Liity verkostomme!

Demokraattinen tasavalta Kongon

TDRC:n arkkipiispa Muteba syyttää eurooppalaisia ​​kansalaisjärjestöjä siitä, että ne yrittävät vastustaa Kongon kansalaisyhteiskuntaa Kongon demokraattisen tasavallan hallitusta vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kongo ei ole myynnissä (Le Congo N'est Pas à Vendre tai CNPAV) -järjestön yksi perustajista, arkkipiispa Florimond Muteba, on ilmoittanut eroavansa koalitiosta, kertoo Kongon demokraattinen tasavalta. ZoomEco raportoitu. Erokirjeessään hän on syyttänyt belgialaista kansalaisjärjestöä 11.11.11, joka kuvailee itseään pyrkivän saavuttamaan "reilun maailman ilman hyväksikäyttöä" ja rahoittamaan liittoumaa, siitä, että se painosti Kongon demokraattisen tasavallan kansallisia kansalaisjärjestöjä kampanjoimaan israelilaista liikemies Dania vastaan. Gertler, mitä hän kuvaili "kelvottomana kiristyksenä".

"Yksi tärkeimmistä syistä, miksi erosin CNPAV:sta, ei johtunut vain eroista siviilivalvonnan täytäntöönpanossa, vaan myös eräänlainen sisäelinten hellittämättömyys yhtä henkilöä, herra Dan Gertleriä kohtaan, ikään kuin se olisi ainoa olennainen syy. Minusta oli epänormaalia, että he vapauttivat suuria summia vain, jos organisaatiot suostuvat kampanjoimaan häntä vastaan, mutta eivät antaneet varoja muihin, yhtä tärkeisiin asioihin", hän kirjoitti.

Arkkipiispa Muteba väittää, että Observatoire de la Dépense Publique (ODEP eli julkisten menojen valvontajärjestö), jonka hallituksen puheenjohtaja hän on, on joutunut belgialaisen kansalaisjärjestön johtajien painostukseen 11.11.11, jotta se tukisi Kongon demokraattisen tasavallan presidentin 13. ja 14. huhtikuuta 2022 pitämässä pyöreän pöydän keskustelussa ja myös siitä, että hän johti koulutuskomiteaa Mining Week -tapahtumassa maassa marraskuussa 2022, koska Gertler on toiminut Kongon demokraattisen tasavallan kaivossektorilla. .

ODEP:n hallituksen puheenjohtaja sanoo kannattavansa Dan Gertleriä koskevien pakotteiden poistamista, jotta Kongon demokraattinen tasavalta voisi käyttää vapaasti niille siirrettyä omaisuutta. Kongon hallituksen ja Dan Gertlerin välinen, hallituksen välittämä, kaivosalueita ja öljylohkoja koskeva vapaaehtoinen sovintosopimus Florimond Muteban tukemana on mahdollistanut Kongon osavaltion saamisen yli 2 miljardin dollarin arvosta omaisuutta ja käteistä.

Belgialaisen kansalaisjärjestön johtajille 11.11.11 osoitetussa muistiossa Florimond Muteba totesi, että kongolaisena "ei ole kysymys maansa myymisestä imperialististen etujen kustannuksella". Hänen mukaansa hänen ja ODEP:n toimintansa motiivina on hänen syvä vakaumus maataan 80 vuoden kolonisaation ja 63 vuoden uuskolonialismin jälkeen.

"Minulle, ODEP:lle ja tietyille vilpittömästi isänmaallisille kansalaisyhteiskunnan johtajille toimintamme sanelee ennen kaikkea rakkautemme maatamme kohtaan, ei julkisen politiikan ja imperialististen länsivaltojen etujen puolustaminen", Florimond Muteba kirjoitti. belgialaisen kansalaisjärjestön virkamiehet 11.11.11.

Viitaten perheensä tilanteeseen, joka vietti 25 vuotta maanpaossa entisen presidentin Mobutu Sese Sekon diktatuurin aikana tukeakseen väitettään, Florimond Muteba huomautti, ettei hänen taistelunsa pahaa vastaan ​​ole mitään uutta.

Mainos

"Olet löytänyt pelinappuloita kansalaisyhteiskunnasta, erityisesti nuorten keskuudesta, jotka ovat valmiita kavaltamaan Kongon huomenna. Pelastamme heidät lopulta, mutta minä tunnen sinut. Olen taistellut pahaa vastaan ​​pitkään", hän sanoi. vaati kirjeessään.

Arkkipiispa Muteba uskoo, että Kongon demokraattiselle tasavallalle paras on vielä edessä, ja jos Kongon demokraattinen tasavalta loistaa, ODEP loistaa ja on tyytyväinen työnsä tuloksiin, joko imperialistien tuella tai ilman.

Florimond Muteba on vakaasti sitä mieltä, että ODEP:llä on vain yksi tavoite, yksi asialista, yksi tehtävä, ja se on Kongon kansan etujen puolustaminen.

Ennätyksen oikaisemiseksi ODEP sanoo olevansa valmis eroamaan belgialaisen kansalaisjärjestön 11.11.11 kanssa, joka Florimond Muteban mukaan on poikennut kansalaisyhteiskunnan organisaation ensisijaisesta tehtävästä.

"Olemme täysin samaa mieltä tästä erosta, joka on minulle mahdollinen henkinen vapautus", hän vakuuttaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa