Liity verkostomme!

Bangladesh

EIP, Luxemburg ja Bangladesh yhdistävät voimansa torjuakseen koronavirusta ja tehostaakseen maan laajuista Covid-19-rokotusta Bangladeshissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

  • IB myöntää 250 miljoonaa euroa vahvistaakseen Bangladeshin terveydenhuoltojärjestelmää ja tukeakseen immunisaatiota COVID-19-virusta vastaan
  • Rokotteet tavoittavat myös rohingyapakolaiset, jotka pakenivat Myanmarista ja löysivät turvan ja vieraanvaraisuuden Bangladeshista
  • Luxemburg tukee Luxemburg/Dhaka-pohjaista kansalaisjärjestöjen ystävyyttä edistää tietoisuutta valtakunnallisesta rokotuskampanjasta ja sen levittämistä

Euroopan investointipankki (EIP), Euroopan unionin pankki ja maailman suurin monenvälinen lainanantaja, myöntää 250 miljoonaa euroa Bangladeshin kansantasavallalle EIB Globalin kautta turvallisten ja tehokkaiden rokotteiden hankinnan ja maanlaajuisen immunisoinnin tukemiseksi. COVID-19:ää vastaan. Rokotukset koskevat myös Myanmarista tulevat rohingyapakolaiset, joita tällä hetkellä isännöivät Bangladeshissa.

Rahoitus auttaa Bangladeshia lieventämään koronaviruspandemian terveysvaikutuksia ja mahdollistamaan maan vahvistamaan terveydenhuoltojärjestelmäänsä ja suojelemaan ihmisiä COVID-19:ltä tehokkailla rokotteilla. Nämä ovat kaikki keskeisiä edellytyksiä kestävän taloudellisen ja sosiaalisen kasvun jatkumiselle.

Luxemburg on tukenut Bangladeshin terveydenhuoltojärjestelmän kehittämistä useiden vuosien ajan rahoittamalla kansalaisjärjestöä, kuten Friendshipiä, joka ylläpitää lääketieteellisiä asemia eri puolilla maata ja tukee Bangladeshia sen rokotuskampanjassa. Ystävyys on erityisen aktiivista Jamuna/Brahmaputra-joen alueella Bangladeshin pohjoisosassa ja rannikkovyöhykkeellä etelässä. Järjestö edistää rokotuksia tiedotus- ja valistuskampanjan avulla ja tarjoaa logistista tukea sen käyttöönotossa, kuten potilaiden rekisteröinnissä ja heidän kuljetuksessaan rokotuskeskuksiin.

EIP:n pääjohtaja Werner Hoyer sanoi: "Suhtaudumme erittäin myönteisesti tähän kumppanuuteen ja sen todelliseen vaikutukseen ihmisten elämään. Tämä on täydellinen esimerkki kumppanuuksista, joita EIB Global edistää yhä enemmän eri puolilla maailmaa vaikuttaakseen siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Työskentely muiden EU-organisaatioiden, maiden ja kumppaneiden kanssa Team Europen osana lisää vaikuttavuuttamme kentällä varsinkin kun on kyse globaaleista haasteista, kuten COVID-pandemia, ilmastonmuutos tai elintarviketurva.

Etelä-Aasian toiminnasta vastaava varapresidentti Christian Kettel Thomsen sanoi: ”Olemme ylpeitä EIP:n, Euroopan unionin, Luxemburgin ja Bangladeshin roolista ja panoksesta varmistaaksemme, että ystävyys, yhteistyö ja kestävä kehitys pysyvät todellisuutemme. Terveyssektoriin ja Covid-19:aan liittyviin hankkeisiin panostaminen on ollut keskeinen osa EIP:n tukea kriisin torjunnassa sekä EU:n sisällä että sen ulkopuolella.

Bangladeshin kansantasavallan suurlähettiläs Euroopan unionissa Mahbub Hassan Saleh sanoi: ”EIP:n laina Bangladeshin hallitukselle COVID-19-rokotteiden hankintaa varten on suurin ja merkittävin kehitysaskel Bangladeshin ja EIP:n 22 vuotta kestäneen kumppanuuden matkalla. EIP:n jalanjälki Bangladeshissa kasvaa ja laajenee uusille alueille, mikä jatkuisi tulevina päivinä ja edistäisi maan suurempaa sosioekonomista kehitystä. Ilmastonmuutos, infrastruktuuri ja uusiutuva energia ovat tärkeitä aloja Bangladeshille ja Euroopan unionille, joilla EIP:n osallistuminen voi olla vahvaa lähipäivinä.

Luxemburgin kehitysyhteistyö- ja humanitaaristen asioiden ministeri Franz Fayot sanoi: ”Luxemburgin kehitysyhteistyö on tukenut Bangladeshissa toimivia kansalaisjärjestöjä jo vuosia ja voi näyttää olevan erityisen hyvä ja onnistunut yhteistyö. Esimerkiksi Friendship Luxembourgin kanssa työskentelemme vahvistaaksemme syrjäytyneitä yhteisöjä Bangladeshissa parantamalla heidän mahdollisuuksiaan saada laadukkaita sosiaalisia peruspalveluita, kuten terveydenhuoltoa, sanitaatiota ja koulutusta. COVID-19-pandemia teki meille kaikille erityisen selväksi terveydenhuoltojärjestelmien vahvistamisen ja vakauttamisen tärkeyden ja tehdä niin maailmanlaajuisesti. Luxemburg jatkaa näin ollen sitoutumistaan ​​yhdessä kansalaisyhteiskunnan sekä kahden- ja monenvälisten kumppaneiden kanssa heikoimmassa asemassa olevien tukemiseen Bangladeshissa ja muissa kumppanimaissaan.

Mainos

Friendship Bangladeshin perustaja ja toiminnanjohtaja Runa Khan sanoi: ”COVID-19-pandemia on osoittanut meille kaikille, kuinka hauras ja toisiinsa yhteydessä oleva maailmamme on ja että vain solidaarisuuden avulla löydämme ratkaisuja, jotka voivat tuoda turvaa meille kaikille. Bangladeshissa viimeisten kahden vuoden aikana toteutettujen ohjelmiemme ja toimiemme avulla sekä Bangladeshin hallituksen, Luxemburgin hallituksen ja kumppaneidemme ja ystäviemme tuella kaikkialla Euroopassa voimme tukea bangladeshilaisia ​​kentällä ja maadoittaa ja jakaa heidän kanssaan uskoa ja toivoa siitä, että tekomme vaikuttavat palvelemiemme ihmisten elämään."

Friendship Luxembourgin puheenjohtaja Marc Elvinger sanoi: "Olemme vaikuttuneita yleisestä rokotusasteesta, jonka Bangladesh saavutti suhteellisen rajoitetun ajan sisällä. Luxemburgin hallituksen ja kansalaisten tuella Friendship voi osaltaan varmistaa Bangladeshin maaseutualueiden ihmisten tehokkaan pääsyn rokotuksiin ja saavuttaa rokotusasteet syrjäisillä paikkakunnilla, jotka ovat samansuuntaisia ​​kuin muualla maassa.

Katso video "Bridging the last mile" Ystävyyden panoksesta Covid-19-rokotuskampanjassa:  YSTÄVÄN COVID-19-ROKOTTAMINEN.mp4

Taustatieto

EIB Global on EIP-ryhmän uusi erikoistunut haara, joka on omistautunut lisäämään kansainvälisten kumppanuuksien ja kehitysrahoituksen vaikutusta. EIB Global on suunniteltu edistämään vahvaa ja kohdennettua kumppanuutta sisällä Joukkue Eurooppayhdessä muiden kehitysrahoituslaitosten ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. EIB Global tuo ryhmän lähemmäksi paikallisia ihmisiä, yrityksiä ja instituutioita meidän kauttamme toimistoja ympäri maailmaa

EIP Bangladeshissa: EIP on aloittanut toimintansa Bangladeshissa vuonna 2000, ja se on tukenut seitsemää hanketta maassa ja investoinut lähes 753.2 miljoonaa euroa liikenne-, energia-, vesi- ja jätevesihuoltohankkeisiin.

EIP Aasiassa: Euroopan investointipankki on tukenut Aasian ja Tyynenmeren alueen talouskehitystä 25 vuoden ajan. EIP:n rahoittamat hankkeet helpottavat ihmisten elämää – matka-aikojen lyhentämisestä Bangaloressa uudella metrolinjalla halvemman ja puhtaamman energian toimittamiseen Länsi-Nepaliin. EIP on päättänyt keskittyä Aasiassa ilmastotoimien lainoihin kaikilla sektoreilla. Pankki pyrkii myös sisällyttämään sukupuolten tasa-arvon hankkeisiinsa ja varmistamaan, että naiset, miehet, tytöt ja pojat voivat hyötyä hankkeista tasapuolisesti ja tasapuolisesti.

Tietoja Luxemburgin kehitysyhteistyön ja humanitaaristen asioiden osastosta:

Kehitysyhteistyön ja humanitaaristen asioiden osasto vastaa Luxemburgin ulko- ja Eurooppa-ministeriön kehitysyhteistyöohjelmien toteuttamisesta. Luxemburgin kehitysyhteistyön päätavoitteena on myötävaikuttaa äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristön kestävyyden edistämiseen. Bangladeshissa Luxemburgin kehitysyhteistyö tukee tällä hetkellä neljää kansalaisjärjestöä: Fondation Caritas Luxembourg, Christian Solidarity International, Friendship Luxembourg ja ECPAT. Heidän hankkeisiinsa vuosille 2019-2025 osoitetut varat ovat 14.6 miljoonaa euroa.

Tietoja ystävyydestä:

Friendship, sosiaalinen järjestö, on työskennellyt viimeiset 20 vuotta auttaakseen vastaamaan Bangladeshin syrjäisten ja syrjäytyneiden yhteisöjen tarpeisiin. Ystävyys täyttää neljä sitoumustaan, jotka ovat ihmishenkien pelastaminen, köyhyyden lievitys, ilmastosopeutuminen ja voimaannuttaminen tarjoamalla tehokkaita palveluja kuudella keskenään vuorovaikutuksessa olevalla alalla: terveys, koulutus, ilmastotoiminta, osallistava kansalaisuus, kestävä taloudellinen kehitys ja kulttuurin säilyttäminen. Vuonna 2002 vain kelluvalla sairaalalla, joka palvelee vain kymmentä tuhatta potilasta, alkanut organisaatio luo terveydenhuoltoon ja muihin kehitysratkaisuihin pääsyä yli 7 miljoonalle ihmiselle. Friendship työllistää tällä hetkellä yli 3.500 2017 henkilöä, joista noin kaksi kolmasosaa on rekrytoitu juuri sen palvelemien yhteisöjen sisällä. Elokuusta XNUMX lähtien Friendship on toteuttanut laajoja ohjelmia rohingya-pakolaisleireillä, joissa siitä on kehittynyt suurin paikallinen kansalaisjärjestöjen terveyspalvelujen tarjoaja. Integroidulla kehityslähestymistavalla Friendship ruokkii mahdollisuuksia, arvokkuutta ja toivoa vahvistamalla yhteisöjä ja sallimalla niiden jäsenten saavuttaa täyden potentiaalinsa.

More: Kotisivu - Ystävyyden kansalaisjärjestö

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa