Liity verkostomme!

Bangladesh

Luxemburg vahvistaa, että Bangladesh jatkaa rohingyalaisten kotiuttamisen tukemista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.


Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 50 vuotta Bangladeshin ja Luxemburgin diplomaattisten suhteiden solmimisesta. Luxemburg oli yksi ensimmäisistä maista, jotka tunnustivat Bangladeshin 04. helmikuuta 1972 (de facto tunnustaminen; de jure tunnustaminen ilmoitettiin 11. helmikuuta 1972) yhdeksän kuukautta kestäneen historiallisen Bangladeshin vapaussodan jälkeen, joka päättyi Pakistanin joukkojen antautumiseen. Bangladeshin ja Intian yhteisille joukkoille Dhakassa 16. joulukuuta 1971. 

Luxemburg on vahvistanut Bangladeshin jatkavan tukeaan rohingyalaisten palauttamiselle kotimaahansa Myanmariin sekä tutkivan uusia mahdollisuuksia olemassa olevien kahdenvälisten suhteiden laajentamiseksi ja syventämiseksi edelleen.

Vahvistus tuli, kun pääministeri Sheikh Hasina vaihtoi terveisiä kollegansa Xavier Bettelin kanssa tänään videoneuvottelun kautta, pääministerin lehdistösiiven tiedotteen mukaan.

Noin puoli tuntia kestäneen keskustelun aikana pääministerit keskustelivat useista maiden välisistä aiheista ja sopivat kartoittavansa uusia mahdollisuuksia nykyisen kahdenvälisen yhteistyön laajentamiseksi ja syventämiseksi.

Sheikh Hasina mainitsi Luxemburgin vakaana tukijana ja luotettavana kumppanina meneillään olevalla Bangladeshin sosioekonomisella kehitysmatkalla.

Hän kertoi Luxemburgin pääministerille rokotusten edistymisestä ja COVID-19:n hillitsemisestä Bangladeshissa.

Hän muisti myös Luxemburgin suurherttuan onnitteluviestin Bangladeshin itsenäisyyspäivän johdosta viime vuonna, jolloin juhlittiin itsenäisyyden kultaista juhlapäivää ja kansakunnan isän Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmanin syntymän satavuotisjuhlaa.

Mainos

Samalla kun pääministeri haki Luxemburgin tukea rohingyalaisten kotiuttamiseksi kotimaahansa, Xavier Bettel vahvisti Luxemburgin jatkuvan tukensa tälle kysymykselle.

Xavier Bettel ilmaisi tyytyväisyytensä, kun Royal Institute of British Architects (RIBA) myönsi Luxemburgin tukeman "Friendship Hospital" -rakennuksen vuodelle 2021, joka sijaitsee Shyamnagarissa, Satkhirassa.

Sheikh Hasina ylisti myös rakennuksen arkkitehtuuria, koska suunnittelija on bangladeshilainen.

Keskustelun aikana pääministerit sopivat kahdenvälisen lentoliikennesopimuksen solmimisesta heti, kun Luxemburg aikoo ottaa käyttöön suoria rahtilentoja ensisijaisesti.

He ilmaisivat myös yhteisen halukkuutensa tehostaa maiden välistä kauppaa ja taloudellista yhteistyötä.

Sheikh Hasina kiitti Luxemburgin asiantuntemusta rahoitussektorin johtamisessa ja haluaisi käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Pääministeri Bettel mainitsi iloisena, että hänen maassaan asuu yli 1000 bangladeshilaista, jossa suuri joukko opiskelee.

Sheikh Hasina ilmoitti Xavier Bettelille, että Bangladesh valmistuu virallisesti YK:n LDC-luokasta vuonna 2026, ja pyysi hallitusta tekemään yhteistyötä Euroopan unionin kanssa kauppaetuuksien, kuten GSP+:n, saamiseksi EU:n markkinoilla valmistumisen jälkeisen siirtymäkauden aikana.

Luxemburgin pääministeri suostui periaatteessa antamaan täyden tukensa Bangladeshille.

Molemmat johtajat keskustelivat myös monista yhteistä huolta aiheuttavista ilmastonmuutoskysymyksistä. Sheikh Hasina toivotti tervetulleeksi Luxemburgin ilmastoälykkäitä investointeja infrastruktuuriin, vedenkäsittelyyn, kaupunkikehitykseen ja uusiutuvaan energiaan.

Lopulta Xavier Bettel kutsui pääministeri Sheikh Hasinan vierailemaan Luxemburgiin hänelle sopivana ajankohtana. Sheikh Hasina puolestaan ​​kutsui myös Xavier Bettelin vierailulle nähdäkseen Bangladeshin meneillään olevan sosioekonomisen kehityksen aikaisintaan.

Alussa kaksi johtajaa onnitteli toisiaan 50 vuoden diplomaattisuhteista maiden välillä ja ystävällisen yhteistyön ylläpitämisestä kauttaaltaan.

Sheikh Hasina kiitti myös "Team Europea" sen tuesta Bangladeshille pandemian vaikutusten lievittämisessä budjettituen ja rokotelahjoituksen avulla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa