Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Monikulttuurisuuden edistäminen levottomassa maailmassa

SHARE:

Julkaistu

on

"Ainutlaatuinen" uusi dokumentti pyrkii tuomaan esille Azerbaidžanin menestystä monikulttuurisuuden edistämisessä. Brysselissä pidetyssä näytöksessä ohjaaja sanoi, että sen välittämä viesti on eri puolilla maailmaa riehuvat konfliktit erityisen ajankohtainen.

Keski-Aasian valtion kristillistä perintöä ja monikulttuurisuutta käsittelevää lyhytelokuvaa on kehuttu "malliksi" muiden seurattavaksi.

Vaqif Sadiqov, Azerbaidžanin EU-suurlähettiläs, joka oli täpötäyteisen yleisön joukossa näytöksessä, kertoi tälle verkkosivustolle: "On erittäin tärkeää osoittaa maani onnistuminen hyvien suhteiden edistämisessä kaikkien välillä heidän uskostaan ​​tai uskonnosta riippumatta ja tämä elokuva. antaa siihen erinomaisen panoksen."

Dokumentin ohjasi tunnettu azerbaidžanilainen tv-toimittaja Anastasia Lavrina, Azerbaidžanissa varttunut etninen venäläinen.

Hän kertoi EU Reporterille, että elokuva "osoittaa, kuinka Azerbaidžan on malli monikulttuurisuudesta ja kuinka eri etniset ryhmät voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain".

Elokuva sai ensi-iltansa Azerbaidžanissa viime vuonna, ja se oli ensimmäinen kerta, kun elokuva esitettiin Brysselissä ja katsojissa oli edustajia EU:n toimielimistä sekä Belgian Azerbaidžanin yhteisöstä.

Mainos

Lavrina sanoi myös haluavansa elokuvan "hävittää tiettyjä stereotypioita" maastaan, mukaan lukien naapurinsa Armenian yritykset huonontaa Azerbaidžania.

"Yritettiin esimerkiksi kuvata konfliktia Armenian kanssa konfliktina kristittyjen ja muslimien välillä, mutta tämä on yksinkertaisesti väärin", hän sanoi.

Azerbaidžan on ylivoimaisesti muslimimaa, mutta elokuvan mukaan sen kristillinen perintö ja kulttuuri ovat yhtä tärkeitä.

"Voisin vain lisätä, että Azerbaidžanissa asuu nykyään 30,000 XNUMX etnistä armenialaista ja he elävät täysin rauhallisesti."

Lavrina on vuodesta 2019 lähtien ollut juontaja ja juontaja CBC TV:ssä, joka on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kansainvälinen televisiokanava Azerbaidžanissa. Se lähetetään myös Venäjällä ja katsojille kaikkialla maailmassa, myös Euroopassa.

Hän on myös maan venäläisen yhteisön varapuheenjohtaja, ryhmittymä, jonka hän sanoi pyrkivän yhdistämään Azerbaidžanin etnisiä venäläisiä.

Hän kuvaili elokuvaa "ainutlaatuiseksi", hän lisäsi: "Myös monikulttuurisuusmallimme on ainutlaatuinen. Olen elänyt koko elämäni monikulttuurisessa yhteiskunnassa, jossa kaikki, olivatpa he etnisiä venäläisiä, tataareita, juutalaisia, muslimeja tai kristittyjä, voivat elää rauhassa yhdessä. Olemme ihmisiä, jotka haluavat vain nauttia elämästä."

Lavrina mainitsi terveyspandemian toisena esimerkkinä Azerbaidžanin pyrkimyksistä edistää hyviä moniuskoisia suhteita.

"Joissakin maissa, mukaan lukien Euroopassa, näimme kansallismielisyyttä rokotteen levittämisen suhteen, mutta Azerbaidžanissa kyse oli toistensa auttamisesta", hän sanoi.

Elokuva korostaa Azerbaidžanin jatkuvia pyrkimyksiä palauttaa uskonnollisia pyhäkköjä ja kirkkoja, jotka dokumentin mukaan "vaurioituivat tai tuhoutuivat" konfliktin aikana Armenian kanssa.

Se keskittyi venäläiseen ortodoksiseen kirkkoon, joka oli vielä täysin ehjä vielä vuonna 1992, mutta joka oli sittemmin vaurioitunut pahoin Armenian kanssa käydyn konfliktin aikana. Sitä kunnostetaan nyt, kuten muitakin sellaisia ​​paikkoja, hitaasti.

Esityksen jälkeen Sadiqov sanoi olevansa "vaikuttunut ja liikuttunut" dokumentista ja sanoi, että sen välittämä viesti voisi toimia "mallina muille".

Suurlähettiläs kertoi tälle sivustolle: "Me edistämme monikulttuurisuutta. Pääkaupunkimme Baku on tästä hyvä esimerkki. Kaupungissa on ortodoksisia, luterilaisia ​​ja katolisia kirkkoja sekä moskeijoita, ja kaikki ovat täysin toimivia palvontapaikkoja. Meillä ei ole shiia- tai sunnimoskeijoita, vain moskeijoita, eikä arabia ole moskeijoissa käytetty kieli, vaan azerbaidžani.

”Monet ihmiset Euroopassa ja muualla eivät luultavasti tiedä tästä, mutta on tärkeää korostaa sitä, ja se on yksi tämän erinomaisen dokumentin tekijöistä.

”Monikulttuurisuus on erittäin tärkeä osa valtion politiikkaa maassamme ja tämä on ratkaisevan tärkeää, ei vähiten, kun katsot ympäri maailmaa ja näet juuri nyt niin paljon konflikteja. Kiitän vain Jumalaa, että olemme Azerbaidžanissa onnistuneet säilyttämään tämän monikulttuurisuuden tason.

Maan väkiluku on hieman yli 10 miljoonaa, joista arviolta 94 prosenttia on muslimeja, hän sanoi ja lisäsi: "Mutta kaikkia uskontoja kohdellaan täsmälleen samalla tavalla. Kun olin koulussa, puolet luokasta oli azerbaidžanilaisia ​​ja toinen puoli muita kansallisuuksia ja uskontoja, mutta emme ajatelleet tästä mitään.

Hän lisäsi: "Tämä monikulttuurisuus on osa maani DNA:ta ja olemme siitä erittäin ylpeitä."

Tapahtuman järjesti Sustainable Value Hub, Brysselissä toimiva ryhmä.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa