliver palasi pian takaisin ja sanoi: "Haluan SCBWI: n puolesta pyytää anteeksi kaikkia palestiinalaisyhteisön edustajia, jotka tunsivat olevansa edustamattomia, hiljennettyjä tai syrjäytyneitä", kun taas Powers erosi "kiistan" vuoksi.

Uskomuksen ulkopuolella vääntyneessä logiikassa, loukkaavaksi katsotaan antisemitismin huolenaiheiden ilmaiseminen tai sympatian ilmaiseminen juutalaisia ​​kohtaan, jotka joutuvat pelottelun ja hyökkäyksen kohteeksi. Löydämme itsemme progressiivisessa maailmassa, joka on kääntynyt päähänsä. Tasa-arvosta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta huolehtivien tulee ylpeänä osoittaa solidaarisuuttaan uhkaa olevan vähemmistön kanssa. Yhä useammin heidän tekonsa on pahempaa kuin vain antisemitismin sivuuttaminen. He sensuroivat, `` peruuttavat '' yritykset seisoa juutalaisten kanssa vihassa ja pelossa heidän turvallisuudestaan.

Ne, jotka todella välittävät juutalaisyhteisöjen hyvinvoinnista ja jotka ovat kauhistuneita antisemitismin levinneisyydestä, hiljennetään tai kiusataan liian usein "korjaamaan" tapojaan. Se tarkoittaa progressiivista "totalitarismia", joka sensuroi hyväksyttävän ajattelun rajat. Mustavalkoisessa maailmassa tämä näkymä määrää, että juutalaiset ja Israel on asetettava historian pimeälle puolelle.

Ellei progressiiviset ihmiset herää tällaisen itsensensuurin vaaroihin, he helpottavat voimakasta pitkähäntäistä antisemitismiä. Samalla kun he maksavat huulilta yhtäläisten oikeuksien puolesta, he erottavat sen sijaan yhden ainoan vähemmistön, joka ei ansaitse solidaarisuutta ja suojelua. Tällöin etenevät ihmiset tekevät rasistien työtä heidän puolestaan. He jättävät oven auki antisemitismille, jonka väittävät kauhistuvan.   

Prikaari Kenraali (res) Sima Vaknin Gill on Israelin strategisten asioiden ministeriön entinen johtaja, Strategic Impact -konsulttien perustaja ja Antisemitism Combat -liikkeen perustajajäsen..

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa