Liity verkostomme!

Indonesia

Normalisointi on modernisointia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Indonesian presidentti Joko Widodo on aloittanut virkaansa vuonna 2014, ja se on muuttanut Indonesian ulkopolitiikkaa. Pelkästään kuluneena kesänä presidentti, joka tunnetaan nimellä Jokowi, kutsuttiin osallistumaan G7-huippukokoukseen Saksassa, vieraili sekä Ukrainassa että Venäjällä keskustelemassa elintarviketurvakysymyksistä presidenttien Putinin ja Zelenksyn kanssa sekä tapasi presidentti Joe Bidenin Washingtonissa ja presidentti Xin. Jinping Pekingissä, kirjoittaa Tomas Sandell.

Jokowin sukkuladiplomatia onkin vahvistanut Indonesian roolia globaalien asioiden avaintekijänä, ja se huipentuu ensi viikolla, kun maailman tärkeimmät johtajat laskeutuvat Balille G20-huippukokoukseen.

Jokowi on taitavasti ohjannut geopoliittisia jännitteitä erityisesti Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä. Hänen lähestymistapansa on perustunut yhteen keskeiseen lähtökohtaan – Indonesian ja sen kansan kansallisten etujen asettamiseen kaiken muun edelle, ja sitä kautta se on kerännyt kunnioitusta johtajilta ympäri maailmaa. Presidentti Biden on ilmaissut vahvan tukensa Indonesian roolille "maailman kolmanneksi suurimmana demokratiana ja kansainvälisen sääntöihin perustuvan järjestyksen vahvana kannattajana", ja presidentti Xi ylisti Indonesiaa "strategisena mallikumppanina".

Indonesian jatkaessa polkuaan nousevana diplomaattisena voimana sen johtajien tulisi harkita muita luovia diplomaattisia mahdollisuuksia, jotka tuovat konkreettista hyötyä saaristovaltiolle.

Yksi tällainen mahdollisuus on aloittaa suhteiden muodollinen normalisointi Israelin kanssa, joka on yksi maailman merkittävimmistä taloudellisista ja korkean teknologian maista.

Arabiemiirikunnat ja Bahrain allekirjoittivat vuonna 2020 Israelin kanssa normalisointisopimukset, jotka tunnettiin nimellä Abraham Accords ja solmivat diplomaattiset suhteet juutalaisen valtion kanssa.

Kahden edellisen vuoden aikana Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kauppa on hypännyt yli 500 prosentista noin 1.2 miljardiin dollariin vuonna 2021, kun se vuonna 190 oli 2020 miljoonaa dollaria. Maiden välillä on allekirjoitettu yli 120 yhteisymmärryspöytäkirjaa sekä historiallinen vapaasopimus. kauppasopimus.

Mainos

Merkittäviä maiden välisiä sopimuksia kahden viime vuoden aikana ovat muun muassa Abu Dhabin valtion sijoitusrahaston 100 dollarin sijoitukset Israelin riskipääomarahastoihin ja startupiin. Mehiläinen. Arabiemiirikunnissa toimiva Mubadala Petroleum hankittu 22 prosentin osuuden Israelin Tamar-kaasusäiliöstä vuonna 2021 noin miljardilla dollarilla. Näitä siteitä tukevat yli 1 viikoittaista lentoa Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä, minkä seurauksena miljoonien israelilaisten matkailijoiden määrä on kasvanut.

Nousevat taloussuhteet Israelin kanssa olivat niin onnistuneita Yhdistyneille arabiemiirikunnille ja Bahrainille, että Marokko ja Sudan siirtyivät myös normalisoimaan suhteita, ja puhutaan myös muista seuranneista, mukaan lukien Saudi-Arabia. Myös näiden maiden talous on vahvistunut sopimusten seurauksena.

Indonesialla, joka on yksi maailman 20 suurimmasta taloudesta, on paljon voitettavaa liittymällä Abrahamin sopimuksiin ja ylläpitämällä suhteita Israelin kanssa. Monet sen vertaismaat ovat jo pitkään saaneet taloudellista hyötyä samanlaisista talouskumppanuuksista juutalaisen valtion kanssa.

Joka vuosi Intian vienti Israeliin ylittää 4 miljardia dollaria. Lähempänä Indonesiaa Thaimaan vienti Israeliin on lähes miljardi dollaria ja Filippiinien kahdenvälinen kauppa Israelin kanssa ylittää 1 miljoonaa dollaria. Indonesia, jolla on rikkaat resurssit ja suuri koko, jättää tehokkaasti rahaa pöydälle, koska se ei tavoittele Israelia, sen markkinoita, pääomaa ja asiantuntemusta.

Tämä on vielä tärkeämpää, kun tarkastellaan Indonesian ja Kaakkois-Aasian edessä olevia haasteita. Elintarviketurva, energian muutos, muuttuva työvoima ja kyberturvallisuus ovat yhä keskeisiä sen taloudelle ja siellä asuvalle 280 miljoonalle ihmiselle.

Israel on pitkään pidetty yhtenä maailman johtavista teknologian innovaatiokeskuksista. Ei ole ihme, että maailman johtavilla yrityksillä - Alibabasta Amazoniin, Googlesta General Motorsiin ja Microsoftista Mercedes Benziin - kaikilla on tutkimus- ja kehityskeskukset Israelissa.

Normalisointi Israelin kanssa antaisi Indonesian johtaville yrittäjille mahdollisuuden kehittää kohtuuhintaisia ​​ratkaisuja maatalouden, energian, lääketieteen ja muiden aloilla.

Mikään keskustelu normalisoinnista ei olisi täydellinen viittaamalla Palestiinan kansaan, joka on Indonesian tärkeä ulkopoliittinen huolenaihe. Abrahamin sopimuksiin liittyminen ei olisi ristiriidassa Indonesian ylivoimaisen tuen kanssa Palestiinan asialle. Jokainen Abrahamin sopimusten osapuoli onkin jatkanut yksiselitteisesti kahden valtion ratkaisun tukemista Israelin ja Palestiinan konfliktiin. Jos valtiot, kuten Turkki, Egypti, Jordania ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat, tukevat edelleen horjumatonta Palestiinan valtiollisuutta säilyttäen samalla suhteet Israeliin, myös Indonesia voi.

Lisäksi Abrahamin sopimuksiin liittyneet valtiot ovat havainneet, että niillä on nyt enemmän vaikutusvaltaa Israelin hallituksen politiikkaan kuin ennen. Esimerkiksi kun Israelin edellinen hallitus esitti ajatuksen osan Länsirannan liittämisestä, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Bahrainin voimakas vastustus – jotka totesivat, että tällainen politiikka kyseenalaistaisi heidän uudet diplomaattisuhteensa – aiheutti Israelin. miettimään suunnitelmiaan uudelleen. Ei ole vaikea kuvitella, millaista hillitsevää vaikutusta maailman neljänneksi suurimmalla ja väkirikkaimmalla muslimimaalla voisi olla Israelin tulevaan politiikkaan.

Normalisointi on siksi nähtävä kaikille osapuolille hyödyttävänä. Indonesian kansa ei hyödy ainoastaan ​​investoinneista ja teknologiasta, vaan sen ainutlaatuinen maltillisuuden ja suvaitsevaisuuden henki voi vahvistaa ja voimaannuttaa rauhan voimia kaikilla puolilla.

Tomas Sandell on European Coalition for Israelin (ECI) toimitusjohtaja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa