Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Ranskan senaatin hyväksymä päätöslauselma on isku rauhanprosessille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nykyään Azerbaidžan suojelee päättäväisesti asemaansa kaikilla tärkeillä alustoilla käyttämällä monivektoriista ulkopolitiikkaa tähän suuntaan, julistaen maailmanyhteisölle noussut uudet realiteetit - kirjoittaa Azerbaidžanin tasavallan Milli Majlis -järjestön jäsen Mazahir Afandiyev .

Azerbaidžanin ulkopolitiikan tärkeä suunta ei liity minkään maan pienuuteen tai suuruuteen, vaan lähinnä maan asemaan maailman uudessa poliittisessa arkkitehtuurissa.

Vuodesta 2020 eli toisen Karabahin sodan jälkeen Azerbaidžan osoitti uusien realiteettien ilmaantumista Etelä-Kaukasiaan. Saavutetun suuren voiton avulla maamme osoitti YK:n monivuotisen toiminnan kansainvälisillä foorumeilla ja varmisti neljän tunnetun hyväksytyn päätöslauselman täytäntöönpanon. Siten Azerbaidžan onnistui luomaan täysin uudenlaisen ilmapiirin sekä alueella että maailmanpolitiikassa.

Kuluvana vuonna olemme nähneet, että sodanjälkeisellä aikakaudella on omat haasteensa ja lähestymistavan. Tästä näkökulmasta Azerbaidžan soveltaa joissakin asioissa uutta lähestymistapaa 30-vuotisessa ulkopolitiikassaan. Azerbaidžanin ja Azerbaidžanin kansan kansallisten etujen turvaamiseksi presidentti Ilham Alijev ilmaisee kaikissa kahden- ja monenvälisissä kokouksissa päättäväisen kantansa rauhaan, rauhaan ja vauraaseen tulevaisuuteen.

Kuitenkin se, että jotkin valtiot, erityisesti Ranska, osallistuivat neuvotteluihin ja keskustelivat täysin erilaisesta agendasta ja samalla syyttivät myöhemmin Azerbaidžania eri keinoin miehittämisestä, muiden intressien nouseminen näissä asioissa on poliittista tekopyhyyttä, koska sekä Macronin toiminta Azerbaidžanin ja Ranskan suhteita vastaan ​​poliitikkona on petos ja epäkunnioitus.

Yleisesti ottaen Ranskan ja Azerbaidžanin suhteet ovat periaatteessa keskittyneet kehitykseen vasta viimeisen 30 vuoden aikana. Näissä suhteissa Azerbaidžan on aina yrittänyt tukea Ranskaa Euroopan kulttuuripääkaupunkina useissa asioissa ja mekanismeissa. Vaikka Azerbaidžan tarjosi Ranskalle mahdollisuuden osallistua rauhansopimuksen allekirjoittamiseen sodan jälkeisenä aikana, täyttää rauhanturvatehtävänsä, näin sen seurauksena, että Ranskan presidentti oli sitoutunut halveksimaan Azerbaidžania eikä käyttänyt tätä tilaisuutta hyväkseen.

Jokainen poliittinen johtaja ei onnistu tekemään oikeita päätöksiä varmistaakseen kansansa edut. Valitettavasti Emmanuel Macronin epäpätevä asema suhteissa Azerbaidžanin kanssa aiheuttaa suuren iskun tähän asti syntyneille suhteille. Jopa Ranska on menettämässä äänensä Euroopan unionissa. Tämä on selvä todiste Ranskan johtajan riittämättömästä asenteesta ajankohtaisiin kysymyksiin.

Mainos

Äskettäin Ranskan senaatin Azerbaidžania vastaan ​​hyväksymä päätöslauselma, joka on ristiriidassa kansainvälisen oikeuden normien ja periaatteiden kanssa, sisältää epärehellisen ja tekopyhän kannan, rikkoo törkeästi Ranskan ja Azerbaidžanin kahdenvälisiä poliittisia ja taloudellisia sitoumuksia. jatkunut monta vuotta.

Tämä ei koske vain Ranskan ja Azerbaidžanin suhteita, vaan myös 10 allekirjoitetun kolmikantajulistuksen kaikkien kohtien täysimääräistä täytäntöönpanoa koskevia yhteisiä sopimuksia kaikissa Euroopan unionin kautta pidetyissä kokouksissa, tähän suuntaan tehtyjä ponnisteluja. ja yleensä rauhan suuntaan. Se on iso isku kaikille toteutetuille toimille, kansainvälisen oikeuden normien ja periaatteiden piittaamattomuudelle ja kunnioittamattomuudelle.

Hyväksytty päätöslauselma aiheutti Azerbaidžanin kansan suuttumuksen, Milli Majlisin kansanedustajilta esitettiin radikaaleja ajatuksia ja ehdotuksia, kuten Ranskan ja Azerbaidžanin suhteiden keskeyttäminen ja olemassa olevien suhteiden tarkistaminen. Uskon, että Azerbaidžanin tasavallan parlamentin 16. marraskuuta 2022 antama julkilausuma, jossa otetaan huomioon Ranskan jatkuva Azerbaidžanin vastainen toiminta, kuvastaa Azerbaidžanin kansan näkemyksiä sekä selkeä varoitus voimat, jotka hyökkäävät maahamme tänään.

Azerbaidžanin ulkopolitiikan tärkeä suunta ei liity minkään maan pienuuteen tai suuruuteen, vaan lähinnä maan asemaan maailman uudessa poliittisessa arkkitehtuurissa.

Vuodesta 2020 eli toisen Karabahin sodan jälkeen Azerbaidžan osoitti uusien realiteettien ilmaantumista Etelä-Kaukasiaan. Saavutetun suuren voiton avulla maamme osoitti YK:n monivuotisen toiminnan kansainvälisillä foorumeilla ja varmisti neljän tunnetun hyväksytyn päätöslauselman täytäntöönpanon. Siten Azerbaidžan onnistui luomaan täysin uudenlaisen ilmapiirin sekä alueella että maailmanpolitiikassa.

Kuluvana vuonna olemme nähneet, että sodanjälkeisellä aikakaudella on omat haasteensa ja lähestymistavan. Tästä näkökulmasta Azerbaidžan soveltaa joissakin asioissa uutta lähestymistapaa 30-vuotisessa ulkopolitiikassaan. Azerbaidžanin ja Azerbaidžanin kansan kansallisten etujen turvaamiseksi presidentti Ilham Alijev ilmaisee kaikissa kahden- ja monenvälisissä kokouksissa päättäväisen kantansa rauhaan, rauhaan ja vauraaseen tulevaisuuteen.

Kuitenkin se, että jotkin valtiot, erityisesti Ranska, osallistuivat neuvotteluihin ja keskustelivat täysin erilaisesta agendasta ja samalla syyttivät myöhemmin Azerbaidžania eri keinoin miehittämisestä, muiden intressien nouseminen näissä asioissa on poliittista tekopyhyyttä, koska sekä Macronin toiminta Azerbaidžanin ja Ranskan suhteita vastaan ​​poliitikkona on petos ja epäkunnioitus.

Yleisesti ottaen Ranskan ja Azerbaidžanin suhteet ovat periaatteessa keskittyneet kehitykseen vasta viimeisen 30 vuoden aikana. Näissä suhteissa Azerbaidžan on aina yrittänyt tukea Ranskaa Euroopan kulttuuripääkaupunkina useissa asioissa ja mekanismeissa. Vaikka Azerbaidžan tarjosi Ranskalle mahdollisuuden osallistua rauhansopimuksen allekirjoittamiseen sodan jälkeisenä aikana, täyttää rauhanturvatehtävänsä, näin sen seurauksena, että Ranskan presidentti oli sitoutunut halveksimaan Azerbaidžania eikä käyttänyt tätä tilaisuutta hyväkseen.

Jokainen poliittinen johtaja ei onnistu tekemään oikeita päätöksiä varmistaakseen kansansa edut. Valitettavasti Emmanuel Macronin epäpätevä asema suhteissa Azerbaidžanin kanssa aiheuttaa suuren iskun tähän asti syntyneille suhteille. Jopa Ranska on menettämässä äänensä Euroopan unionissa. Tämä on selvä todiste Ranskan johtajan riittämättömästä asenteesta ajankohtaisiin kysymyksiin.

Äskettäin Ranskan senaatin Azerbaidžania vastaan ​​hyväksymä päätöslauselma, joka on ristiriidassa kansainvälisen oikeuden normien ja periaatteiden kanssa, sisältää epärehellisen ja tekopyhän kannan, rikkoo törkeästi Ranskan ja Azerbaidžanin kahdenvälisiä poliittisia ja taloudellisia sitoumuksia. jatkunut monta vuotta.

Tämä ei koske vain Ranskan ja Azerbaidžanin suhteita, vaan myös 10 allekirjoitetun kolmikantajulistuksen kaikkien kohtien täysimääräistä täytäntöönpanoa koskevia yhteisiä sopimuksia kaikissa Euroopan unionin kautta pidetyissä kokouksissa, tähän suuntaan tehtyjä ponnisteluja. ja yleensä rauhan suuntaan. Se on iso isku kaikille toteutetuille toimille, kansainvälisen oikeuden normien ja periaatteiden piittaamattomuudelle ja kunnioittamattomuudelle.

Hyväksytty päätöslauselma aiheutti Azerbaidžanin kansan suuttumuksen, Milli Majlisin kansanedustajilta esitettiin radikaaleja ajatuksia ja ehdotuksia, kuten Ranskan ja Azerbaidžanin suhteiden keskeyttäminen ja olemassa olevien suhteiden tarkistaminen. Uskon, että Azerbaidžanin tasavallan parlamentin 16. marraskuuta 2022 antama julkilausuma, jossa otetaan huomioon Ranskan jatkuva Azerbaidžanin vastainen toiminta, kuvastaa Azerbaidžanin kansan näkemyksiä sekä selkeä varoitus voimat, jotka hyökkäävät maahamme tänään.

Mazahir Afandijev

Milli Majlisin jäsen

Azerbaidžanin tasavallasta

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa